Skip to content

Työväen Musiikkitapahtumasta löytyy paljon ohjelmaa koko perheelle

Heinäkuussa Valkeakoskella järjestettävä Työväen Musiikkitapahtuma on julkaissut lapsiperheille suunnattua ohjelmaa. Seikkailupuistossa sunnuntaina 27.7. klo 14 alkavassa yhteistyössä Valkeakosken Sanomien kanssa järjestettävässä koko perheen konsertissa esiintyy Herra Heinämäen Lato –orkesteri. Orkesterin solistina nähdään viime vuonna festivaalilla TSL:n Reino Helismaa-palkinnon vastaanottanut Heikki Salo. Aikaisemmin Herra Heinämäen Lato -orkesterin seikkailuita on nähty myös muun muassa Pikku Kakkosen 12-osaisena sarjana.

Ennen Herra Heinämäen esiintymistä Seikkailupuistossa järjestetään yhteistyössä Sääksmäen Seurakunnan kanssa Lasse Heikkilän Suomalaisen messun konserttiversio. Klo 12 alkavan messun esittää ilmaisuvoimainen Choralia-kuoro Messukylän seurakunnasta Tampereelta. Kuoron johtajana toimii Hanna Kataja. Lisäksi mukana ovat mm. Sanna Tullila (viulu) ja Sanna Saarinen (harmonikka). Solistina messussa on Sääksmäen seurakunnan kirkkoherra Markku Antola.

Lapsiperheet ovat tervetulleita festivaalille myös muina päivinä. Alaikäiset pääsevät ilmaiseksi tapahtuman perjantaisiin ja lauantaisiin konsertteihin. Iltaohjelma on kuitenkin sallittua vain täysi-ikäisille. Tänä vuonna alle 18-vuotiaat pääsevät maksutta mm. Olavi Uusivirran, Yona & Orkesteri Liikkuvien Pilvien sekä Rockwallin keikoille.

Festivaalille on helppoa ja halpaa matkata bussilla

Työväen Musiikkitapahtuma suosii julkisia kulkuneuvoja ja tekee myös yhteistyötä alan yritysten kanssa. Helsingistä on mahdollista matkustaa festivaalille Paunun pikavuoroilla ja sieltä pois alennushintaan. Lisäksi tapahtuma tarjoaa myös täysin maksuttomia Valkeakosken Liikenteen yöbusseja paikallisesti sekä muun muassa Tampereelle. Lisätietoja alennus- ja ilmaisvuoroista löytyy tapahtuman verkkosivuilta.

Tehtaan pilli soi 24.–27.7.2014 Valkeakoskella         

Työväen Musiikkitapahtuma on UPM:n Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon uniikissa miljöössä järjestettävä perinteikäs festivaali. Tapahtuma tarjoilee jo 43. kerran hittejä, rytmejä, aatetta ja asiaa koko perheelle – työväenmusiikin helmiä tietenkään unohtamatta. Festivaalin pääyhteistyökumppanit ovat Ammattiliitto Pro sekä Valkeakosken kaupunki.

Työväen Musiikkitapahtuman jo aikaisemmin julkaisemiin esiintyjiin lukeutuvat myös muun muassa Eppu Normaali, Juha Tapio, J. Karjalainen, Duo Ari Numminen & Hannu Kella sekä Kaisa Korhonen, Olavi Uusivirta, Martin Alavarado (Argentiina), Louise Distras (Iso-Britannia), Eini & Boogie, Muska, Jonna Tervomaa, Herra Ylppö & Ihmiset, Heikki Silvennoinen, Paleface & Räjähtävä Nyrkki, Rockwalli, Ilmo Korhonen, Kari Peitsamo, Maarit, Eva & Manu, Yona & Orkesteri Liikkuvat Pilvet, Jaakko Laitinen & Väärä Raha, Jukka Takalon Maakinen Mysteeri Trio sekä loistavasti Euroviisuissa pärjännyt Softengine. Kaikki jo julkaistut ohjelmatiedot löytyvät festivaalin verkkosivuilta. Aivan kaikkea ohjelmistoa ei siis ole vielä julkaistu.

Festivaalin järjestää voittoa tavoittelematon Työväen Musiikkitapahtuma ry ja sen toimintaa kehitetään vuosi vuodelta ekologisemmaksi, esteettömämmäksi sekä solidaarisemmaksi. Yhdistyksen toimintaan lukeutuvat myös muun muassa Kulttuuripaja Jylhävaara, Kirjaslammen tanssilava sekä heinäkuun ensimmäisenä lauantaina järjestettävä Kirjazz-tapahtuma.

LISÄÄ UUTISIA

Uusi Työväenlaulu – sävellys- ja sanoituskilpailu

Suomalainen työelämä on murroksessa. Etätyöt lisääntyvät ja vapaa-aikaankin ulottuva ajatustyö kuuluu monien arkeen. Perinteiset roolijaot ovat muuttumassa ja tietoisuus ihmisten moninaisuudesta on osa uutta työelämää. On siis tullut aika päivittää työväenlaulut uudelle tasolle!

Musarijunan kyydissä ensi kertaa Työväen Musiikkitapahtumaan!

Valkeakoskella ensi heinäkuussa järjestettävän Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmisto on täydentynyt. Luvassa on laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia, lastenohjelmaa, sirkustaidetta, yhteiskunnallisia keskusteluja, lavarunoutta sekä ilmaisohjelmaa. Valkeakoskelle pääsee nyt ensimmäistä kertaa matkustamaan myös Musarijunan kyydissä.

Jo 14. kertaa järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa rytmiherkkua luonnonkauniissa tanssilavamiljöössä

Kirjaslammen tanssilavan miljöössä Valkeakoskella järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa kesäkuun alussa herkkua rytmimusiikin ystäville nyt jo 14. kertaa. Jazzin, bluesin ja rytmimusiikin ystävien korvia hellivät Linda Fredriksson Juniper, Emilia Sisco sekä KQ Groove.

Työväen Musiikkitapahtuma tuo nykysirkuksen UPM Tervasaaren paperitehtaan pihaan

Jo 50 vuotta täyttänyt Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään Valkeakoskella 26.-30.7.2023. Kesän ohjelmisto on tuttuun tapaan laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia sekä ilmaisohjelmaa lapsille ja ikäihmisille.

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.