Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuman katusoittajat elävöittävät Valkeakosken keskustaa

Työväen Musiikkitapahtuma levittäytyy tänä vuonna aivan Valkeakosken ydinkeskustaan, jossa katusoittajat ilostuttavat kaupungin kulkijoita. Kadulle jalkautuva kansanmuusikko Emilia Lajunen tunnetaan viulistina, laulajana ja kansanmusiikin moniosaajana. Tapahtumayleisön iloksi Valkeakoski on yksi etappi Emilia Lajunen Bike Tourin eli hiilidioksidipäästöttömän kansanmusiikkikiertueen varrella.

Polkupyörällä Suomea kiertävän ja matkastaan bloggaavan muusikon tarkoituksena on toisaalta palata kansanmusiikin juurille ja toisaalta kiinnittää ihmisten huomio ekologisten valintojen tärkeyteen. Emilia Lajusta kuullaan Työväen Musiikkitapahtumassa sekä perjantaina 24.7. että lauantaina 25.7., ja hän esiintyy paitsi kaupungin keskustassa myös tapahtuma-alueen SAK-Lavalla. Lisäksi Lajusen musiikkia kuullaan festivaalin aikana Muistikeskuksessa.
Kaupunkilaisia saapuu ilahduttamaan myös katusoiton konkari, fillaripianisti Aarno Paakkari, joka on polkenut ympäri Eurooppaa pyörien päällä kulkevan pianonsa kanssa. Festivaalilauantaina Koiton aukiolla esiintyvän Paakkarin soitossa kuuluvat muun muassa perinteisen jazzin ja rhythm&bluesin sävyt.

Festivaali näkyy kaupungin ravintoloissa

Paikallisten yrittäjien toiveesta Työväen Musiikkitapahtuma jalkautuu tänä vuonna aiempaa enemmän kaupungin sydämeen. Torikadulle kohoaa pieni, akustinen katusoittolava, ja ohjelmaa järjestetään myös Koiton aukiolla. Katusoittolava on festivaalin ajan kaupunkilaisille avoin esiintymispaikka, jossa kuka tahansa voi halutessaan nousta estradille esittämään oman katusoittobravuurinsa. Suunnitteilla on järjestää ohjelmaa myös kauppakeskuksessa.
Tapahtuma tekee edellisvuosia laajemmin yhteistyötä valkeakoskelaisten yritysten kanssa, ja paikalliset ravintolat ovatkin lähteneet innolla mukaan erilaisten festariherkkutarjousten muodossa. Café Hanna, Kahvila Kakku Unelmia, Ravintola Musta Kissa ja Ravintola Stella toivottavat asiakkaat tervetulleiksi nauttimaan festariherkuista, joista saa alennusta festarirannekkeella. Oman festaritarjouksensa on lanseerannut myös Kuntokeskus Kanava. Festivaalin yritysyhteistyö näkyy myös sunnuntain koko perheen konsertissa, jossa lapsille jaetaan välipalana Saarioisten vispipuuroa.
– Tällainen yritysyhteistyö on todella tärkeää, jotta Valkeakosken palveluiden kokonaistarjonta houkuttelisi ulkopaikkakuntalaisia saapumaan tänne uudestaankin, pohtii Ravintola Mustan Kissan Tarja Ahonen.
– Toivotaan hellettä ja hyvää säätä, niin ihmiset lähtisivät liikkeelle, lisää Paula Perhola Kahvila Kakku Unelmista.
Paikallista väriä on lisätty myös tapahtuman ohjelmistoon. SAK-Lavalle nousee festivaaliperjantaina Jesse Soinin ja Joni Karvisen muodostama valkeakoskelaisduo Soini & Garfunkel, joka coveroi kotimaisia klassikoita ja uusimpia hittejä. Festivaalin uusiin artistikiinnityksiin lukeutuu myös jyväskyläläisen banjon soittaja Dave Klasin folk-kokoonpano Slack Bird, jonka musiikissa yhdistyvät suomalainen perinne, vanha amerikkalainen kansanmusiikki sekä punk.
Valkeakoskelaisten iloksi kaupunkialueella kulkee ilmaisia festaribusseja, jotka Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT tarjoaa festivaalivieraille. Festaribusseilla pääsee liikkumaan kätevästi Kirjaslammelta, Ulvajanniemestä, Eerolasta, Sointulasta ja Sassista tapahtuma-alueelle ja takaisin. Aikataulut ja reitit osoitteesta https://www.musarit.fi/info.
Tehtaan pilli soi Valkeakoskella 23.–26.7.2015. Työväen Musiikkitapahtuman jo julkaistuihin esiintyjiin lukeutuvat muun muassa Jenni VartiainenMaija VilkkumaaPopedaEgotrippiViikatePete ParkkonenDave LindholmAtomirottaClub For FiveMatti Johannes KoivuTeflon BrothersAuroraAmadeus LundbergJarkko Martikainen & Luotetut miehetSatin Circus sekä Salme Pasi.

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.