Skip to content

Työväen Musiikkitapahtumassa kolminkertaisesti nuorta miesenergiaa!

Työväen Musiikkitapahtuma on tunnettu monipuolisesta ohjelmistostaan, joka vetoaa kaikenlaisiin festarikävijöihin. Tänä vuonna esiintyjiin lukeutuu kolme kovaa poikabändiä: Rockwalli, Softengine ja The Alleyway Wolves. Jos nuori miesenergia saa sukat pyörimään jaloissa, ei seuraavien yhtyeiden keikkoja kannata jättää väliin.

Rockwalli – Rokkikukkoja Mansesta

Viiden nuorenmiehen muodostama Rockwalli soittaa omien sanojensa mukaan ”manserokkia asenteella”. Asennetta todellakin löytyy, sillä laulaja Valtteri Aaltonen, kitaristit Sampsa Rättäri ja Anton Äikäs, basisti Alex Hautamäki sekä rumpali Jimi Hautamäki ovat melkoisia rokkikukkoja.

Toisen polven muusikoista koostuva bändi perustettiin vuonna 2009. Matkan varrella laulukieli vaihtui englannista suomeen, ja samalla muuttui myös kokoonpanon nimi: Riffractionista tuli Rockwalli.

Ahkerasti keikkailevaa Rockwallia on kehuttu karismaattisesta ja vauhdikkaasta esiintymisestään, joka on nostanut bändin yhä suurempaan tietoisuuteen kotimaisella rock-kentällä.

Softengine – Euroviisuedustaja ja paljon muuta

Suomea kunniakkaasti Euroviisuissa edustanut Softengine on yksi festariperjantain valopilkuista ja koko tapahtuman odotetuimmista bändeistä. Topi Latukan (laulu, kitara), Ossi Mäkelän (kitara, koskettimet), Eero Keskisen (basso), Henri Oskárin (koskettimet) ja Tuomo Alarinnan (rummut) muodostaman viisikon ura on lähtenyt huikeaan nousukiitoon, ja kokoonpanon keikkakalenteri onkin täyttynyt kiitettävästi.

Softenginen kappaleissa yhdistyvät akustiset ja elektroniset elementit sekä vastakohdat ylipäänsä. Yhtyeen musiikkia leimaa vahva omaperäinen soundi, jossa sekoittuvat esikuvilta (mm. Coldplay, Muse, Disco Ensemble ja 30 Seconds To Mars) saadut vaikutteet.

Bändi työstää parhaillaan uutta albumia, jonka ilmestymistä odottavat varmasti muutkin kuin viisufanit. Kuullaankohan konsertissa kuitenkin myös Euroviisujen helmi Something Better?

The Alleyway Wolves – Pirkanmaan paras signaamaton bändi

Helmikuussa 2014 perustettu The Alleyway Wolves on valkeakoskelainen vahvistus festivaalin lauantai-iltaan. Yhtye nousi pinnalle viime keväänä osallistuttuaan Kukkona Tunkiolla -bändikilpailuun ja voitettuaan sen. Tamperelaisen Jack the Rooster -ravintolan ja Trevolution Eventsin järjestämä mittelö on suunnattu pirkanmaalaisille yhtyeille, joilla ei vielä ole levytyssopimusta.

Neljän nuorenmiehen ensemble hurmaa yleisönsä melodisilla pop- ja rock-sävelmillään sekä suurella tunteen palolla. Nelikkoon kuuluvat Antti Tirri (laulu, kitara), Eetu Tiainen (kitara), Anssi Sillanpää (basso) sekä Jesse Forsström (rummut).

Tarkemmat tiedot ohjelmasta täältä.

LISÄÄ UUTISIA

Uusi Työväenlaulu – sävellys- ja sanoituskilpailu

Suomalainen työelämä on murroksessa. Etätyöt lisääntyvät ja vapaa-aikaankin ulottuva ajatustyö kuuluu monien arkeen. Perinteiset roolijaot ovat muuttumassa ja tietoisuus ihmisten moninaisuudesta on osa uutta työelämää. On siis tullut aika päivittää työväenlaulut uudelle tasolle!

Musarijunan kyydissä ensi kertaa Työväen Musiikkitapahtumaan!

Valkeakoskella ensi heinäkuussa järjestettävän Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmisto on täydentynyt. Luvassa on laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia, lastenohjelmaa, sirkustaidetta, yhteiskunnallisia keskusteluja, lavarunoutta sekä ilmaisohjelmaa. Valkeakoskelle pääsee nyt ensimmäistä kertaa matkustamaan myös Musarijunan kyydissä.

Jo 14. kertaa järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa rytmiherkkua luonnonkauniissa tanssilavamiljöössä

Kirjaslammen tanssilavan miljöössä Valkeakoskella järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa kesäkuun alussa herkkua rytmimusiikin ystäville nyt jo 14. kertaa. Jazzin, bluesin ja rytmimusiikin ystävien korvia hellivät Linda Fredriksson Juniper, Emilia Sisco sekä KQ Groove.

Työväen Musiikkitapahtuma tuo nykysirkuksen UPM Tervasaaren paperitehtaan pihaan

Jo 50 vuotta täyttänyt Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään Valkeakoskella 26.-30.7.2023. Kesän ohjelmisto on tuttuun tapaan laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia sekä ilmaisohjelmaa lapsille ja ikäihmisille.

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.