Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuma kylpi auringossa Valkeakoskella

Työväen Musiikkitapahtumaa vietettiin Valkeakoskella torstaista sunnuntaihin. Festivaaliviikonlopun päätti hulvaton koko perheen tapahtuma Seikkailupuistossa. Tuija Rantalaisen ja Veikko-koiran esitys Vahtikoiran vapaapäivä piti sisällään niin runoja kuin lastenlauluja, ja lisäksi tapahtumassa nähtiin Clunker Cirkuksen ohjelmanumero Karvanoppasirkus.

Työväen Musiikkitapahtuman helteinen lauantaipäivä tarjosi puolestaan mielenkiintoisia keskusteluja, tunteikkaita esityksiä ja hienoja keikkoja.

Työnantaja- ja työntekijäpuolen edustajat pohtivat ammattiliitto Pron järjestämässä ajankohtaisessa Työelämän arvot -keskustelussa muun muassa sitä, miten luoda Suomeen uusia työpaikkoja. Ihmisten lisääntynyt vapaa-aika ja siihen liittyvä kulutus nähtiin mahdollisuutena, samoin kuin jätehuolto-osaamisen vieminen ja uusien investointien houkutteleminen.

Kehitysyhteistyöjärjestö Solidaarisuus ja Työväen Musiikkitapahtuma tekivät tapahtumassa yhteistyötä jo toisena kesänä putkeen. Solidaarisuusartisti Kaj Chydeniuksen ja solistiensa Lauri Maijalan, Taru Nymanin ja Minja Kosken liikuttavat tulkinnat saivat monet kuulijat kyyneliin. Legendan esiintymisen jälkeen tupaten täynnä ollut PAM-lavan edusta nousi seisaalleen osoittamaan suosiota useiden minuuttien ajaksi.

Kehitysyhteistyö on varsin tuttua myös Don Johnson Big Bandin keulakuvalle Tommy Lindgrenille. Hänelle solidaarisuus on läsnä kaikessa ja vaikuttaa myös henkilökohtaisiin päätöksiin äänestyskäyttäytymisestä lähtien.

– Toivoisin kaikkien ihmisten auttamisenhalun ulottuvan kauemmas, myös muihin kuin omiin läheisiin. Keikkailevana artistina koen itseni työläiseksi, ja minulle on tärkeää mahdollisuus joukkovoimin puolustaa omia oikeuksia.

Emma Salokoski seuranaan esiintynyt Don Johnson Big Band houkutteli festivaaliyleisön yhteishuutoon etenkin kymmenen vuoden takaisella hitillään ”One MC, One Delay”.

Tapahtuman odotettuja huippuhetkiä olivat Von Hertzen Brothersin ja Anna Puun esiintymiset. Laulajatar Puu ihastutti Paperitorilla tuttuun tapaansa herttaisen pirteällä ja hyväntuulisella olemuksellaan.

Yöyhteislaulujen intensiivinen tunnelma vangitsi jälleen tänä vuonna. Kirjaslammen uimalalla istumapaikat olivat kortilla, kun työväen- ja rauhanlaulujen sävelet sulostuttivat keskiyön taikaa.

Järjestäjät ovat tyytyväisiä helteisissä ja iloisissa tunnelmissa vietettyyn tapahtumaan. Lopullisia kävijämääriä ei ole vielä laskettu, mutta niiden oletetaan jäävän muutaman viime vuoden ennätystuloksista. Paljon kiitosta on tullut ikäihmisille tarjotuista ilmaisrannekkeista sekä tämän vuoden laadukkaista esiintyjistä. Erityisesti Punaviestin juhlakonsertti, Ismo Alangon ja Don Johnson Big Bandin keikat ovat olleet kiistattomia huippuhetkiä monen kävijän puheissa.

Työväen Musiikkitapahtumaa vietetään seuraavan kerran 24.–27.7.2014.

LISÄÄ UUTISIA

Uusi Työväenlaulu – sävellys- ja sanoituskilpailu

Suomalainen työelämä on murroksessa. Etätyöt lisääntyvät ja vapaa-aikaankin ulottuva ajatustyö kuuluu monien arkeen. Perinteiset roolijaot ovat muuttumassa ja tietoisuus ihmisten moninaisuudesta on osa uutta työelämää. On siis tullut aika päivittää työväenlaulut uudelle tasolle!

Musarijunan kyydissä ensi kertaa Työväen Musiikkitapahtumaan!

Valkeakoskella ensi heinäkuussa järjestettävän Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmisto on täydentynyt. Luvassa on laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia, lastenohjelmaa, sirkustaidetta, yhteiskunnallisia keskusteluja, lavarunoutta sekä ilmaisohjelmaa. Valkeakoskelle pääsee nyt ensimmäistä kertaa matkustamaan myös Musarijunan kyydissä.

Jo 14. kertaa järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa rytmiherkkua luonnonkauniissa tanssilavamiljöössä

Kirjaslammen tanssilavan miljöössä Valkeakoskella järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa kesäkuun alussa herkkua rytmimusiikin ystäville nyt jo 14. kertaa. Jazzin, bluesin ja rytmimusiikin ystävien korvia hellivät Linda Fredriksson Juniper, Emilia Sisco sekä KQ Groove.

Työväen Musiikkitapahtuma tuo nykysirkuksen UPM Tervasaaren paperitehtaan pihaan

Jo 50 vuotta täyttänyt Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään Valkeakoskella 26.-30.7.2023. Kesän ohjelmisto on tuttuun tapaan laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia sekä ilmaisohjelmaa lapsille ja ikäihmisille.

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.