Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuman juhlaohjelmistossa kantaaottavaa musiikkia sekä erikoiskonsertteja

Yksi Suomen vanhimmista festivaaleista, 50 vuotta täyttävä Työväen Musiikkitapahtuma, on julkaissut lisää juhlavuoden ohjelmaansa.

UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon ainutlaatuisessa tapahtumamiljöössä esiintyvät lauantaina 30.7. Anssi Kela, Erin, Arttu Wiskari, Arppa, Tommi Läntinen, Katri Ylander, Lasten Hautausmaa, Louie Blue, Los Salsanismo ja Liksom Lux.

Kantaaottavaa musiikkia ja kisällilauluja
Työväen Musiikkitapahtumassa juhlitaan lauantaina myös kesän Laulu ottaa kantaa -studiotyöpajassa äänitetyn albumin julkaisua. Päätöskonsertin seremoniamestarina toimii kuplettipoppari Jukka Takalo. Työpajan järjestää KSL-opintokeskus ja Työväen Sivistysliitto TSL.

Yhteiskunnallisia lauluja tarjoillaan lauantaina myös kirjailijana ja kuvataiteilijana tunnetun Rosa Liksomin kynästä. Liksom Lux on kolmen naisen projekti. Taiteilijanimeä Liisa Lux käyttävä Taideyliopiston professori Anita Seppä ja muusikko Eeva Koivusalo sekä tietenkin Rosa Liksom. Yhtyeen laulut käsittelevät muun muassa ilmastonmuutosta, eriarvoisuutta ja rahan valtaa.

Tapahtumassa kuullaan myös perinteisiä kisälli- ja kuplettilauluja Laulavan Unionin Erkki SaarelanVeera Railion ja Ossi Peuran esittämänä. Samalla konsertin yhteydessä julkaistaan Timo ”Tipi” Tuovisen kirjoittama kisälli- ja kuplettilaulujen historiasta kertova kirja. Vuonna 2016 Tuovinen käynnisti sotienjälkeisen kisällilaulujen keruun. Keräyksessä saatiin taltioitua lähes 5000 laulua ja runsaasti uutta taustatietoa. Konsertissa kuullaan nyt keräyksen satoa. Kisällikuplettien konsertti juhlistaa samalla 50-vuotiasta TSL Etelä-Hämeen piirijärjestöä.

Sananvapauden torin lauantai huipentuu yhteislaulutilaisuuteen, perinteiseen Yöyhteislauluihin, jossa vanhoja työväenlauluja lauletaan Reino Bäckströmin johdolla. Yöyhteislaulujen jälkeen iltaa voi jatkaa Salakapakan Salsaklubille, jossa Los Salsanismo -yhtye tarjoilee kuubalaista salsaa suomalaisella twistillä.

Lapset ja ikäihmiset ilmaiseksi tapahtumaan
Loput viisipäiväisen festivaalin artisteista ja ohjelmistosta julkistetaan kevään aikana. Luvassa on monipuolisten ja laadukkaiden konserttien lisäksi ainakin maksutonta ohjelmaa alle 18-vuotiaille lapsille ja 80 vuotta täyttäneille, juhlanäyttely, keskustelutilaisuuksia, yhteislaulua sekä paljon varta vasten tapahtumaa varten tuotettua erikoisohjelmaa.

Juhlavuoden ohjelmistosta on jo aiemmin julkistettu torstain 28.7. ja perjantain 29.7. esiintyjät. Heitä ovat muun muassa Hector, Maustetytöt & Agents, Olavi Uusivirta, Irina, Sir Elwoodin Hiljaiset Värit, Ursus Factory, Maija Vilkkumaa sekä Herra Ylppö.

Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään Valkeakoskella 27. – 31.7.2022

Festivaalin edullisemmat ennakkoliput ovat myynnissä nyt osoitteessa https://www.tiketti.fi/tyovaen-musiikkitapahtuma-2022-kanavanranta-3-valkeakoski-lippuja/67676