Skip to content

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

 Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Lippuja on myyty vilkkaasti ja lipunmyyntiin syntyi pieniä jonoja pitkin päivää. J. Karjalaisen noustessa lavalle klo 19 kokeneet talkoolaiset pystyivät silmämääräisesti toteamaan, että hyvältä näyttää. Festivaalitunnelma vei mennessään.

Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17. Tapahtumatorille voi saapua jo klo 15 tutustumaan järjestöjen ja muiden toimijoiden esittelyihin tai mennä seuraamaan kahden päätoimittajan keskustelua päivänpolttavasta teemasta ”Mistä työmiehelle huomisen eväät?” Demokraatti -lehden Petri Korhonen ja Kansan Uutisten Jussi Virkkunen asian äärellä klo 15 Jylhävaarassa.

Avajaiset klo 17 avaa perinteisesti Valkeakosken soittokunta. Kaupungin tervehdyksen tulee tuomaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mikko Franssila. Jännitystäkin on ilmassa, kun ensin jaetaan Valoon-stipendi ja heti avajaisten jatkoksi on vuorossa Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulosten julkistaminen. Parhaiden laulujen tekijät myös esittävät voittoisat kappaleensa. Kilpailu on järjestetty yhteistyössä Riihi säätiön kanssa ja sen tavoitteena oli sekä kunnioittaa vanhaa työväenperinnettä että rohkaista lauluntekijöitä kirjoittamaan ja säveltämään luovasti uusia lauluja uudistuneesta työelämästä, yhteiskunnasta tai vaikkapa maailmanpolitiikasta. Kilpailuun tuli järjestäjien yllätykseksi 107 laulua ja tuomaristo piti teosten tasoa korkeana.

Sananvapauden lava on koko päivän nimensä veroinen. Venla Moisalan juontama Lavarunous Open Mic kutsuu kaikki runojen kirjoittajat esiintymään ja runojen ystävät kuulolle klo 19. Runouden jatkoksi sopii Sirkka-Liisa Sassille ja hänen musiikilleen omistettu konsertti, jossa esiintyvät Veera Railio ja Geri@Trio. Runouden voima jatkuu vielä viimeiseen Sananvapauden lavan esiintyjään: Eelin suomenkielinen musiikki tunnetaan vahvoista lyriikoistaan.

www.musarit.fi

Lisätietoja:
Sohvi Sirkesalo, tiedottaja
tiedottaja@musarit.fi
puh. +358 50 5353115