Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuma tuo festivaalihumun Valkeakoskelle torstaina

Valkeakoski täyttyy kesäisestä festarikansasta torstaina 24.7., kun Työväen Musiikkitapahtuma korkataan jo 43. kerran. Tapahtumapaikkana on edellisvuosien tapaan Valkeakosken keskustassa sijaitseva UPM:n Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon pihamaa lähiympäristöineen, ja paikalle odotetaan kymmeniätuhansia kävijöitä.

Musiikkia työväenlauluista argentiinalaiseen tangoon

Pirkanmaan odotetuimpiin kuuluvan kesätapahtuman konserteissa on esillä laaja musiikkityylien kirjo: mukana on suomirockia ja -poppia, folk- ja rap-musiikkia, brittiläistä punkkia, argentiinalaista tangoa ja lastenlauluja sekä tietysti työväenlaulujen parhaimmistoa. Estradille nousevat niin uudet tuttavuudet kuin jo vuosikymmenten ajan sykähdyttäneet esiintyjät.

Torstaista sunnuntaihin kestävän festivaalin esiintyjäkaartiin lukeutuvat muun muassa Eppu NormaaliJuha TapioJ. KarjalainenPaleface & Räjähtävä NyrkkiJonna TervomaaOlavi Uusivirta, MaaritSoftengine sekä Herra Ylppö & Ihmiset. Työväenmusiikkia kuullaan erityisesti festivaalilauantaina muun muassa Kaisa KorhosenAri Nummisen sekä Mikko Perkoilan tulkitsemana, ja lasten tanssijalat alkavat vipattaa viimeistään sunnuntaina Herra Heinämäen Lato-orkesterin konsertissa.

Ajankohtaista asiaa ja työväen huveja

Upeiden konserttien lisäksi tapahtumassa on tuttuun tapaan myös paljon muuta mielenkiintoista ohjelmaa. Torstaina innokkaimmat saavat kilvoitella korkein koroin varustautuneina Korkokenkäjuoksussa, ja perjantaina tanssitaan hyvän asian puolesta Työllisyyden letkajenkan merkeissä. Lauantaina puolestaan vuoron saavat poliitikot, jotka vaihtavat mielipiteitään työelämästä sanojen ja musiikin voimalla Ain laulain työtäs tee! -tilaisuudessa Tumppi Varosen säestämänä.

Festivaali ilahduttaa kävijöitään myös iloisilla Työväen iltamilla sekä perinteikkäillä Yöyhteislauluilla, jotka kokoavat yleisön Kirjaslammelle. Tanssilavalla kaikuu myös Paperiblues, jota tähdittävät Heikki Silvennoinen ja Kalle Salonen. Erityistä virkistystä tarjoavat tämän kesän uutuudet Riippukeinukahvila sekä ruokaravintola Salakapakka. Lisäksi tapahtuman aikana pääsee nauttimaan esimerkiksi harrastelijataiteilijoiden esityksistä, erilaisista näyttelyistä, vauhdikkaasta jalkapallo-ottelusta sekä Tapahtumatorin tunnelmasta.