Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuma käynnistyy torstaina Valkeakoskella

Tehtaan pilli soi jälleen Valkeakoskella, kun Työväen Musiikkitapahtuma polkaistaan käyntiin ensi torstaina 28.7. jo 45. kerran. Tunnelmallisen kaupunkifestivaalin tähtiesiintyjiin lukeutuvat Antti Tuisku, Olavi Uusivirta, Kaija Koo, Vesala, Michael Monroe, Stacey Kent ja Hayseed Dixie sekä joukko muita huippuartisteja ja -kokoonpanoja. Nelipäiväinen tapahtuma järjestetään tuttuun tapaan UPM:n Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon pihamaalla, Valkeakosken sydämessä. Tapahtumaan odotetaan kymmeniä tuhansia kävijöitä.

HERKKUJA HYVÄN MUSIIKIN YSTÄVILLE

Festivaali nostaa kesäfiiliksen huippuunsa tarjoten kävijöilleen monipuolisen musiikkikattauksen suomirockista ja -popista jazziin, bluesiin ja työväenmusiikkiin.
Hip hopin ystävien iloksi tapahtumaan saapuvat Roope Salminen & Koirat sekä tämän hetken kiinnostavimpiin kokoonpanoihin lukeutuva Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana. Myös jazz-intoilijoita hellitään, sillä lavalle nousevat Grammy-ehdokkaanakin ollut upea laulaja Stacey Kent (USA) sekä kotimaista jazz-osaamista korkeimmillaan edustava Timo Lassy Band. Bluesia tarjoilee slidekitaran kuningatar Erja Lyytinen. Raskaampaa rockia kuullaan Mokoman keikalla, ja iskelmäfanit pääsevät jammailemaan Neljänsuoran ja Kyösti Mäkimattilan & Varjokuvan tahtiin. Kauniita säveliä yleisölleen tarjoaa myös folk-henkistä poppia soittava Tilhet, pajut ja muut sekä Elviksen gospel-biisejä esittävä Aron & Cool Company.
Työväen Musiikkitapahtuma toivottaa tervetulleiksi kaikenikäiset festarikävijät. Erityisesti lauantaipäivä on omistettu lapsille ja perheille: Antti Tuiskun konsertti on ikärajaton, ja sitä edeltää lystikäs Krokotiili Kwento -lastenkonsertti. Toiminnallisen lastenkonsertin jälkeen alueella on soitinrata ja biisinikkaripaja kaikenikäisille. Hae Myllysaaren museon infosta kartta ja lähde jännittävälle musiikkiretkelle! Krokotiili Kwenton, biisinikkaripajan ja soitinradan toteuttaa Osuuskunta Uulu.
Lauantaina järjestetään myös ikäihmisten Sykettä Sydämeen -tapahtuma, joten luvassa on kaunis ja tyylikäs sukupolvien kohtaaminen. Näyttelijä Ritva Koskensuu esittää omia runojaan Kaj Chydeniuksen sävellyksinä otsikolla Valon ja varjon leikkiä.
Musiikin ja laulunteon tähtihetkiä koetaan erityisesti lauantaina, jolloin ohjelmassa on toista kertaa järjestettävä Ekakerta – Uusien laulujen festivaali. Heikki Salon luotsaaman tapahtuman kunniavieraiksi saapuvat kupleteistaan tunnettu Jaakko Teppo sekä Kaukolasipartio, näyttelijä Tapio Liinoja, lauluntekijä Tuija Rantalainen sekä Mokoman laulaja Marko Annala.

OHJELMASSA MYÖS AJANKOHTAISTA ASIAA SEKÄ TYÖVÄEN SÄVELIÄ

Festivaalihumun lomassa kuullaan myös punnittuja puheenvuoroja kahdessa keskustelutilaisuudessa. Suuren markkinatalouskeskustelun panelisteiksi saapuvat kansanedustajat Elina Lepomäki (kok) ja Ville Skinnari (sd), Turvan toimitusjohtaja Minna Metsälä, Sitran vanhempi neuvonantaja ja vihreä poliitikko Oras Tynkkynen. Keskustelua vetävät Demokraatin päätoimittaja Mikko Salmi ja politiikan toimittaja Simo Alastalo.
Viini, laulu ja taustajoukot -keskustelun panelisteina ovat Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson, Ehkäisevän päihdetyö EHYT ry:n toiminnanjohtaja Kristiina Hannula ja Päivittäistavarayhdistys PTY ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto. Luvassa on kannanottoja suomalaisesta alkoholikulttuurista ja uudistuvasta lainsäädännöstä. Keskustelun juontaa PAMin yhteiskuntasuhteiden päällikkö Hanna Kuntsi.
Tapahtuman perinteiden mukaisesti ohjelmistoa värittävät työväen sävelet. Aatetta ja tunteen paloa musiikin muodossa tarjoavat Punainen Lanka solisteinaan Eija Ahvo ja Harri Saksala sekä Jacques Brelin lauluja tulkitseva Timo Tuominen. Työväen- ja rauhanlaulujen helmiä kuullaan myös Reino Bäckströmin 50-vuotisjuhlakonsertissa.
Festivaalin kruunaavat lauantain päätteeksi järjestettävät Yöyhteislaulut, joissa päästään laulamaan tuttuja työväenlauluja Kirjaslammen rauhaisassa tunnelmassa.

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.