Skip to content

Työväen Musiikkitapahtumassa aatteen ja laulun paloa

Valkeakoskella järjestettävä koko kansan festivaali täyttää 40 vuotta! Työväen Musiikkitapahtuma juhlii pyöreitä vuosia ensi viikolla Valkeakoskella.

Festivaalilla esiintyvät myös muun muassa Michael Monroe, Katri Helena, Apulanta, The Crooked Fiddle Band, Haloo Helsinki!, Jukka Poika, Pariisin Kevät, Koiton Laulu ja Los Elementos sekä Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani. Festivaalin juhlaohjelmisto on katettu solidaarisesti, vihreää sähköä ja lähiruokaa unohtamatta. Tapahtuman jo 40- vuotiaaksi kasvaneita juuria juhlistetaan tietenkin tuomalla esiin myös paljon kantaaottavaa musiikkia ja työväenkulttuuria.

Työväenlauluja lauletaan karaokena Pam-lavalla sekä legendaksi kasvaneissa Yöyhteislauluissa Kirjaslammen uimalassa. Perjantaina 27.7. järjestettävissä festivaalin avajaisissa esiintyy Harri Saksala yhdessä tapahtuman taiteellisena johtajanakin vuosia toimineen Jani Uhleniuksen kanssa. Modernia asennetta ja aatetta tapahtumaan tuovat muun muassa Pertti Kurikan Nimipäivät sekä Tundramatiks. Festivaalin keskustelutilaisuuksissa käsitellään muun muassa globaalin vastuun jakamista, järjestämiskampanjoita sekä työväenliikkeen tulevaisuutta. Festivaalilla esitetään myös Lakko – mykkäelokuva (Eisenstein 1924) muusikko Janne Stormin säestyksellä ja livelooppauksella.

Lauantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman 40v. juhlakonsertissa ”Köyhälistön rumba” esiintyvät Koiton Laulu sekä Los Elementos. Konsertin yhteydessä esiintymisen tekee myös legendaarinen laulu- ja soitinyhtye Songilo. Tapahtuma kutsuu ilmaiseen konserttiin kaikki vuosien varrella festivaalin järjestely-, työ-, talkootehtävissä tai esiintyjänä toimineet. Tilaisuudessa on myös kakkutarjoilu.

Tapahtuman ohjelmistoon viimehetken täydennyksiä

Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmistoa on vielä täydennetty tapahtuman alla. Viimeisimpinä lisäyksinä tapahtumassa nähdään muun muassa 2011 Talent Suomi – ohjelmastakin tuttu DJ Preal sekä ”Travel in Music” -bloginsa myötä julkisuuteen noussut Eva & Manu. Työväen Musiikkitapahtuman liput ovat ennakkoon myynnissä tapahtumatoimistolla sekä Tiketissä. Myös monet ammattiliitot tukevat jäsentensä osallistumista festivaalille. Lisätietoja tapahtumasta osoitteesta www.valmu.com

LISÄÄ UUTISIA

Uusi Työväenlaulu – sävellys- ja sanoituskilpailu

Suomalainen työelämä on murroksessa. Etätyöt lisääntyvät ja vapaa-aikaankin ulottuva ajatustyö kuuluu monien arkeen. Perinteiset roolijaot ovat muuttumassa ja tietoisuus ihmisten moninaisuudesta on osa uutta työelämää. On siis tullut aika päivittää työväenlaulut uudelle tasolle!

Musarijunan kyydissä ensi kertaa Työväen Musiikkitapahtumaan!

Valkeakoskella ensi heinäkuussa järjestettävän Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmisto on täydentynyt. Luvassa on laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia, lastenohjelmaa, sirkustaidetta, yhteiskunnallisia keskusteluja, lavarunoutta sekä ilmaisohjelmaa. Valkeakoskelle pääsee nyt ensimmäistä kertaa matkustamaan myös Musarijunan kyydissä.

Jo 14. kertaa järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa rytmiherkkua luonnonkauniissa tanssilavamiljöössä

Kirjaslammen tanssilavan miljöössä Valkeakoskella järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa kesäkuun alussa herkkua rytmimusiikin ystäville nyt jo 14. kertaa. Jazzin, bluesin ja rytmimusiikin ystävien korvia hellivät Linda Fredriksson Juniper, Emilia Sisco sekä KQ Groove.

Työväen Musiikkitapahtuma tuo nykysirkuksen UPM Tervasaaren paperitehtaan pihaan

Jo 50 vuotta täyttänyt Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään Valkeakoskella 26.-30.7.2023. Kesän ohjelmisto on tuttuun tapaan laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia sekä ilmaisohjelmaa lapsille ja ikäihmisille.

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.