Skip to content

Työväen Musiikkitapahtumassa keskustellaan hyvästä johtajuudesta

Työväen Musiikkitapahtuman festivaaliperjantain 24.7. arvokeskustelussa tartutaan johtajuuden teemaan, joka on pinnalla niin mediassa kuin kahvipöytäkeskusteluissa. Hyvä johtajuus -arvokeskustelussa ääneen pääsee joukko suomalaisia vaikuttajia, joilla riittää sekä kokemusta että näkemyksiä johtajuudesta. Arvokeskustelun juontavat toimittaja Arto Nyberg sekä näyttelijä ja ohjaaja Heikki Paavilainen.

Arvokeskustelupaneeliin osallistuvat Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n johtaja Matti Apunen, SDP:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Antti Rinne sekä Teollisuusalojen ammattiliitto TEAMin uusi puheenjohtaja Heli Puura. Yritysmaailman kantoja tarjoavat Koneen muotoilujohtaja Anne Stenros sekä BillerudKorsnäs Finlandin toimitusjohtaja Risto Hovi. Näkökulmia keskusteluun tuo myös Työhyvinvoinnin johtamisen dosentti Marja-Liisa Manka Tampereen yliopiston Johtamiskorkeakoulusta.

Hyvä johtajuus -arvokeskustelun järjestää Arvokeskustelijat ry yhteistyössä Työväen Musiikkitapahtuman, SAK:n ja Paperiliiton kanssa perjantaina kello 14.30. Myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun.

Merkittävät julkistustilaisuudet kruunaavat festivaalilauantain

Festivaalilauantaina kuultavassa Kansan Sivistysrahaston 60-v juhlakonsertissa julkistetaan paitsi säätiön järjestämän Onnittelulaulukilpailun voittaja myös arvostetun Työväen Kulttuuripalkinnon saajat. Palkinto myönnetään työväenkulttuurin sekä sivistys- ja valistustyön parissa tehdystä ansiokkaasta työstä.

Tapahtumassa järjestetään lauantaina 25.7. myös Reijo Frankin uuden levykokoelman julkistustilaisuus. Julkaistava kokoelma toimii kunnianosoituksena Frankin pyyteettömälle ja arvokkaalle työlle työväen laulajana. Viiden cd-levyn kokoelman on koonnut Työväen Sivistysliitto TSL yhteistyökumppaneineen, ja yksi levyistä koostuu ennen julkaisemattomista kappaleista.

Ikäihmiset ja lapset ilmaiseksi tapahtumaan

Työväen Musiikkitapahtuma on päättänyt ilahduttaa varttuneempaa väkeä ja toivottaa tervetulleiksi kaikki tänä vuonna 80-vuotisjuhliaan viettävät ja sitä vanhemmat ilmaiseksi festivaalille. Myös lapset ja nuoret on huomioitu, sillä alle 18-vuotiaat pääsevät maksutta tapahtumaan ja festivaalisunnuntaina järjestetään täysin ilmainen koko perheen konsertti.

– Haluamme, että mahdollisimman monet voivat osallistua tapahtumaan, joka toimii samalla hyvänä sukupolvien kohtaamispaikkana, kertoo festivaalin toiminnanjohtaja Marianne Haapoja.

Tapahtuman saavutettavuutta edistää myös se, että Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT tarjoaa maksuttomia linja-autokuljetuksia festivaalin aikana Valkeakoskella eri tapahtumapaikkojen välillä sekä Tampereelle ja Akaaseen.

Tehtaan pilli soi Valkeakoskella 23.–26.7.2015. Työväen Musiikkitapahtuman jo julkaistuihin esiintyjiin lukeutuvat muun muassa Jenni VartiainenMaija VilkkumaaPopedaEgotrippiViikatePete ParkkonenDave LindholmAtomirottaClub For FiveMatti Johannes KoivuTeflon BrothersAuroraAmadeus LundbergJarkko Martikainen & Luotetut miehetSatin Circus sekä Salme Pasi.

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.