Skip to content

Valkeakoskella Työväen Musiikkitapahtumassa juhli tänä vuonna 38 000 juhlijaa

Valkeakoskella vuosittain järjestettävä kaupunkifestivaali keräsi tänäkin vuonna mahtavan yleisön. Ohjelmisto koostui tuttuun tapaan huippuartistien keikoista, lastentapahtumista, kulttuurista, keskustelutilaisuuksista, urheilusta, valokuvataiteesta ja kirjallisuudesta. 

Tapahtuma-alueen aurinkovarjot ja istumapaikat olivat viikonlopun aikana kovassa käytössä. Alueella mitattiin lauantaina yli 32 asteen lämpötila. Lauantaina aurinko ehti juuri painua Tervasaaren paperitehtaan taakse kun Ellinoora aloitti keikkansa ja pian koko kenttä oli täynnä väkeä. Ellinooran keikalla alkanutta yhteislaulua jatkettiin myös Sananvapauden torille siirtyneillä Yöyhteislauluilla ja Salakapakan Los Salsanismon hikisissä salsabileissä. 
Viikonlopun kohokohtia olivat tapahtumaa varten kootut teemakonsertit. Mari Rantasilan johtama Kiihkeät tuulet – Naiset ja erotiikka käsitteli musiikkibisneksen ja yhteiskunnan seksismiä ja naisten oikeutta seksuaalisuuteen. Seksipositiivisia kappaleita esittivät Rantasilan lisäksi Erin, Mira Luoti ja Minä ja Nieminen -yhtyeestä tuttu Henrika Nieminen. Konsertissa kuultiin itseoikeutetusti mm. Kikan ja Madonnan kappaleita, mutta konsertissa ensiesityksensä sai myös 4 uutta kappaletta. Laulut Känniseksiä (Mari Rantasila), Minä tulen (Mira Luoti), Laura Lee (Henrika Nieminen) ja Ylös (Erin) olivat esittäjiensä tekemiä ja saivat yleisöltä innostuneen vastaanoton.  
Työväenlaulu Jazz oli UMO Helsinki Jazz Orchestran sekä Vuokko Hovatan, Jesse Kaikurannan ja Club for 5 -orkesterista tunnetun valkeakoskilähtöisen Juha Viitalan yhteiskonsertti. 16-henkinen orkesteri taikoi tunnetuista työväenlauluista upeita jazzia, maailmanmusiikkia ja soulia yhdistäviä sovituksia. Konsertti oli äärimmäisen onnistunut ja sille toivottiin yleisöstä useaan otteeseen jatkoa. Myös lauantaina esiintynyt Pepe Willberg oli räätälöinyt ohjelmistonsa tapahtumaa varten ja Paperitorilla saatiin nauttia lähes puolitoista tuntia Willbergin ikivihreitä hittejä.
Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään jälleen ensi vuonna 23.-26.7.2020.

LISÄÄ UUTISIA

Uusi Työväenlaulu – sävellys- ja sanoituskilpailu

Suomalainen työelämä on murroksessa. Etätyöt lisääntyvät ja vapaa-aikaankin ulottuva ajatustyö kuuluu monien arkeen. Perinteiset roolijaot ovat muuttumassa ja tietoisuus ihmisten moninaisuudesta on osa uutta työelämää. On siis tullut aika päivittää työväenlaulut uudelle tasolle!

Musarijunan kyydissä ensi kertaa Työväen Musiikkitapahtumaan!

Valkeakoskella ensi heinäkuussa järjestettävän Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmisto on täydentynyt. Luvassa on laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia, lastenohjelmaa, sirkustaidetta, yhteiskunnallisia keskusteluja, lavarunoutta sekä ilmaisohjelmaa. Valkeakoskelle pääsee nyt ensimmäistä kertaa matkustamaan myös Musarijunan kyydissä.

Jo 14. kertaa järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa rytmiherkkua luonnonkauniissa tanssilavamiljöössä

Kirjaslammen tanssilavan miljöössä Valkeakoskella järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa kesäkuun alussa herkkua rytmimusiikin ystäville nyt jo 14. kertaa. Jazzin, bluesin ja rytmimusiikin ystävien korvia hellivät Linda Fredriksson Juniper, Emilia Sisco sekä KQ Groove.

Työväen Musiikkitapahtuma tuo nykysirkuksen UPM Tervasaaren paperitehtaan pihaan

Jo 50 vuotta täyttänyt Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään Valkeakoskella 26.-30.7.2023. Kesän ohjelmisto on tuttuun tapaan laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia sekä ilmaisohjelmaa lapsille ja ikäihmisille.

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.