Estradille nousivat niin Jukka Takalo, Yona, Työväen Tytöt, Dumari & Spuget, Martti Susalo kuin Palefacekin. Viimeistään Värttinän ja Palefacen yhteiskeikka osoitti, että musiikin yhteiskunnallisella sanomalla on väliä, sillä kokoonpanon “Saapuu Elokuun yöt” kirvoitti yleisöltä koko tapahtuman raikuvimmat suosionosoitukset. Paleface ei turhaan ole kutsunut kappaletta uransa yhdeksi merkittävimmistä julistuksista.
Teollisuussalin ohjelman aloittanut Leif Segerstamin ja Martti Suosalon “Metsäkansan laulu” veti niinikään salin täyteen ja keräsi lähes kuusisataapäisen yleisön. Esitystä luonnehdittiin realistiseksi ja toivoa herättäväksi kuvaukseksi sodasta ja rauhasta. Tekstin teokseen on kirjoittanut Arto Seppälä, ohjauksesta vastasi Leena Salonen ja valosuunnittelusta Max Wikström.
Suurimman yleisön keräsivät kuitenkin Työväen Musiikkitapahtumassa järjestetyt festarihäät ja koko kansan unelmavävy Juha Tapio. Aitoa lattaritunnelmaa tarjoili Los Salsanismo, joka huolehti Salakapakan latinorytmeistä myöhään yöhön saakka. Salakapakan salsabileistä on muodotunut monelle salsannälkäiselle jo kesätraditio, johon saavutaan pidempienkin matkojen päästä.
Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään ensi vuonna 25.-28.7.2019.
- Julkaistu 31.07.2018
Työväen Musiikkitapahtumassa ennätysten vuosi – viikonloppu todisti, että työväenkulttuuri kiinnostaa edelleen
Työväen Musiikkitapahtuma teki jälleen yleisöennätyksen, kun viikonlopun aikana Valkeakoskella juhli yli 40 000 ihmistä. Nelipäiväinen kulttuuritapahtuma levittäytyi ympäri kaupunkia ja finaalipäivää vietettiin ikivihreän lastensuosikin Hevisauruksen keikan merkeissä Apianniemen kesäteatterilla.
Lauantaina juhlittiin työväenkulttuuria ja -musiikkia monella lavalla.