Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuman rokkipäivä veti monituhatpäisen yleisön Valkeakoskelle

Työväen Musiikkitapahtuma käynnistyi torstaina Valkeakoskella upean musiikin ja lämpimän tunnelman merkeissä. Illan aikana päälavan edusta täyttyi tuhansista festarikävijöistä.

Ensimmäisenä esiintynyt Kyösti Mäkimattila & Varjokuva valloitti yleisönsä ja sai paljon uusia faneja svengaavilla iskelmätulkinnoilla. Räiskyvää naisenergiaa ja ajatuksia herättäviä lyriikoita tarjosi  puolestaan Vesala, joka osoitti monipuolisuutensa laulajana niin herkillä kuin rosoisilla biiseillään. Kädet heiluivat musiikin mukana, eikä yleisö todellakaan ”dropannut tunnelmaa”.
Bluestaituri ja slide-kitaran kuningatar Erja Lyytisen huikea esitys oli juurimusiikin ystäville parhainta herkkua, joka jatkui yleisön pyynnöstä usean encore-biisin verran.
Menoa ja jytyä tarjoili rock-legenda Michael Monroe, jonka energinen lavapresenssi ja väkevät hitit Old King’s Roadista Horns And Halosiin saivat yleisön vuoroin nostamaan kädet ilmaan ja vuoroin hyppimään ja tanssimaan musiikin rytmissä.
Torstai-illan lopuksi kuultiin trubaduuri Japi Hyökyvaaraa, joka kokosi festivaaliyleisön Salakapakka-ravintolaan illan päätteeksi fiilistelemään kaunista kesäiltaa.

FESTIVAALIPERJANTAINA KUULLAAN HIP HOPPIA, ROCKIA, JAZZIA JA TYÖVÄENLAULUJA

Perjantaina vietetään Työväen Musiikkitapahtuman virallisia avajaisia, joissa esiintyvät muun muassa Tuuletar ja Valkeakosken soittokunta. Iltapäivällä on myös luvassa Suuri markkinatalouskeskustelu, jossa talousjärjestelmää puivat mm. kansanedustajat Elina Lepomäki (kok) ja Ville Skinnari (sd).
Perjantain esiintyjäkaartiin lukeutuvat myös humoristista hip hoppia esittävä Roope Salminen & Koirat,  suomalaisen jazzkentän huippunimi Timo Lassy Band sekä viime keväänä uuden albumin pitkästä aikaa julkaissut Miljoonasade.
Iskelmäfanien iloksi illan aikana kuullaan Neljänsuoraa, ja kunnon banjorockia on puolestaan luvassa Hayseed Dixien (USA) ja Steve’n’Seagullsin keikalla. Ohjelmassa on myös työväen säveliä, joita tarjoaa Eija Ahvon ja Harri Saksalan tähdittämä Punainen Lanka.
Festivaaliperjantaina valokeilaan astuvat myös Jacques Brelin kappaleita tulkitseva Timo Tuominen, kitaravirtuoosi Petteri Sariola sekä tuttuja pop-covereita versioiva Soini & Garfunkel.

LISÄÄ UUTISIA

Uusi Työväenlaulu – sävellys- ja sanoituskilpailu

Suomalainen työelämä on murroksessa. Etätyöt lisääntyvät ja vapaa-aikaankin ulottuva ajatustyö kuuluu monien arkeen. Perinteiset roolijaot ovat muuttumassa ja tietoisuus ihmisten moninaisuudesta on osa uutta työelämää. On siis tullut aika päivittää työväenlaulut uudelle tasolle!

Musarijunan kyydissä ensi kertaa Työväen Musiikkitapahtumaan!

Valkeakoskella ensi heinäkuussa järjestettävän Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmisto on täydentynyt. Luvassa on laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia, lastenohjelmaa, sirkustaidetta, yhteiskunnallisia keskusteluja, lavarunoutta sekä ilmaisohjelmaa. Valkeakoskelle pääsee nyt ensimmäistä kertaa matkustamaan myös Musarijunan kyydissä.

Jo 14. kertaa järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa rytmiherkkua luonnonkauniissa tanssilavamiljöössä

Kirjaslammen tanssilavan miljöössä Valkeakoskella järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa kesäkuun alussa herkkua rytmimusiikin ystäville nyt jo 14. kertaa. Jazzin, bluesin ja rytmimusiikin ystävien korvia hellivät Linda Fredriksson Juniper, Emilia Sisco sekä KQ Groove.

Työväen Musiikkitapahtuma tuo nykysirkuksen UPM Tervasaaren paperitehtaan pihaan

Jo 50 vuotta täyttänyt Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään Valkeakoskella 26.-30.7.2023. Kesän ohjelmisto on tuttuun tapaan laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia sekä ilmaisohjelmaa lapsille ja ikäihmisille.

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.