Skip to content

Työväen Musiikkitapahtumassa esiintyvä Ville Leinonen Pirfest ry:n vuoden 2015 Lähiartistiksi

Pirkanmaan festivaalit – Pirfest ry:n hallitus on nimittänyt muusikko Ville Leinosen verkostonsa toiseksi Lähiartistiksi.

Mikä Lähiartisti?

Nimittämällä Lähiartistin Pirkanmaan festivaalit – Pirfest ry haluaa tuoda esiin tuoretta pirkanmaalaista taidetta ja kulttuuria ja vahvistaa alueen kulttuuri-identiteettiä. Lähiartistiksi valitaan ajankohtainen ja vetovoimainen taiteilija, joka saa nimityksensä kautta tukea uralleen ja tekee samalla Pirkanmaan festivaaliverkostoa tunnetuksi. Pirkanmaan festivaalien verkostoon kuuluu 37 laadukasta kulttuurifestivaalia, jotka edustavat kattavasti taiteen eri aloja.

Kulttuuria lähiöön

Verkoston toiseksi lähiartistiksi valittu muusikko Ville Leinonen työllistyy vuodeksi Opetus- ja Kulttuuriministeriön myöntämällä tuella. Lähiartistivuoden aikana Leinonen kiertää vaihtuvan taiteilijatiimin kanssa esiintymässä Pirkanmaan kunnissa ja kaupungeissa, erityisesti alueilla joissa taidetarjonta on vähäisempää. Lähiartistin avulla Pirkanmaan festivaalit haluaa vahvistaa yhteisöllisyyttä lähiöissä ja haja-asutusalueilla ja lisätä asukkaiden kiinnostusta taidetta kohtaan. Vuoden 2014 Lähiartistina toimi laulaja-lauluntekijä Laura Moisio.

Ville Leinonen (s. 1975) on Tampereella asuva laulaja-lauluntekijä, joka on juuri julkaissut laulelmahenkisiä pop-kappaleita sisältävän ISI-albumin. Leinosen ensimmäinen pitkäsoitto Raastinlauluja julkaistiin vuonna 1997, josta käynnistyi hänen monipuolinen ja omaleimainen uransa.

Lähiartistin julkistusjuhlaa vietetään Kahvila Nekalan Katiskassa keskiviikkona 15.4. klo 17. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Ohjelmassa mm. lähiartistin esiintyminen.