Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuman kesäkonsertit 2021 korvaavat perinteisen festivaalin

Työväen Musiikkitapahtumaa ei järjestetä tänä kesänä vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Taloudellisesti ei ole mahdollista pienentää tapahtuman mittakaavaa sellaiseksi, johon nykyiset rajoitukset edelleen velvoittavat, eikä niiden vuoksi voida tarjota täysipainoista festarikokemusta. Tapahtumaa kohtasi myös taloudellinen vastoinkäyminen, kun se menetti valtion avustuksen (Taike) tänä vuonna.

”Raskain mielin tähän ratkaisuun on päädytty, kun olimme toiveikkaina työskennelleet näin pitkälle festivaalin järjestämiseksi. Vaikka julkisuudessa kerrotaan isojen tapahtumien vapautumisesta, ei se kuitenkaan ole meille näillä säännöksillä mahdollista. Tapahtumamme pääsyliput ovat aina olleet edullisia ja meillä on ollut myös ilmaista ohjelmaa. Lipputuloilla emme voi kattaa anniskelurajoituksista johtuvia menetettyjä tuloja, sillä yleisökapasiteetti jäisi alle puoleen normaalista”, selventää Työväen Musiikkitapahtuma ry:n toiminnanjohtaja Marianne Haapoja.

Tehty työ ei kuitenkaan valu hukkaan, sillä musiikkia ja keikkoja on tarjolla festivaalin ajankohtana 28.7.-1.8.2021 Työväen Musiikkitapahtuman kesäkonsertit 2021 -tapahtumassa konserttien muodossa. Konsertit toteutuvat Apianniemen kesäteatterilla Valkeakoskella ja ovat festivaalia terveysturvallisempia istumapaikkojen ja pienemmän kokonsa vuoksi. Konserttialueella pääsee nauttimaan myös ravintola- ja oheispalveluista. Lisäksi konsertit striimataan ja yleisö voi valita, ostaako istumapaikan ulkoilmakatsomoon vai lipun striimattuun live-lähetykseen.

Useat jo aiemmin musiikkitapahtumaan kiinnitetyistä esiintyvät kesäkonserteissa. Julkaistavia artisteja ovat BEHM, Erika Vikman, Erja Lyytinen, Herra Ylppö, Hoedown feat. Edu Kettunen & Timo Kiiskinen, Irina, Kake Randelin, Konsta Hietanen, Korpiklaani, Maria Makaaberi, Mariska, Mika Rämä, Muska, Punatähdet, Saija Tuupanen, Salla Flinkman, Tero Lahtinen & Jussi Horelli, Vildá. Lauantaina Martti Suosalo yhtyeineen tulkitsee Vysotskin lauluja konsertissa Totuus ja Valhe. Sunnuntaina kuullaan Tribute to Louis & Ella -konsertti, jossa esiintyvät Valkeakoski Big Band yhdessä Kalevi Louhivuoren ja Aili Ikosen kanssa. Sunnuntaina toisaalla, uusitussa Lepänkorvan puistossa, vietetään lastentapahtumaa, jossa nähdään Blind Gut sirkustaiteilijoiden esitys Kuin kala puussa. Lastentapahtumaan on vapaa pääsy ja sen yhteistyökumppaneina toimivat UPM Tervasaari ja Valkeakosken kaupunki. Kesäkonserttien ohjelmisto tarjoaa myös tulitaidetta sekä yhteislauluja.

Konserttien lipunmyynti alkaa 14.6. Tiketissä. Jo hankitut festivaaliliput vuosille 2020 ja 2021 käyvät sellaisinaan kesällä 2022 kun Työväen Musiikkitapahtuma juhlii täyttä 50 vuotta. Lipun voi myös halutessaan palauttaa Tiketin ohjeiden mukaisesti.

– Toivomme että ihmiset käyttäisivät jo hankkimansa liput juhlavuotena ja tulemme järjestämään näille uskollisille asiakkaille jotain erityistä yllätystä, Haapoja lupaa.

Työväen Musiikkitapahtuma suuntaa katseen tulevaan juhlavuoteen 2022. Silloin on aihetta juhlia – erityisesti näiden kahden peruuntuneen festivaalivuoden jälkeen – festivaalin puolta vuosisataa, värikästä ja elämyksellistä historiaa, uutta Kirjasniemen festivaalialuetta sekä yleisön, esiintyjien ja meidän kaikkien iloa festaritunnelmasta. Työväen Musiikkitapahtuman juhlavuoden festivaali järjestetään 27.-31.7.2022.

LISÄÄ UUTISIA

Uusi Työväenlaulu – sävellys- ja sanoituskilpailu

Suomalainen työelämä on murroksessa. Etätyöt lisääntyvät ja vapaa-aikaankin ulottuva ajatustyö kuuluu monien arkeen. Perinteiset roolijaot ovat muuttumassa ja tietoisuus ihmisten moninaisuudesta on osa uutta työelämää. On siis tullut aika päivittää työväenlaulut uudelle tasolle!

Musarijunan kyydissä ensi kertaa Työväen Musiikkitapahtumaan!

Valkeakoskella ensi heinäkuussa järjestettävän Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmisto on täydentynyt. Luvassa on laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia, lastenohjelmaa, sirkustaidetta, yhteiskunnallisia keskusteluja, lavarunoutta sekä ilmaisohjelmaa. Valkeakoskelle pääsee nyt ensimmäistä kertaa matkustamaan myös Musarijunan kyydissä.

Jo 14. kertaa järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa rytmiherkkua luonnonkauniissa tanssilavamiljöössä

Kirjaslammen tanssilavan miljöössä Valkeakoskella järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa kesäkuun alussa herkkua rytmimusiikin ystäville nyt jo 14. kertaa. Jazzin, bluesin ja rytmimusiikin ystävien korvia hellivät Linda Fredriksson Juniper, Emilia Sisco sekä KQ Groove.

Työväen Musiikkitapahtuma tuo nykysirkuksen UPM Tervasaaren paperitehtaan pihaan

Jo 50 vuotta täyttänyt Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään Valkeakoskella 26.-30.7.2023. Kesän ohjelmisto on tuttuun tapaan laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia sekä ilmaisohjelmaa lapsille ja ikäihmisille.

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.