Skip to content

Uusi Työväenlaulu – sävellys- ja sanoituskilpailu

Uusi Työväenlaulu on Työväen Musiikkitapahtuman ja Riihi säätiön yhteinen konsepti, jolla ylläpidetään ja uudistetaan työväenlaulujen perinnettä. Kilpailu järjestetään kahden vuoden välein, seuraavan kerran keväällä 2025. Ensimmäisen kilpailun voittajakappaleita esitetään Uusi Työväenlaulu-klubilla keväällä ja kesällä 2024. 

Uusi Työväenlaulu – sävellys- ja sanoituskilpailu -logo

 

 

Suomalainen työelämä on murroksessa. Korona muutti tavan tehdä töitä, etätyöt lisääntyivät ja vapaa-aikaankin ulottuva ajatustyö kuuluu monien arkeen. Perinteiset roolijaot ovat muuttumassa ja tietoisuus ihmisten moninaisuudesta on osa uutta työelämää. On siis tullut aika päivittää työväenlaulut uudelle tasolle!

Uusi Työväenlaulu on sävellys- ja sanoituskilpailu, jossa haetaan uudistuneesta työelämästämme ja sen tekijöiden tilanteesta inspiraationsa etsiviä uusia työväenlauluja. Kilpailu on valtakunnallinen, ja sen tarkoitus on tuottaa uusia ja ajan hermoon iskeviä lauluja koko kansan kuultavaksi.

Uusi Työväenlaulu -kilpailu on Työväen Musiikkitapahtuman ja Riihi säätiön yhteistyössä luoma konsepti jolla halutaan paitsi kunnioittaa vanhaa työväenperinnettämme, myös samalla rohkaista synnyttämään uusia perinteitä. Kilpailu kannustaa lauluntekijöitä kirjoittamaan ja säveltämään rohkeasti ja luovasti uusia lauluja uudistuneesta työelämästä, yhteiskunnasta tai vaikkapa maailmanpolitiikasta.

Hyvä työväenlaulu inspiroi ja kokoaa yhteen

Hyvä työväenlaulu tempaa kuulijat mukaansa. Se on inspiroiva ja ihmiset yhteen kokoava voima, joka kannustaa yhteiskunnalliseen aktiivisuuteen. Uusissa työväenlauluissa voivat yhdistyä tarkkanäköisyys, tekemisen meininki ja raudankova asiapohja. Omaleimainen ja yllättävä laulu saa rikkoa rajoja huumorillaan tai olla tyyliltään herkkä ja intiimi.

Uuden työväenlaulun haasteena on ottaa huomionsa kohteeksi jatkuvassa muutoksessa oleva maailmamme. Miltä työelämä näyttäytyy tämän hetken työntekijälle, ja kenen ylipäätään voidaan katsoa edustavan työväkeä? Ja onko luova työ yhtä arvokasta kuin näkyvä fyysinen työ? 

Kilpailu käynnistyy seuraavan kerran keväällä 2025.

LISÄTIEDOT & TIEDUSTELUT

Laura Impola
040 525 7176
laura(a)musarit.fi