Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuman kesäkonsertit 2021 korvaavat perinteisen festivaalin

Työväen Musiikkitapahtumaa ei järjestetä tänä kesänä vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Taloudellisesti ei ole mahdollista pienentää tapahtuman mittakaavaa sellaiseksi, johon nykyiset rajoitukset edelleen velvoittavat, eikä niiden vuoksi voida tarjota täysipainoista festarikokemusta. Tapahtumaa kohtasi myös taloudellinen vastoinkäyminen, kun se menetti valtion avustuksen (Taike) tänä vuonna.

”Raskain mielin tähän ratkaisuun on päädytty, kun olimme toiveikkaina työskennelleet näin pitkälle festivaalin järjestämiseksi. Vaikka julkisuudessa kerrotaan isojen tapahtumien vapautumisesta, ei se kuitenkaan ole meille näillä säännöksillä mahdollista. Tapahtumamme pääsyliput ovat aina olleet edullisia ja meillä on ollut myös ilmaista ohjelmaa. Lipputuloilla emme voi kattaa anniskelurajoituksista johtuvia menetettyjä tuloja, sillä yleisökapasiteetti jäisi alle puoleen normaalista”, selventää Työväen Musiikkitapahtuma ry:n toiminnanjohtaja Marianne Haapoja.

Tehty työ ei kuitenkaan valu hukkaan, sillä musiikkia ja keikkoja on tarjolla festivaalin ajankohtana 28.7.-1.8.2021 Työväen Musiikkitapahtuman kesäkonsertit 2021 -tapahtumassa konserttien muodossa. Konsertit toteutuvat Apianniemen kesäteatterilla Valkeakoskella ja ovat festivaalia terveysturvallisempia istumapaikkojen ja pienemmän kokonsa vuoksi. Konserttialueella pääsee nauttimaan myös ravintola- ja oheispalveluista. Lisäksi konsertit striimataan ja yleisö voi valita, ostaako istumapaikan ulkoilmakatsomoon vai lipun striimattuun live-lähetykseen.

Useat jo aiemmin musiikkitapahtumaan kiinnitetyistä esiintyvät kesäkonserteissa. Julkaistavia artisteja ovat BEHM, Erika Vikman, Erja Lyytinen, Herra Ylppö, Hoedown feat. Edu Kettunen & Timo Kiiskinen, Irina, Kake Randelin, Konsta Hietanen, Korpiklaani, Maria Makaaberi, Mariska, Mika Rämä, Muska, Punatähdet, Saija Tuupanen, Salla Flinkman, Tero Lahtinen & Jussi Horelli, Vildá. Lauantaina Martti Suosalo yhtyeineen tulkitsee Vysotskin lauluja konsertissa Totuus ja Valhe. Sunnuntaina kuullaan Tribute to Louis & Ella -konsertti, jossa esiintyvät Valkeakoski Big Band yhdessä Kalevi Louhivuoren ja Aili Ikosen kanssa. Sunnuntaina toisaalla, uusitussa Lepänkorvan puistossa, vietetään lastentapahtumaa, jossa nähdään Blind Gut sirkustaiteilijoiden esitys Kuin kala puussa. Lastentapahtumaan on vapaa pääsy ja sen yhteistyökumppaneina toimivat UPM Tervasaari ja Valkeakosken kaupunki. Kesäkonserttien ohjelmisto tarjoaa myös tulitaidetta sekä yhteislauluja.

Konserttien lipunmyynti alkaa 14.6. Tiketissä. Jo hankitut festivaaliliput vuosille 2020 ja 2021 käyvät sellaisinaan kesällä 2022 kun Työväen Musiikkitapahtuma juhlii täyttä 50 vuotta. Lipun voi myös halutessaan palauttaa Tiketin ohjeiden mukaisesti.

– Toivomme että ihmiset käyttäisivät jo hankkimansa liput juhlavuotena ja tulemme järjestämään näille uskollisille asiakkaille jotain erityistä yllätystä, Haapoja lupaa.

Työväen Musiikkitapahtuma suuntaa katseen tulevaan juhlavuoteen 2022. Silloin on aihetta juhlia – erityisesti näiden kahden peruuntuneen festivaalivuoden jälkeen – festivaalin puolta vuosisataa, värikästä ja elämyksellistä historiaa, uutta Kirjasniemen festivaalialuetta sekä yleisön, esiintyjien ja meidän kaikkien iloa festaritunnelmasta. Työväen Musiikkitapahtuman juhlavuoden festivaali järjestetään 27.-31.7.2022.

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.