Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuman katusoittajat elävöittävät Valkeakosken keskustaa

Työväen Musiikkitapahtuma levittäytyy tänä vuonna aivan Valkeakosken ydinkeskustaan, jossa katusoittajat ilostuttavat kaupungin kulkijoita. Kadulle jalkautuva kansanmuusikko Emilia Lajunen tunnetaan viulistina, laulajana ja kansanmusiikin moniosaajana. Tapahtumayleisön iloksi Valkeakoski on yksi etappi Emilia Lajunen Bike Tourin eli hiilidioksidipäästöttömän kansanmusiikkikiertueen varrella.

Polkupyörällä Suomea kiertävän ja matkastaan bloggaavan muusikon tarkoituksena on toisaalta palata kansanmusiikin juurille ja toisaalta kiinnittää ihmisten huomio ekologisten valintojen tärkeyteen. Emilia Lajusta kuullaan Työväen Musiikkitapahtumassa sekä perjantaina 24.7. että lauantaina 25.7., ja hän esiintyy paitsi kaupungin keskustassa myös tapahtuma-alueen SAK-Lavalla. Lisäksi Lajusen musiikkia kuullaan festivaalin aikana Muistikeskuksessa.
Kaupunkilaisia saapuu ilahduttamaan myös katusoiton konkari, fillaripianisti Aarno Paakkari, joka on polkenut ympäri Eurooppaa pyörien päällä kulkevan pianonsa kanssa. Festivaalilauantaina Koiton aukiolla esiintyvän Paakkarin soitossa kuuluvat muun muassa perinteisen jazzin ja rhythm&bluesin sävyt.

Festivaali näkyy kaupungin ravintoloissa

Paikallisten yrittäjien toiveesta Työväen Musiikkitapahtuma jalkautuu tänä vuonna aiempaa enemmän kaupungin sydämeen. Torikadulle kohoaa pieni, akustinen katusoittolava, ja ohjelmaa järjestetään myös Koiton aukiolla. Katusoittolava on festivaalin ajan kaupunkilaisille avoin esiintymispaikka, jossa kuka tahansa voi halutessaan nousta estradille esittämään oman katusoittobravuurinsa. Suunnitteilla on järjestää ohjelmaa myös kauppakeskuksessa.
Tapahtuma tekee edellisvuosia laajemmin yhteistyötä valkeakoskelaisten yritysten kanssa, ja paikalliset ravintolat ovatkin lähteneet innolla mukaan erilaisten festariherkkutarjousten muodossa. Café Hanna, Kahvila Kakku Unelmia, Ravintola Musta Kissa ja Ravintola Stella toivottavat asiakkaat tervetulleiksi nauttimaan festariherkuista, joista saa alennusta festarirannekkeella. Oman festaritarjouksensa on lanseerannut myös Kuntokeskus Kanava. Festivaalin yritysyhteistyö näkyy myös sunnuntain koko perheen konsertissa, jossa lapsille jaetaan välipalana Saarioisten vispipuuroa.
– Tällainen yritysyhteistyö on todella tärkeää, jotta Valkeakosken palveluiden kokonaistarjonta houkuttelisi ulkopaikkakuntalaisia saapumaan tänne uudestaankin, pohtii Ravintola Mustan Kissan Tarja Ahonen.
– Toivotaan hellettä ja hyvää säätä, niin ihmiset lähtisivät liikkeelle, lisää Paula Perhola Kahvila Kakku Unelmista.
Paikallista väriä on lisätty myös tapahtuman ohjelmistoon. SAK-Lavalle nousee festivaaliperjantaina Jesse Soinin ja Joni Karvisen muodostama valkeakoskelaisduo Soini & Garfunkel, joka coveroi kotimaisia klassikoita ja uusimpia hittejä. Festivaalin uusiin artistikiinnityksiin lukeutuu myös jyväskyläläisen banjon soittaja Dave Klasin folk-kokoonpano Slack Bird, jonka musiikissa yhdistyvät suomalainen perinne, vanha amerikkalainen kansanmusiikki sekä punk.
Valkeakoskelaisten iloksi kaupunkialueella kulkee ilmaisia festaribusseja, jotka Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT tarjoaa festivaalivieraille. Festaribusseilla pääsee liikkumaan kätevästi Kirjaslammelta, Ulvajanniemestä, Eerolasta, Sointulasta ja Sassista tapahtuma-alueelle ja takaisin. Aikataulut ja reitit osoitteesta https://www.musarit.fi/info.
Tehtaan pilli soi Valkeakoskella 23.–26.7.2015. Työväen Musiikkitapahtuman jo julkaistuihin esiintyjiin lukeutuvat muun muassa Jenni VartiainenMaija VilkkumaaPopedaEgotrippiViikatePete ParkkonenDave LindholmAtomirottaClub For FiveMatti Johannes KoivuTeflon BrothersAuroraAmadeus LundbergJarkko Martikainen & Luotetut miehetSatin Circus sekä Salme Pasi.

LISÄÄ UUTISIA

Uusi Työväenlaulu – sävellys- ja sanoituskilpailu

Suomalainen työelämä on murroksessa. Etätyöt lisääntyvät ja vapaa-aikaankin ulottuva ajatustyö kuuluu monien arkeen. Perinteiset roolijaot ovat muuttumassa ja tietoisuus ihmisten moninaisuudesta on osa uutta työelämää. On siis tullut aika päivittää työväenlaulut uudelle tasolle!

Musarijunan kyydissä ensi kertaa Työväen Musiikkitapahtumaan!

Valkeakoskella ensi heinäkuussa järjestettävän Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmisto on täydentynyt. Luvassa on laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia, lastenohjelmaa, sirkustaidetta, yhteiskunnallisia keskusteluja, lavarunoutta sekä ilmaisohjelmaa. Valkeakoskelle pääsee nyt ensimmäistä kertaa matkustamaan myös Musarijunan kyydissä.

Jo 14. kertaa järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa rytmiherkkua luonnonkauniissa tanssilavamiljöössä

Kirjaslammen tanssilavan miljöössä Valkeakoskella järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa kesäkuun alussa herkkua rytmimusiikin ystäville nyt jo 14. kertaa. Jazzin, bluesin ja rytmimusiikin ystävien korvia hellivät Linda Fredriksson Juniper, Emilia Sisco sekä KQ Groove.

Työväen Musiikkitapahtuma tuo nykysirkuksen UPM Tervasaaren paperitehtaan pihaan

Jo 50 vuotta täyttänyt Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään Valkeakoskella 26.-30.7.2023. Kesän ohjelmisto on tuttuun tapaan laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia sekä ilmaisohjelmaa lapsille ja ikäihmisille.

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.