Skip to content

Uusia esiintyjiä julkaistu: Musiikkikentän jättiläiset yhdistävät voimansa – big band -kokoonpanot tuovat uutta väriä klassikoihin

Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmisto on saanut täydennystä. Festivaalia värittävät loisteliaat erikoiskonsertit Manserock Goes Tampere Big Band sekä Honey B & T-Bones 40v & Espoo Big Band. Esiintyjinä nähdään myös 20-vuotista taivaltaan juhliva laulaja-lauluntekijä Mika Rämä sekä Ritva Koskensuu, joka tulkitsee omia runojaan Kaj Chydeniuksen säveltäminä.

Lauantaina 29. heinäkuuta tapahtuman päälavalla kuullaan koko perheelle sopiva Manserock Goes Tampere Big Band -konsertti, jossa kokeneet solistit Mikko Alatalo ja Heikki Hela esittävät manserock-klassikoita Tampere Big Bandin säestämänä. Ainutlaatuiseen konserttiin on valittu solistien omien kappaleiden lisäksi Juice Leskisen rakastettuja lauluja.

”On äärimmäisen suuri kunnia olla näin upean bändin solistina – se on täyttä juhlaa. Kappaleitani, joita konsertissa kuullaan, ovat esimerkiksi Anna mulle lovee ja Ihmisen ikävä toisen luo, eli myös yleisö voi laulaa mukana. Konsertti on ainutlaatuinen, ja se kuullaan vain Työväen Musiikkitapahtumassa”, kertoo Työväen Musiikkitapahtumassa useasti esiintynyt Mikko Alatalo.

Manserockia tarjoilee myös 20-vuotista musiikkiuraansa juhliva laulaja-lauluntekijä Mika Rämä. Kesäkuussa julkaistavalla manserock-teemalevyllä artisti tuo oman kädenjälkensä suuriin tamperelaisiin klassikoihin. Työväen Musiikkitapahtuman konsertissa kuullaan manserockin unohtumattomia kulmakiviä uusina ja mielenkiintoisina versioina, yhdessä huippumuusikoiden Joonas Vainion sekä Juuso Horellin kanssa.

Honey B & T-Bones juhlii 40-vuotista taivaltaan Espoo Big Bandin kera

Myös 40-vuotias Honey B & T-Bones nousee Työväen Musiikkitapahtuman lavalle mahtipontisen kokoonpanon kera. Torstaina 27. heinäkuuta pitkänlinjan klassikkoyhtye yhdistää voimansa toisen musiikkikentän jättiläisen, Espoo Big Bandin, kanssa. Konsertissa kuullaan sekä täysin uutta materiaalia että Honey B & T-Bonesin uran varrelta poimittuja klassikoita maukkaina big band -sovituksina. Yhtye esiintyy Espoo Big Bandin kanssa paraatikokoonpanossaan eli kvartettina.

Honey B & T-Bonesin laulaja-basisti Aija Puurtinen kertoo juhlakonsertin herättävän tunteita bändin sisällä. Hänen veljensä Ismo Puurtinen oli aikoinaan yksi perustajajäsenistä ja toimi silloin yhtyeen rumpalina. Nyt rumpuja soittaa Esa Kuloniemen ja Aija Puurtisen poika Mooses Kuloniemi. ”Komppiryhmä on siis palannut perhepiiriin ja ympyrä on sillä tavalla sulkeutunut”, Puurtinen toteaa.

Ritva Koskensuun runoja Kaj Chydeniuksen sävelin

Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmistossa pitkänlinjan taiteilijoita edustaa myös laulaja-näyttelijä Ritva Koskensuu. Uutta tuntematonta kohti -konsertissa kuullaan Koskensuun omia runoja, jotka arvostettu säveltäjä ja muusikko Kaj Chydenius on säveltänyt lauluiksi. Ritva Koskensuun mukaan laulut ovat arkisia havaintoja ja tuntoja, jotka pohdiskelevat ihmisen paikkaa ja merkitystä elämässä. Yhteistyö Kaj Chydeniuksen kanssa tuli taiteilijalle aikoinaan yllätyksenä. ”Oli suuri hämmennys ja ilo, että Kaj Chydenius tykkäsi runoistani ja innostui säveltämään niistä lauluja. Niitä on tehty nyt 187 kappaletta!”, Koskensuu naurahtaa. Uutta tuntematonta kohti -konsertti kuullaan lauantaina 29.7. kaikille ilmaisella Sananvapauden lavalla.

Ennakkohintaiset liput Työväen Musiikkitapahtumaan ovat myynnissä Tiketissä.