Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmistoa täydennetty

Uusina niminä Songilo, Heli Kajo sekä australialainen The Crooked Fiddle Band. Valkeakoskella heinäkuun viimeisellä viikolla järjestettävä Työväen Musiikkitapahtuma on julkaissut lisää ohjelmistoaan. Tapahtuman torstaita 26.7. täydentää lauluntekijä Heli Kajo ja lauantaita 28.7. australiasta festivaalille matkaava The Crooked Fiddle Band sekä legendaarinen laulu- ja soitinyhtye Songilo. Työväen Musiikkitapahtuma täyttää tänä kesänä 40 vuotta.

Heli Kajo tuli tunnetuksi Suomen euroviisukarsinnoissa 2010 kappaleella Annankadun kulmassa. Kajo oli mukana myös keväällä 2012 Sub-kanavalla esitetyssä Iholla-sarjassa, jossa naista kuvasi elämäänsä puolen vuoden ajan. Kajon debyyttialbumi ”Elämäsi suloisin virhe” julkaistiin 23. toukokuuta. Albumi valittiin myös YleX:n viikon albumiksi viikolla 21.

Maapallon toiselta puolelta Työväen Musiikkitapahtumaan saapuva The Crooked Fiddle Band yhdistelee musiikissaan lukuisia elementtejä mustalaismusiikista punkkiin. Ulvovan viulun ja raskaiden rytmien sävyttämää tyyliään yhtye itse kutsuu moottorisahafolkiksi. Energiallaan hurmaava yhtye julkaisi ensimmäisen kokopitkän levynsä ”Overgrown Tales” viime vuonna.

Laulu- ja soitinyhtye Songilon syntysanat lausuttiin Lahdessa vuonna 1974, kun neljä miestä – Aarre Elo, Apeli Halinen, Jani Uhlenius ja Jukka Virtanen – piti urheilukentällä saman pressun alla sadetta. Joukkoon houkuteltiin vielä bassoa soittava uutislegenda Heikki Kahila ja estradikokoonpano oli valmis. Työväen Musiikkitapahtuman ja Songilon vaiheet kietoutuivat monen vuoden yhteistyöksi sekä yhtyeen että sen yksittäisten jäsenten kanssa. Esimerkiksi Jani Uhlenius toimi tapahtuman taiteellisena johtajana usean vuoden ajan. Nyt festivaalin juhlavuoden kunniaksi yhteistyö saa jatkoa, kun Songilo esiintyy festivaalin juhlakonsertin ”Köyhälistön rumba”, yhteydessä. Juhlakonsertissa esiintyvät Koiton Laulu sekä Los Elementos. Songilon historiasta kertova kirja ”Vapauden kaiho – Songilo stoori” julkaistiin aikaisemmin tänä vuonna.

Juhlapöytä katetaan Kulttuuripaja Jylhävaaraan

Kulttuuripaja Jylhävaara muuttuu koko Työväen Musiikkitapahtuman ajaksi ruokaravintolaksi. Tarjolla on kotimaista ja laadukasta lähiruokaa ja myös yöpalaa. Juhlatapahtuman ruokatarjonnan laadun takaavat Maija Silvennoinen ja Petäys Resort. Jylhävaarassa on festivaalin aikana nähtävillä myös yhteistyössä Museokeskus Vapriikin kanssa järjestettävä sarjakuvanäyttely ”Ottopoikia ja työläistyttöjä”, joka on Pauli Kallion ja Tiitu Takalon uraauurtavan yhteistyön tulosta. Sarjakuvantekijät ry myönsi -näyttelyprojektille Vuoden 2011 sarjakuvateko –kunniapalkinnon suomalaista sarjakuvakulttuuria edistäneestä teosta.

Työväen Musiikkitapahtumaa vietetään viimeisen kahden kesän tapaan Myllysaaren museon ja Tervasaaren tehtaan alueella. Ennakko-ohjelma on luettavissa kokonaisuudessaan verkkosivustolla www.valmu.com, myös tapahtuman rannekkeet ovat myynnissä.

LISÄÄ UUTISIA

Uusi Työväenlaulu – sävellys- ja sanoituskilpailu

Suomalainen työelämä on murroksessa. Etätyöt lisääntyvät ja vapaa-aikaankin ulottuva ajatustyö kuuluu monien arkeen. Perinteiset roolijaot ovat muuttumassa ja tietoisuus ihmisten moninaisuudesta on osa uutta työelämää. On siis tullut aika päivittää työväenlaulut uudelle tasolle!

Musarijunan kyydissä ensi kertaa Työväen Musiikkitapahtumaan!

Valkeakoskella ensi heinäkuussa järjestettävän Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmisto on täydentynyt. Luvassa on laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia, lastenohjelmaa, sirkustaidetta, yhteiskunnallisia keskusteluja, lavarunoutta sekä ilmaisohjelmaa. Valkeakoskelle pääsee nyt ensimmäistä kertaa matkustamaan myös Musarijunan kyydissä.

Jo 14. kertaa järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa rytmiherkkua luonnonkauniissa tanssilavamiljöössä

Kirjaslammen tanssilavan miljöössä Valkeakoskella järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa kesäkuun alussa herkkua rytmimusiikin ystäville nyt jo 14. kertaa. Jazzin, bluesin ja rytmimusiikin ystävien korvia hellivät Linda Fredriksson Juniper, Emilia Sisco sekä KQ Groove.

Työväen Musiikkitapahtuma tuo nykysirkuksen UPM Tervasaaren paperitehtaan pihaan

Jo 50 vuotta täyttänyt Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään Valkeakoskella 26.-30.7.2023. Kesän ohjelmisto on tuttuun tapaan laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia sekä ilmaisohjelmaa lapsille ja ikäihmisille.

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.