Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuman rokkipäivä veti monituhatpäisen yleisön Valkeakoskelle

Työväen Musiikkitapahtuma käynnistyi torstaina Valkeakoskella upean musiikin ja lämpimän tunnelman merkeissä. Illan aikana päälavan edusta täyttyi tuhansista festarikävijöistä.

Ensimmäisenä esiintynyt Kyösti Mäkimattila & Varjokuva valloitti yleisönsä ja sai paljon uusia faneja svengaavilla iskelmätulkinnoilla. Räiskyvää naisenergiaa ja ajatuksia herättäviä lyriikoita tarjosi  puolestaan Vesala, joka osoitti monipuolisuutensa laulajana niin herkillä kuin rosoisilla biiseillään. Kädet heiluivat musiikin mukana, eikä yleisö todellakaan ”dropannut tunnelmaa”.
Bluestaituri ja slide-kitaran kuningatar Erja Lyytisen huikea esitys oli juurimusiikin ystäville parhainta herkkua, joka jatkui yleisön pyynnöstä usean encore-biisin verran.
Menoa ja jytyä tarjoili rock-legenda Michael Monroe, jonka energinen lavapresenssi ja väkevät hitit Old King’s Roadista Horns And Halosiin saivat yleisön vuoroin nostamaan kädet ilmaan ja vuoroin hyppimään ja tanssimaan musiikin rytmissä.
Torstai-illan lopuksi kuultiin trubaduuri Japi Hyökyvaaraa, joka kokosi festivaaliyleisön Salakapakka-ravintolaan illan päätteeksi fiilistelemään kaunista kesäiltaa.

FESTIVAALIPERJANTAINA KUULLAAN HIP HOPPIA, ROCKIA, JAZZIA JA TYÖVÄENLAULUJA

Perjantaina vietetään Työväen Musiikkitapahtuman virallisia avajaisia, joissa esiintyvät muun muassa Tuuletar ja Valkeakosken soittokunta. Iltapäivällä on myös luvassa Suuri markkinatalouskeskustelu, jossa talousjärjestelmää puivat mm. kansanedustajat Elina Lepomäki (kok) ja Ville Skinnari (sd).
Perjantain esiintyjäkaartiin lukeutuvat myös humoristista hip hoppia esittävä Roope Salminen & Koirat,  suomalaisen jazzkentän huippunimi Timo Lassy Band sekä viime keväänä uuden albumin pitkästä aikaa julkaissut Miljoonasade.
Iskelmäfanien iloksi illan aikana kuullaan Neljänsuoraa, ja kunnon banjorockia on puolestaan luvassa Hayseed Dixien (USA) ja Steve’n’Seagullsin keikalla. Ohjelmassa on myös työväen säveliä, joita tarjoaa Eija Ahvon ja Harri Saksalan tähdittämä Punainen Lanka.
Festivaaliperjantaina valokeilaan astuvat myös Jacques Brelin kappaleita tulkitseva Timo Tuominen, kitaravirtuoosi Petteri Sariola sekä tuttuja pop-covereita versioiva Soini & Garfunkel.