Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuman rokkipäivä veti monituhatpäisen yleisön Valkeakoskelle

Työväen Musiikkitapahtuma käynnistyi torstaina Valkeakoskella upean musiikin ja lämpimän tunnelman merkeissä. Illan aikana päälavan edusta täyttyi tuhansista festarikävijöistä.

Ensimmäisenä esiintynyt Kyösti Mäkimattila & Varjokuva valloitti yleisönsä ja sai paljon uusia faneja svengaavilla iskelmätulkinnoilla. Räiskyvää naisenergiaa ja ajatuksia herättäviä lyriikoita tarjosi  puolestaan Vesala, joka osoitti monipuolisuutensa laulajana niin herkillä kuin rosoisilla biiseillään. Kädet heiluivat musiikin mukana, eikä yleisö todellakaan ”dropannut tunnelmaa”.
Bluestaituri ja slide-kitaran kuningatar Erja Lyytisen huikea esitys oli juurimusiikin ystäville parhainta herkkua, joka jatkui yleisön pyynnöstä usean encore-biisin verran.
Menoa ja jytyä tarjoili rock-legenda Michael Monroe, jonka energinen lavapresenssi ja väkevät hitit Old King’s Roadista Horns And Halosiin saivat yleisön vuoroin nostamaan kädet ilmaan ja vuoroin hyppimään ja tanssimaan musiikin rytmissä.
Torstai-illan lopuksi kuultiin trubaduuri Japi Hyökyvaaraa, joka kokosi festivaaliyleisön Salakapakka-ravintolaan illan päätteeksi fiilistelemään kaunista kesäiltaa.

FESTIVAALIPERJANTAINA KUULLAAN HIP HOPPIA, ROCKIA, JAZZIA JA TYÖVÄENLAULUJA

Perjantaina vietetään Työväen Musiikkitapahtuman virallisia avajaisia, joissa esiintyvät muun muassa Tuuletar ja Valkeakosken soittokunta. Iltapäivällä on myös luvassa Suuri markkinatalouskeskustelu, jossa talousjärjestelmää puivat mm. kansanedustajat Elina Lepomäki (kok) ja Ville Skinnari (sd).
Perjantain esiintyjäkaartiin lukeutuvat myös humoristista hip hoppia esittävä Roope Salminen & Koirat,  suomalaisen jazzkentän huippunimi Timo Lassy Band sekä viime keväänä uuden albumin pitkästä aikaa julkaissut Miljoonasade.
Iskelmäfanien iloksi illan aikana kuullaan Neljänsuoraa, ja kunnon banjorockia on puolestaan luvassa Hayseed Dixien (USA) ja Steve’n’Seagullsin keikalla. Ohjelmassa on myös työväen säveliä, joita tarjoaa Eija Ahvon ja Harri Saksalan tähdittämä Punainen Lanka.
Festivaaliperjantaina valokeilaan astuvat myös Jacques Brelin kappaleita tulkitseva Timo Tuominen, kitaravirtuoosi Petteri Sariola sekä tuttuja pop-covereita versioiva Soini & Garfunkel.

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.