Skip to content

Työväen Musiikkitapahtumassa kuvataidetta Jarkko Martikaiselta ja Herra Ylpöltä

Työväen Musiikkitapahtumassa päästään nauttimaan ainutlaatuisesta kuvataide-elämyksestä. Festivaalialueen kupeessa sijaitsevassa Kulttuuripaja Jylhävaarassa nähdään kahden muusikon, Jarkko Martikaisen ja Herra Ylpön taideteoksia tapahtuman aikana.

Jarkko Martikainen tunnetaan edesmenneen YUP-yhtyeen laulajana ja sooloartistina ja Herra Ylppö puolestaan Ihmiset-kokoonpanonsa keulakuvana sekä Maj Karma -yhtyeestä. Kumpikin muusikko on kunnostautunut myös kuvataiteilijana, ja molempien töitä on saatu ihailla muun muassa levynkansien kuvituksissa. Kuvataidetta: Herrat Ylppö ja Martikainen on monipuolinen näyttely, jonka teoksissa eri tekniikat kollaasityöskentelystä puunveistoon nousevat esille hienolla tavalla.

Festivaalilla jenkataan ja juostaan

Työväen Musiikkitapahtuma kutsuu jokaisen tanssimaan letkajenkkaa festivaaliperjantaina. Työllisyyden letkajenkalla kampanjoidaan paremman työllisyyden lisäämiseksi ja pitkäaikaistyöttömyyden vähentämisen puolesta. Mukana järjestelyissä on Työllisyyden kuntakokeilu. Kulkue kokoontuu Valkeakosken keskustassa Koiton aukiolla 25.7. kello 16.15, jonka jälkeen se etenee läpi kaupungin huipentuen festivaalin avajaisiin PAM-Lavalle.

Idea tempauksesta syntyi vuonna 2013, ja ensimmäinen jenkka tanssittiin Lieksassa saman vuoden syyskuussa. Ympäri Suomen kulkenut kiertue päättyy ensi lokakuussa, kun Helsingissä tanssihaasteen ottaa vastaan työministeri Lauri Ihalainen.

Liikunnallista ohjelmaa on luvassa myös torstaina 24.7. kello 20, jolloin edetään tanssiaskelten sijaan juosten. Hulvattomassa Korkokenkäjuoksussa innokkaimmat saavat kilvoitella nopeudessa korkein koroin varustautuneina. Mittelö järjestetään yhteistyössä Aito Säästöpankin kanssa.

Tehtaan pilli soi Valkeakoskella 24.–27.7.2014

Työväen Musiikkitapahtuman torstai-illan viimeiseksi esiintyjäksi on vastikään kiinnitetty valkeakoskelainen Blue Jay Way, joka tulkitsee The Beatles -yhtyeen kappaleita ammattilaisten varmoin ottein. Lisäksi tapahtumassa esiintyvät muun muassa Eppu NormaaliJuha TapioJ. KarjalainenOlavi UusivirtaJonna TervomaaHerra Ylppö & IhmisetSoftengineMuskaPaleface & Räjähtävä NyrkkiMaaritHeikki SilvennoinenEini & BoogieMartín Alvarado (Argentiina), Louise Distras (Iso-Britannia) sekä Yona & Orkesteri Liikkuvat Pilvet.

Työväen Musiikkitapahtuma on UPM:n Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon uniikissa miljöössä järjestettävä perinteikäs festivaali. Tapahtuma tarjoilee jo 43. kerran hittejä, rytmejä, aatetta ja asiaa koko perheelle – työväenmusiikin helmiä tietenkään unohtamatta. Festivaalin pääyhteistyökumppanit ovat Ammattiliitto Pro sekä Valkeakosken kaupunki.

Festivaalin järjestää voittoa tavoittelematon Työväen Musiikkitapahtuma ry, joka ylläpitää Kulttuuripaja Jylhävaaraa sekä järjestää kesäisin tansseja Kirjaslammen tanssilavalla. Yhdistyksen toimintaa kehitetään vuosi vuodelta ekologisemmaksi, esteettömämmäksi sekä solidaarisemmaksi.

LISÄÄ UUTISIA

Uusi Työväenlaulu – sävellys- ja sanoituskilpailu

Suomalainen työelämä on murroksessa. Etätyöt lisääntyvät ja vapaa-aikaankin ulottuva ajatustyö kuuluu monien arkeen. Perinteiset roolijaot ovat muuttumassa ja tietoisuus ihmisten moninaisuudesta on osa uutta työelämää. On siis tullut aika päivittää työväenlaulut uudelle tasolle!

Musarijunan kyydissä ensi kertaa Työväen Musiikkitapahtumaan!

Valkeakoskella ensi heinäkuussa järjestettävän Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmisto on täydentynyt. Luvassa on laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia, lastenohjelmaa, sirkustaidetta, yhteiskunnallisia keskusteluja, lavarunoutta sekä ilmaisohjelmaa. Valkeakoskelle pääsee nyt ensimmäistä kertaa matkustamaan myös Musarijunan kyydissä.

Jo 14. kertaa järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa rytmiherkkua luonnonkauniissa tanssilavamiljöössä

Kirjaslammen tanssilavan miljöössä Valkeakoskella järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa kesäkuun alussa herkkua rytmimusiikin ystäville nyt jo 14. kertaa. Jazzin, bluesin ja rytmimusiikin ystävien korvia hellivät Linda Fredriksson Juniper, Emilia Sisco sekä KQ Groove.

Työväen Musiikkitapahtuma tuo nykysirkuksen UPM Tervasaaren paperitehtaan pihaan

Jo 50 vuotta täyttänyt Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään Valkeakoskella 26.-30.7.2023. Kesän ohjelmisto on tuttuun tapaan laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia sekä ilmaisohjelmaa lapsille ja ikäihmisille.

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.