Skip to content

Uusi Työväenlaulu -kilpailussa mukana 107 uutta laulua

Työväen Musiikkitapahtuman ja Riihi säätiön järjestämään Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailuun saapui yhteensä 107 kilpailutyötä. ”Huikea määrä yllätti raadin, voisi ajatella, että kilpailu järjestettiin otolliseen aikaan – sanottavaa riittää”, totesi toiminnanjohtaja Marianne Haapoja.

Kilpailuraati kokoontui 27.6. valitsemaan voittajalaulut, jotka julkistetaan yleisölle Musiikkitapahtumassa perjantaina 28.7. Raatiin kuuluivat rap-artisti ja musiikkituottaja Asa, teatteriohjaaja, käsikirjoittaja ja toimittaja Susanna Kuparinen, työväenlaulujen asiantuntija ja musiikin monitoimimies Tipi Tuovinen, Riihi säätiön asiamies Janne Ollikainen sekä Työväen Musiikkitapahtuman toiminnanjohtaja Marianne Haapoja.

Tuomariston mukaan kilpailutöiden taso oli hyvä. ”Olin yllättynyt siitä, että mukana oli useita kymmeniä tosi hyviä biisejä, eri genreistä”, Susanna Kuparinen sanoo. ”Niissä oli kirkas näkymä siihen, mitä yhteiskunnassa ja maailmassa tapahtuu. Työelämän kurjistuminen oli eräänlainen läpileikkaava teema kilpailulauluissa – kuilun repeäminen, kokemus siitä, että mikään ei riitä. Monissa lauluissa tulee läpi myös solidaarisuus, ymmärrys omasta asemasta ja siitä, on olemassa paljon niitä, joilla on asiat vielä huonommin.”

Raadissa pohdittiin miksi lauluissa on vain vähän jos ollenkaan toiveikkuutta. Toivoa löytyy kuitenkin mahdollisuudesta yhdistää voimat. Riihi säätiön Janne Ollikainen kertoo, että kilpailun tavoitteena oli löytää uusia tarinoita nykyelämästä ja näissä lauluissa sitä on. ”Työväenperinteessä ei katsota vain peräpeiliin, vaan myös nykyisyyteen ja tulevaan.”

Kilpailun kolme parasta palkitaan avajaisjuhlassa 28.7. ja tekijät pääsevät esittämään palkitut laulunsa yleisölle.

Lisätietoja kilpailusta: musarit.fi/laulukilpailu

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.