Skip to content

Työväen Musiikkitapahtumalle Valkeakoski-mitali

Valkeakosken kaupunginhallitus on myöntänyt Työväen Musiikkitapahtumalle Valkeakoski-mitalin. Mitali luovutettiin 90v. Valkeakoski-päivän vastaanotolla sunnuntaina 27.10. tunnustuksena pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä tapahtumajärjestäjänä. Erityisesti kaupunginhallitus arvostaa festivaalin talkooväen voimin toteutettavaa työtä.

Tapahtumaa on vietetty paikkakunnalla joka kesä aina vuodesta 1972 lähtien. Työväen Musiikkitapahtuma ry:n toimintaan kuuluvat myös muun muassa Kulttuuripaja Jylhävaara, Kirjaslammen tanssilava sekä heinäkuun alussa järjestettävä Kirjazz-tapahtuma.

– Olemme erittäin ilahtuneita huomionosoituksesta. Iso kiitos mitalista kuuluu suurelle vapaaehtoisjoukollemme. Talkoolaisten kiitostilaisuus on viime tapahtuman osalta vielä pitämättä – tulemme niissä juhlimaan myös Valkeakoski-mitalia, kertoo tapahtuman toiminnanjohtaja Marianne Haapoja.

Työväen Musiikkitapahtumaa vietetään tehdasmiljöössä jälleen ensi kesänä

Ensi vuonna jo 43. kerran järjestettävä Työväen Musiikkitapahtuma rakentuu jälleen UPM:n Tervasaaren tehtaan ja Myllysaaren museon piha-alueille. Tapahtuma muutti kaupungin torialueelta nykyiselle paikalleen vuonna 2010. Toiminnassa oleva teollisuuslaitos ja toisaalta historiallinen museomiljöö ovat antaneet tapahtumalle ainutlaatuiset puitteet, josta tapahtumakävijät ovat antaneet festivaalille paljon kiitosta.

Myllysaaren museon ja Tervasaaren tehtaan edustajat ovat molemmat halukkaita jatkamaan yhteistyötä Työväen Musiikkitapahtuman kanssa. Tapahtuman toiminnanjohtaja Marianne Haapoja on erittäin mielissään jatkosta. Perinteikästä Työväen Musiikkitapahtumaa vietetään seuraavan kerran 24. – 27.7.2014. Festivaalin ennakko-ohjelma julkaistaan keväällä.

Viime kesän kävijämäärät on laskettu ja kävijätutkimuksen raportti on valmistunut

Työväen Musiikkitapahtuma keräsi viime kesänä Valkeakoskelle lähes 39 000 kävijää, joka on hieman vähemmän kuin aikaisempina vuosina. Työväen Musiikkitapahtuma ry:n järjestämissä Kirjaslammen tanssilavan tansseissa puolestaan kävijämäärät hieman nousivat edelliseltä kaudelta. Tansseissa vieraili keskimäärin 200 kävijää.

Työväen Musiikkitapahtuman kävijätutkimuksessa nousivat esiin edellisiltä vuosilta tutut teemat. Ruusuja tapahtuma keräsi kyselyyn vastanneilta muun muassa järjestelyistä, upeasta miljööstä sekä tunnelmasta. Eniten risuja festivaali sai puolestaan viranomaismääräyksistä johtuneista uusista anniskelurajauksista.

Työväen Musiikkitapahtuman vuoksi paikkakunnalle saapui kyselyyn vastanneista festarikävijöistä noin puolet. Vastanneista 75 % ilmoitti saapuvansa tapahtumaan myös jatkossa ja noin 80 % suosittelisi festivaalia myös muille. Tutkimus osoittaa myös jälleen sen, että tapahtuma tuo maksavia asiakkaita myös muille paikallisille toimijoille. Asiakkaat käyttävät festarireissullaan rahaa itse tapahtuman lisäksi muun muassa ostoksiin, ravitsemispalveluihin sekä matkustamiseen.

Työväen Musiikkitapahtuma 24. – 27.7.2014 Valkeakoskella. Tehtaan pilli soi!

LISÄÄ UUTISIA

Uusi Työväenlaulu – sävellys- ja sanoituskilpailu

Suomalainen työelämä on murroksessa. Etätyöt lisääntyvät ja vapaa-aikaankin ulottuva ajatustyö kuuluu monien arkeen. Perinteiset roolijaot ovat muuttumassa ja tietoisuus ihmisten moninaisuudesta on osa uutta työelämää. On siis tullut aika päivittää työväenlaulut uudelle tasolle!

Musarijunan kyydissä ensi kertaa Työväen Musiikkitapahtumaan!

Valkeakoskella ensi heinäkuussa järjestettävän Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmisto on täydentynyt. Luvassa on laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia, lastenohjelmaa, sirkustaidetta, yhteiskunnallisia keskusteluja, lavarunoutta sekä ilmaisohjelmaa. Valkeakoskelle pääsee nyt ensimmäistä kertaa matkustamaan myös Musarijunan kyydissä.

Jo 14. kertaa järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa rytmiherkkua luonnonkauniissa tanssilavamiljöössä

Kirjaslammen tanssilavan miljöössä Valkeakoskella järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa kesäkuun alussa herkkua rytmimusiikin ystäville nyt jo 14. kertaa. Jazzin, bluesin ja rytmimusiikin ystävien korvia hellivät Linda Fredriksson Juniper, Emilia Sisco sekä KQ Groove.

Työväen Musiikkitapahtuma tuo nykysirkuksen UPM Tervasaaren paperitehtaan pihaan

Jo 50 vuotta täyttänyt Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään Valkeakoskella 26.-30.7.2023. Kesän ohjelmisto on tuttuun tapaan laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia sekä ilmaisohjelmaa lapsille ja ikäihmisille.

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.