Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuman kesäkonsertit 2021 on festivaali minikoossa

Työväen Musiikkitapahtuman kesäkonsertit 2021 tuo viisipäiväisen minifestivaalin Valkeakoskelle 28.7.-1.8. Laaja ohjelmatarjonta sekä perinteisen Työväen Musiikkitapahtuman henki ja tunnelma ovat läsnä tapahtumassa, jossa kuullaan suosituimpia artisteja sekä kantaa ottavia lauluja.
  • Palaamme tänä kesänä alkuperäiselle paikalle idylliseen Apianniemeen. Hienoa kun yleisö pääsee nauttimaan musiikista ja kohtaamisista luonnon kauniissa, jossa fasiliteetit ovat kohdillaan. Alue on myös aivan keskustassa helppojen kulkuyhteyksien päässä, kuvailee Työväen Musiikkitapahtuman toiminnanjohtaja Marianne Haapoja.

Yleisön turvallisuuden vuoksi paikkamäärää on rajoitettu enimmillään tuhanteen henkilöön, lisäksi kaikkiin konsertteihin on saatavilla striimilippuja. Tapahtumasta on joka ilta yöbussikuljetus Kuljun kautta Tampereelle.

Ohjelmistossa ovat artistit: BEHM, Erika Vikman, Erja Lyytinen, Herra Ylppö, Hoedown feat. Edu Kettunen & Timo Kiiskinen, Irina, Jukka Takalo & Laulu ottaa kantaa -artistit, Kake Randelin, Konsta Hietanen, Korpiklaani, Maria Makaaberi, Mariska, Martti Suosalo yhtyeineen, Mika Rämä, Muska, Punatähdet, Pyry Joki, Saija Tuupanen, Salla Flinkman, Tero Lahtinen, Vildá ja Valkeakoski Big Band feat. Kalevi Louhivuori & Aili Ikonen. Tauoilla fiiliksestä vastaavat huippu-DJ:t Sara-Maaria, Rautsi, Eeva ja Willy.  Kesäkonserttien ohjelmisto tarjoaa myös tulitaidetta sekä yhteislauluja.

Keskiviikkoilta käynnistyy upealla naisenergialla, kun laulaja-lauluntekijä lauluntekijä Salla Flinkman esittää englanninkielistä ohjelmistoaan. Porilainen rockbändi Maria Makaaberi puolestaan tarjoaa punk-vaikutteista, suoraviivaista ja suomenkielistä kitararokkia. Illan kruunaa BEHM, omaa käsialaa olevien sanoitusten ja melodioiden tulkitsija suomalaisen pop-musiikin huipulta.

Kantaaottavia lauluja tarjoaa kaksi peräkkäistä konserttia lauantaina. Jukka Takalo & Laulu ottaa kantaa -artisteilta kuullaan tuoretta työväenmusiikkia, konsertin yhteistyökumppaneina ovat TSL ja KSL. Seuraavaksi Martti Suosalo yhtyeineen tulkitsee Vladimir Vysotskin aina ajankohtaisia lauluja ”Totuus ja valhe” -konsertissa, jonka yhteistyökumppaneina ovat ovat TSL ja Riihisäätiö. Illalla kepeämmän otteen yhteiskunnallisiin aiheisiin tuo Punatähdet, agit-rock bändi joka juhlii 25-vuotista taivaltaan sekä Matkalla Venukseen -uutuuslevyä.

Sunnuntaina Tribute to Louis & Ella -konsertti tekee kunniaa kahdelle jazzin jättiläiselle Ella Fitzgeraldille ja trumpetisti-laulaja Louis Armstrongille. Konsertissa esiintyvät Valkeakoski Big Band yhdessä Kalevi Louhivuoren ja Aili Ikosen kanssa. Sunnuntaina toisaalla, uusitussa Lepänkorvan puistossa, vietetään lastentapahtumaa, jossa nähdään Blind Gut sirkustaiteilijoiden esitys Kuin kala puussa. Lastentapahtumaan on vapaa pääsy ja sen yhteistyökumppaneina toimivat UPM Tervasaari ja Valkeakosken kaupunki. Kesäkonsertit huipentuu sunnuntai-iltana Herra Ylpön keikkaan.

Tapahtumaa tukevat Paperiliitto, Teollisuusliitto, Kansan Sivistysrahasto ja Valkeakosken kaupunki.

Lauantain loppuiltaan on tullut aikataulumuutos: Kello 22.15 esiintyy Mariska ja 24.00 Korpiklaani.

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.