Skip to content

Työväen Musiikkitapahtumassa tarjontaa Ismo Alangosta M.A. Nummiseen

Työväen Musiikkitapahtumaa vietetään jälleen heinäkuun viimeisellä viikolla Valkeakoskella.

Tapahtumassa esiintyvät muun muassa Ismo Alanko, Jonne Aaron, Von Hertzen Brothers, Marjo Leinonen Huff ’n’ Puff, Anna Puu, Disco Ensemble, Jesse Kaikuranta, M.A. Numminen & Pedro Hietanen, Marion Rung, Ulla Tapaninen & Nasevat Kurtut, PistePiste, Punaviesti, Aino Venna, Neljä Ruusua, Jussi Raittinen, Don Johnson Big Band sekä Kaj Chydenius yhdessä Lauri Maijalan, Taru Nymanin ja Minja Kosken kanssa. Lisäksi tapahtumaan saapuu saksalainen muun muassa punkkia ja dancea yhdistelevä Der Fall Böse. Jo 42. kerran järjestettävän festivaalin liput ovat tänään tulleet myyntiin ja ohjelmistoa julkaistaan lisää kevään aikana.

Lapset ja yli 70-vuotiaat ilmaiseksi tapahtumaan
Työväen Musiikkitapahtuma pyrkii toiminnassaan siihen, että kaikilla olisi mahdollisuus ottaa osaa tapahtumaan. Festivaalin lipunhinnat ovat inhimilliset ja lisäksi tapahtumasta löytyy paljon ilmaista ohjelmaa. Tänä vuonna kaikki 70-vuotispäiviään juhlivat ja sitä vanhemmat pääsevät festivaalille ilmaiseksi. Tämän kunniaksi itsekin 70 vuotta täyttävä Jussi Raittinen esiintyy tapahtumassa Eläkkeensaajien Keskusliiton konsertissa. Festivaali on maksuton myös kaikille alle 18-vuotiaille klo 19 asti, jonka jälkeen alue muuttuu sallituksi vain täysi-ikäisille. Alaikäisille tarjotaan esimerkiksi Jonne Aaronin ja Anna Puun konsertit.

Moderni festivaali järjestetään historiallisessa miljöössä
Nelipäiväinen Työväen Musiikkitapahtuma on valovoimainen nykypäivän festivaali, jonka ohjelmistosta löytyy sekä tähtiartisteja, että mielenkiintoisia uutuuksia, näyttelyitä, keskustelutilaisuuksia, lasten- ja nuorten ohjelmaa, yöyhteislauluja, lavatansseja ja työväenmusiikin helmiä. Tapahtuma järjestetään viimeisten vuosien tapaan UPM:n Tervasaaren tehtaan ja Myllysaaren museon historiallisessa miljöössä, aivan Valkeakosken keskustassa.

Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään solidaarisuuden, ekologisuuden ja esteettömyyden periaatteita noudattaen. Festivaalin pääyhteistyökumppanit ovat Ammattiliitto Pro, Valkeakosken Kaupunki sekä Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turva. Viime kesänä tapahtumassa vieraili ennätykselliset 42 000 kävijää. Työväen Musiikkitapahtuman ennakkoliput ovat myynnissä muun muassa Tiketissä.

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.