Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuman toiminnanjohtaja Marianne Haapoja valittiin Pirfestin puheenjohtajaksi

Pirkanmaan festivaalit – Pirfest ry:n puheenjohtajaksi vuodelle 2015 on valittu Työväen Musiikkitapahtuman toiminnanjohtaja Marianne Haapoja Valkeakoskelta. Hän seuraa luottamustehtävässä Sastamalan Vanhan kirjallisuuden päivien toiminnanjohtajaa Johanna Kurkikangasta.

”Pirfest lähtee uuteen vuoteen luottavaisena. Verkosto on osoittanut tarpeellisuutensa sekä jäsentapahtumiensa edunvalvojana että laajempaa kulttuurimatkailun edistämistyötä tekevänä ammattilaisena”, Haapoja kuvailee.

– Päättyvän vuoden näkyvimpiä saavutuksia verkostolla oli keväällä julkistettu festivaalien ja kulttuurikohteiden vaikuttavuusselvitys, joka on antanut paljon tärkeää faktatietoa festivaalien merkityksestä Pirkanmaan elinkeinoelämälle.

– Myös laulaja-lauluntekijä Laura Moision valinta festivaaliverkoston Lähiartistiksi sekä ensi vuonna toteutettava Lähiöartistiprojekti ovat tuoneet verkostollemme runsaasti näkyvyyttä, hän jatkaa.

Vuonna 2015 festivaaliverkosto jatkaa tutkimustyötään festivaalien alueellisista vaikutuksista, koordinoi Pirkanmaan kulttuurimatkailuverkoston toimintaa sekä vie taidetta lähiöihin ja Pirkanmaan kyliin Lähiöartistiprojektin avulla. Verkosto myös tukee jäsentapahtumiensa kotimaista ja kansainvälistä verkostoitumista, osaamista ja viestintää.

Pirkanmaan festivaalit – Pirfest ry:n verkostoon kuluu 37 jäsentapahtumaa kymmenen kunnan alueella. Festivaalien yhteenlaskettu yleisömäärä on reilut 500 000 kävijää vuodessa.