Skip to content

Työväen Musiikkitapahtumassa juhlitaan suomalaisen musiikkikentän legendoja – tänä vuonna ohjelmistossa on kaikkea punkista poppiin ja kansanmusiikista kansainväliseen kitararokkiin

Työväen Musiikkitapahtuma julkaisee kesän ohjelmistonsa. Yksi Suomen tunnelmallisimmista ja vanhimmista kulttuurifestivaaleista järjestetään 23.-26.7.2020 UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon piha-alueella, kanavanrannassa. Tänä vuonna tapahtumassa ilottelevat sulassa sovussa muun muassa kansanmusiikki, punk, rap, lattarit, rock, iskelmä ja nostalgiset iskelmähitit viime vuosikymmeniltä.

Tutut isot areenat Paperitori ja SAK-sali sekä pienemmät lavat Sananvapauden torilla, Jylhävaarassa, Kirjaslammen tanssilavalla ja maagisen tunnelmallisessa Salakapakassa pursuilevat elämyksiä.

Monipuolinen artistikattaus ja uudenlaisten kulttuurielämysten löytäminen ovat Työväen Musiikkitapahtuman ytimessä. Tänä vuonna lavalle tuodaan kansainvälisesti erittäin suosittuja suomalaisia artisteja niin kansanmusiikin kuin kitaramusiikin osalta. Maailmanmusiikkia, improvisaatiota, avantgardea ja klassista musiikkia yhdistävä harmonikkataiteilija Kimmo Pohjonen esiintyy festivaalilla ensimmäisen kerran. Myös modernia kansanmusiikkia, elektronista musiikkia ja karjalaisia kansanperinteitä yhdistävä Suistamon sähkö pyyhkii tapahtumassa pölyjä hyvin perinteisenä ja konservatiivisena pidetyn kansanmusiikin päältä.

Kansainvälisen tason kitarataiturointia tarjoilee kitaristi Erja Lyytinen, joka vastikään valittiin maailman parhaiden blueskitaristien joukkoon. Kitaravetoisen rock-musiikin ystäviä tapahtuma hemmottelee myös muun muassa ikonisen Popedalla, Anssi Kelalla, Irinalla, Leewingsillä sekä Kolmannen naisen odotetutulla paluukeikalla.

“Anssi Kela esiintyi meillä viimeksi vuonna 2001. Tuolloin Kelaa pidettiin vielä tuntemattomana trubaduurina, joka yllättäen vetikin koko tapahtumateltan ääriään myöten täyteen. Muistan vieläkin, kun Kela kaivoi muistiinpanonsa esiin ja esitti edellisyönä valmistuneen Milla -kappaleen. Se todellakin räjäytti pankin! Olen onnellinen, että saamme hänet taas tapahtumaan vieraaksi.” festivaalin toiminnanjohtaja Marianne Haapoja muistelee.

Työväen Musiikkitapahtuman tuntevat osaavatkin jo arvata, että tapahtumalla on tänäkin kesänä muutama ässä hihassa. Kesällä 2020 juhlistetaan suomalaisen musiikkikentän grand old maneja M.A. Nummista ja Hectoria. M.A. Numminen on esiintynyt musiikkitapahtumassa säännöllisesti sen lähes 50-vuotisen historian aikana. Siksi tapahtuma kunnioittaa Nummisen elämäntyötä ja juhlistaa 80-vuotiasta taiteilijaa.  Myös Hector on ollut Työväen Musiikkitapahtumassa erittäin pidetty vieras ja sen kunniaksi Litku Klemetti, Jonna Tervomaa, Olavi Uusivirta ja kitaristinakin tunnettu Timo Kämäräinen esittävät Sota on kaunis -teemakonsertissa Hectorin yhteiskunnallisia, sotaa kritisoivia ja rakkautta ylistäviä lauluja. Trubuuttikonsertin lisäksi Olavi Uusivirta esiintyy tapahtumassa soolokeikalla.

Iskelmän ystäville Työväen Musiikkitapahtuma tuo taiteilijajuhlavuottaan viettävän Muskan, Kake Randelinin sekä Neljänsuora -yhtyeestä ponnistaneen Antti Ketosen konsertit. Kotimaisen folkin ja tunnelmallisen popin faneille tarjolla ovat Erin, Knipi, Laura Moisio, Viitasen Piia, Kanerva, Liila Jokelin, Vilma Alina, Antti Autio sekä Tiisu.  Ja kuten aiemmin, myös tänä vuonna festivaalilla pääsee hyppimään räppikeikoille. Elastinen, Asa, Gettomasa, Gasellit. Mouhous ja MC KOO huolehtivat tästä. Lapsille ja lapsenmielisille tarjolla on pikkuväen suosikki Höpinätötterö sekä nuorisoidolit Eino ja Aapeli.

Myöhäisiltojen raskaammasta kattauksesta vastaavat Korpiklaani sekä JP Leppäluoto. Lauantai-illan legendaarisia ja hikisiä keskiyön salsabileitä unohtamatta. Tänäkin kesänä Los Salsanismo tarjoaa myös halukkaille maksuttoman salsatanssikurssin ennen illan keikkaa.

Kaikki tämä kiedotaan aiempien vuosien tapaan puutarhavaloihin, tunnelmaillisiin illanviettosoppiin, räsymattoihin, virkistäviin juomiin ja lämmittäviin ruokiin. Viikonlopun aikana juhlijoita ällistyttävät valo- ja tulitaiteilijat, trubaduurit, yöyhteislaulajat ja kymmenet muut yllätykset, joita tapahtuma vuosittain tarjoilee.

LISÄÄ UUTISIA

Uusi Työväenlaulu – sävellys- ja sanoituskilpailu

Suomalainen työelämä on murroksessa. Etätyöt lisääntyvät ja vapaa-aikaankin ulottuva ajatustyö kuuluu monien arkeen. Perinteiset roolijaot ovat muuttumassa ja tietoisuus ihmisten moninaisuudesta on osa uutta työelämää. On siis tullut aika päivittää työväenlaulut uudelle tasolle!

Musarijunan kyydissä ensi kertaa Työväen Musiikkitapahtumaan!

Valkeakoskella ensi heinäkuussa järjestettävän Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmisto on täydentynyt. Luvassa on laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia, lastenohjelmaa, sirkustaidetta, yhteiskunnallisia keskusteluja, lavarunoutta sekä ilmaisohjelmaa. Valkeakoskelle pääsee nyt ensimmäistä kertaa matkustamaan myös Musarijunan kyydissä.

Jo 14. kertaa järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa rytmiherkkua luonnonkauniissa tanssilavamiljöössä

Kirjaslammen tanssilavan miljöössä Valkeakoskella järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa kesäkuun alussa herkkua rytmimusiikin ystäville nyt jo 14. kertaa. Jazzin, bluesin ja rytmimusiikin ystävien korvia hellivät Linda Fredriksson Juniper, Emilia Sisco sekä KQ Groove.

Työväen Musiikkitapahtuma tuo nykysirkuksen UPM Tervasaaren paperitehtaan pihaan

Jo 50 vuotta täyttänyt Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään Valkeakoskella 26.-30.7.2023. Kesän ohjelmisto on tuttuun tapaan laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia sekä ilmaisohjelmaa lapsille ja ikäihmisille.

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.