Skip to content

Työväen Musiikkitapahtumalle uusi festivaalialue

Lähes 50-vuotias festivaali ei kaatunut koronaan vaan uudistuu jälleen. Tänä kesänä 28.7.-1.8.2021 Työväen Musiikkitapahtumassa lavalle nousee mielenkiintoinen, tasokas ja monipuolinen esiintyjäkaarti viitenä päivänä. Festivaaliohjelmaa on tarjolla rohkeasti yksi päivä aiempaa enemmän ja iso muutos on se, että festivaalialue vaihtaa paikkaa.

Myös uudelta alueelta löytyy tehtaan piiput sekä järven rantaa. Festivaali rakentuu Valkeakoskella Kirjasniemeen entisen kuitutehtaan kupeeseen, jossa tunnelmallinen Mallasveden ranta-alue ja paikallinen teollisuushistoria luovat tapahtumalle hienot puitteet. Myös tapahtumatoimisto muuttaa kuitutehtaan entiseen pääkonttoriin. Vuodesta 2010 alkaen festivaali on järjestetty Valkeakosken keskustassa UPM Tervasaaren tehtaan ja Myllysaaren museon alueella. Sopimuskauden umpeutuessa UPM Tervasaari ja Työväen Musiikkitapahtuma ry neuvottelivat jatkosta ja samanaikaisesti tapahtumalle kartoitettiin myös vaihtoehtoisia sijainteja. ”Tapahtuman puolesta haluan kiittää UPM Tervasaaren tehdasta ja Myllysaaren museon henkilökuntaa hyvästä yhteistyöstä kuluneen vuosikymmenen aikana, jona tapahtuma on saanut alueella kehittyä ja kasvaa. Hienoa että yhteistyö UPM Tervasaaren tehtaan kanssa jatkuu” Työväen Musiikkitapahtuma ry:n toiminnanjohtaja Marianne Haapoja kertoo.
Uusi alue tarjoaa festivaalille monia mahdollisuuksia ja potentiaalia kasvuun. Aiempaa laajemmalla alueella pystytään panostamaan myös terveysturvallisuuteen ajan vaatimusten mukaisesti. Etäisyys Valkeakosken Kauppatorilta on valaistua kävely- ja pyörätietä pitkin noin 1,2 km ja esimerkiksi Hotelli Waltikasta 700 metriä. Liikennöintiin alueelle tuodaan useita palveluja: Kaupungin keskustasta kulkevat Valkeakosken Liikenteen non-stop bussivuorot, katujuna ja ravintolalaiva. Pysäköinti järjestetään läheisen Jäähalli Wareenan parkkialueelle. Tapahtuma levittäytyy festivaalialueen lisäksi muuallekin, kuten Kirjaslammen tanssilavalle ja Tehtaan kentälle, jossa pelataan lauantaina 31.7. Haka-HIFK ottelu klo 15.
Ohjelmistoon on kiinnitetty kotimaisia huippuartisteja ja suursuosikkeja: Popeda, Erja Lyytinen, Muska, Vesterinen Yhtyeineen, Korpiklaani, Antti Ketonen, Erika Vikman, Gasellit, BEHM, Mouhous, Lasten hautausmaa, Mariska, Kake Randelin, Konsta Hietanen, Tiisu, Los Salsanismo ja Banda Caribe Helsinki. Lisää artistijulkistuksia on luvassa kevään aikana. Ohjelmistossa on myös lapsiperheille suunnattu konsertti ja sirkusesitys, päivätanssit sekä Laulu ottaa kantaa -klubi, jossa Martti Suosalo tulkitsee Vysotskyn lauluja konsertissa Totuus ja Valhe. Lisäksi tapahtuma nostaa joka vuosi esille vähemmistökulttuureita, joista tänä kesänä esillä ovat ruotsinsuomalaiset ja saamelaiset.
Tapahtumarannekkeiden myynti alkaa perjantaina 26.3. Tiketissä. Useat ammattiliitot ja -osastot antavat jäsenilleen lipputukea.
Kesän 2020 koronataukoa lukuun ottamatta Työväen Musiikkitapahtuma on järjestetty vuodesta 1972 alkaen, joten vuonna 2022 juhlitaankin jo 50-vuotista festivaalia.

EARLYBIRD-liput 89,50€

Osta liput https://www.tiketti.fi/tyovaen-musiikkitapahtuma-2021-kanavanranta-3-valkeakoski-lippuja/67676

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.