Skip to content

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Toiminnanjohtaja Marianne Haapojan olo on kuitenkin iloinen ja helpottunut.
– Yleisön tunnelmat alueella olivat hyväntuulisia eikä sade vaikuttanut väen viihtymiseen. Järjestelyt ja tasokas artistitarjonta keräsivät kiitosta, hymyileviä kasvoja ja yhteislaulua riitti, Haapoja kertoo tyytyväisenä.

 Tapahtumassa esiintyi kolmen päivän aikana yhteensä yli 50 taiteilijaa. Kesän uusi esiintymispaikka Sirkusteltta tarjosi intiimin vaihtoehdon päälava Paperitorille ja etenkin Anna Erikssonin keikalla tunnelma oli käsinkosketeltavan intensiivinen. Toinen kesän uutuus Musarijuna, dieselveturin vetämä museojuna Tampereelta Valkeakoskelle oli myös menestys. Junassa matkustajia viihdyttänyt laulaja-lauluntekijä Jari Uutela hehkutti tunnelmaa ainutlaatuiseksi ja kyydissä olleet olivat sitä mieltä, että junakyydistä pitää tehdä perinne. Uutta oli myös Saarni Sirkuksen päätähuimaavan upea nykysirkusesitys, joka sai molemmilla esityskerroillaan teltan hurraamaan ihastuksesta.

 

Neljän ammattiliiton järjestämissä TMT Talk -paneeleissa ensin lavalla olivat Teollisuusliiton, Paperiliiton, Insinööriliiton ja Ammattiliitto Pron puheenjohtajat ja sitten viiden puolueen kansanedustajat. Toimittaja Jari Korkin asiantuntemuksella juontamissa keskusteluissa puheenaiheena oli luonnollisesti uusi hallitusohjelma, jonka suurimmiksi epäkohdiksi mainittiin muun muassa ensimmäisen päivän sairausloma korvauksen poistaminen, lakko-oikeuden rajaaminen sekä irtisanomissuojan ja sosiaaliturvan heikennykset. Kysymykseen, löytyykö mitään hyvää, Paperiliiton puheenjohtaja vastasi ”onhan siellä, äitiyspakkaukseen on lisätty pallo” ja sai täpötäyden salin hörähtämään. Tilaisuudet todistivat jälleen kerran, että keskusteluille on tarvetta. Kansa haluaa tavata ja seurata poliittisten vaikuttajien kommentteja muutenkin kuin pelkästään median välityksellä.

Tänä vuonna ensimmäisen kerran yhdessä Riihi säätiön kanssa järjestettyyn Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailuun osallistui 107 kappaletta. Palkituissa lauluissa kuuluu vahva sanoma, jo laulujen nimet kertovat sen: Sauli Alipirjelän voittajakappale Punalaputettu, toisen sijan saanut Jani Matti Juhani Tuovisen ja Susanna Ågrenin Muurahainen ja Anniina Lotvosen Ei mikään ole muuttunut, kunniamaininnan saaneet Vesa Suhosen ja Veli-Matti Suhosen Kuolema Raksalla ja Laura Sippolan Hei hoi moi moi.