Skip to content

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

 Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Lippuja on myyty vilkkaasti ja lipunmyyntiin syntyi pieniä jonoja pitkin päivää. J. Karjalaisen noustessa lavalle klo 19 kokeneet talkoolaiset pystyivät silmämääräisesti toteamaan, että hyvältä näyttää. Festivaalitunnelma vei mennessään.

Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17. Tapahtumatorille voi saapua jo klo 15 tutustumaan järjestöjen ja muiden toimijoiden esittelyihin tai mennä seuraamaan kahden päätoimittajan keskustelua päivänpolttavasta teemasta ”Mistä työmiehelle huomisen eväät?” Demokraatti -lehden Petri Korhonen ja Kansan Uutisten Jussi Virkkunen asian äärellä klo 15 Jylhävaarassa.

Avajaiset klo 17 avaa perinteisesti Valkeakosken soittokunta. Kaupungin tervehdyksen tulee tuomaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mikko Franssila. Jännitystäkin on ilmassa, kun ensin jaetaan Valoon-stipendi ja heti avajaisten jatkoksi on vuorossa Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulosten julkistaminen. Parhaiden laulujen tekijät myös esittävät voittoisat kappaleensa. Kilpailu on järjestetty yhteistyössä Riihi säätiön kanssa ja sen tavoitteena oli sekä kunnioittaa vanhaa työväenperinnettä että rohkaista lauluntekijöitä kirjoittamaan ja säveltämään luovasti uusia lauluja uudistuneesta työelämästä, yhteiskunnasta tai vaikkapa maailmanpolitiikasta. Kilpailuun tuli järjestäjien yllätykseksi 107 laulua ja tuomaristo piti teosten tasoa korkeana.

Sananvapauden lava on koko päivän nimensä veroinen. Venla Moisalan juontama Lavarunous Open Mic kutsuu kaikki runojen kirjoittajat esiintymään ja runojen ystävät kuulolle klo 19. Runouden jatkoksi sopii Sirkka-Liisa Sassille ja hänen musiikilleen omistettu konsertti, jossa esiintyvät Veera Railio ja Geri@Trio. Runouden voima jatkuu vielä viimeiseen Sananvapauden lavan esiintyjään: Eelin suomenkielinen musiikki tunnetaan vahvoista lyriikoistaan.

www.musarit.fi

Lisätietoja:
Sohvi Sirkesalo, tiedottaja
tiedottaja@musarit.fi
puh. +358 50 5353115

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.

Sananvapauden lavalla puhetta, runoutta ja musiikkia

Työväen Musiikkitapahtuman Sananvapauden lavan ohjelma on laaja-alaisesti työväentapahtuman ydintä. Kanavan rannassa sijaitsevan tunnelmallisen, perinteistä muistuttavan nurmikentän penkeille kokoonnutaan seuraamaan avajaisia, kuulemaan rauhanlauluja, keskusteluja ja lavarunoutta ja yhteislauluun. Sananvapauden lavan alueelle on vapaa pääsy.