Skip to content

Uusi Työväenlaulu – sävellys- ja sanoituskilpailu

Uusi Työväenlaulu – sävellys- ja sanoituskilpailu -logo

 

Katso kilpailun säännöt alempaa tältä sivulta!

Suomalainen työelämä on murroksessa. Korona muutti tavan tehdä töitä, etätyöt lisääntyivät ja vapaa-aikaankin ulottuva ajatustyö kuuluu monien arkeen. Perinteiset roolijaot ovat muuttumassa ja tietoisuus ihmisten moninaisuudesta on osa uutta työelämää. On siis tullut aika päivittää työväenlaulut uudelle tasolle!

Uusi Työväenlaulu on sävellys- ja sanoituskilpailu, jossa haetaan uudistuneesta työelämästämme ja sen tekijöiden tilanteesta inspiraationsa etsiviä uusia työväenlauluja. Kilpailu on valtakunnallinen, ja sen tarkoitus on tuottaa uusia ja ajan hermoon iskeviä lauluja koko kansan kuultavaksi.

Uusi Työväenlaulu -kilpailu on Työväen Musiikkitapahtuman ja Riihi säätiön yhteistyössä luoma konsepti jolla halutaan paitsi kunnioittaa vanhaa työväenperinnettämme, myös samalla rohkaista synnyttämään uusia perinteitä. Kilpailu kannustaa lauluntekijöitä kirjoittamaan ja säveltämään rohkeasti ja luovasti uusia lauluja uudistuneesta työelämästä, yhteiskunnasta tai vaikkapa maailmanpolitiikasta.

Hyvä työväenlaulu inspiroi ja kokoaa yhteen

Hyvä työväenlaulu tempaa kuulijat mukaansa. Se on inspiroiva ja ihmiset yhteen kokoava voima, joka kannustaa yhteiskunnalliseen aktiivisuuteen. Uusissa työväenlauluissa voivat yhdistyä tarkkanäköisyys, tekemisen meininki ja raudankova asiapohja. Omaleimainen ja yllättävä laulu saa rikkoa rajoja huumorillaan tai olla tyyliltään herkkä ja intiimi.

Uuden työväenlaulun haasteena on ottaa huomionsa kohteeksi jatkuvassa muutoksessa oleva maailmamme. Miltä työelämä näyttäytyy tämän hetken työntekijälle, ja kenen ylipäätään voidaan katsoa edustavan työväkeä? Ja onko luova työ yhtä arvokasta kuin näkyvä fyysinen työ? 

Nimekäs raati valitsee voittajat

Kilpailun raatiin kuuluvat työväen- ja kuplettilaulujen asiantuntija ja musiikin monitoimimies Tipi Tuovinen, kantaa ottavasta tuotannostaan tunnettu rap-artisti ja musiikkituottaja Asa, teatteriohjaaja, käsikirjoittaja ja toimittaja Susanna Kuparinen, Riihi säätiön asiamies Janne Ollikainen sekä Työväen Musiikkitapahtuman toiminnanjohtaja Marianne Haapoja. Kilpailun parhaat pääsevät esiintymään Työväen Musiikkitapahtumaan.

Palkinnot

Uusi Työväenlaulu – sävellys- ja sanoituskilpailun pääpalkinto on 1000 €. Toiseksi sijoittuneelle on luvassa 500 € ja kolmanneksi tulleelle 300 €. Kolme parasta kilpailijaa pääsevät studioon, jossa heidän kisakappaleensa nauhoitetaan. Voittajakappaleesta tehdään myös video, joka julkaistaan kilpailun jälkeen Työväen Musiikkitapahtuman kotisivuilla ja sosiaalisen median kanavissa. 

Kilpailu päättyy 1.6.2023. Voittajat julkistetaan yleisölle Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä perjantaina 28.7.2023.

KILPAILUN SÄÄNNÖT

 • Kilpailu on avoin kaikille.

 • Kilpailuun osallistuvien kappaleiden tulee olla uusia ja ennen julkaisemattomia.

 • Kilpailuun osallistuvilla lauluilla tulee olla nimi. Kilpailuun on mahdollista osallistua useammalla kappaleella.

 • Raati kuuntelee laulut anonyymisti ja valitsee niistä kolme parasta. Lisäksi raati päättää mahdollisista kunniamaininnoista.

 • Kilpailuun osallistuvan kappaleen pituus saa olla kestoltaan maksimissaan 3,5 minuuttia.

 • Kilpailuaika päättyy 1.6.2023. Kaiken materiaalin tulee olla perillä määräaikaan mennessä.

 • Kilpailijoille tiedotetaan valinnasta 15.6.2023 mennessä.

 • Kilpailuun osallistujien tulee olla valmis esittämään kappaleensa Työväen Musiikkitapahtuman avajaisissa Valkeakoskella 28.7.2023. Vaihtoehtoisesti kilpailija voi valita itselleen edustajan, joka esittää kilpailukappaleen tuomaristolle ja yleisölle.

 • Kappaleet toimitetaan kilpailuun sähköpostitse mp3-tiedostoina (tai muilla tavoilla erikseen niin sovittaessa) osoitteeseen laura@musarit.fi. Voit toimittaa kappaleen myös postitse muistitikulla osoitteeseen: Työväen Musiikkitapahtuma, Tehtaankatu 5 A 1, 37600 Valkeakoski.

 • Nimeä tiedostosi muodossa Kappaleen nimi_Esiintyjän nimimerkki. Toimita myös tekstitiedostona kappaleen sanat (tarvittaessa suomenkielinen käännös) ja yhteystiedot jotka sisältävät sekä kilpailijan nimimerkin, että oikean nimen sekä tiedot kappaleen esittäjästä.

 • Raati valitsee kappaleista kolme parasta, ja ne tuotetaan kuunneltavaksi suoratoistopalveluihin yhteistyössä järjestäjän ja kilpailijan kanssa.

 • Kilpailun parhaimmisto esitellään yleisölle Työväen Musiikkitapahtuman avajaisjuhlassa 28.7.2023, jossa tekijät pääsevät esittämään palkitut kappaleensa yleisölle.

LISÄTIEDOT & TIEDUSTELUT

Laura Impola
040 525 7176
laura(a)musarit.fi