Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuma käynnistyy tänään Apulannan voimin

Työväen Musiikkitapahtuman 40-vuotisjuhlafestivaali alkaa tänään Valkeakoskella todellisen showmiehen voimin, kun Paperitorin lavalle nousee DJ Preal. Perttu Tuomaala eli DJ Preal oli yksi viime vuoden Nelosen Talent -ohjelman finalisteista. Tamperelainen Tuomaala osoittaa omalla esityksellään, ettei DJ:n työ ole pelkkää levyjen soittamista, vaan kokonaisvaltaista yleisön viihdyttämistä. Odotettavissa on siis huikea musiikki-ilottelu, joka villitsee yleisön.

Arttu Wiskari nousi komeetan lailla suomalaisten sydämiin Mökkitie ja Tuntematon potilas –kappaleilla. Hänen nimikkoalbuminsa on myynyt platinaa ja loppuunmyytyjä keikkoja riittää. Onneksi Arttu Wiskarin täydestä keikkakalenterista löytyy myös Työväen Musiikkitapahtuma ja juhlafestivaalin vieraat pääsevät tänään kuulemaan suomalaisia koskettavia tarinoita.

Nuori laulaja-lauluntekijä Heli Kajo ihastutti Suomen kansan Euroviisukarsinnoissa kaksi vuotta sitten kappaleella Annankadun kulmassa. Tänä keväänä Heli Kajolta ilmestyi esikoisalbumi, jonka kaikki laulut ovat hänen säveltämiään ja sanoittamiaan. Sub TV:n Iholla sarjastakin tuttu laulaja esiintyy tänään Puu-salissa.

Torstai-illan päättää UPM:n Tervasaaren toimivan tehtaan kupeessa, Paperitorilla yhtye, joka peräänantamattomalla tavallaan toteuttaa niin omaa musiikillista linjaansa kuin sen ympärillä pyörivää musiikkibisnestä. Maaliskuussa Apulanta julkaisi 11. studioalbuminsa Kaikki kolmesta pahasta, joka myi kultaa julkaisupäivänään. Apulanta on valanut itsensä suomalaisen rockin kivijalkaan, eikä varmasti jätä valkeakoskelaisyleisöä kylmäksi.

Työväen Musiikkitapahtuma Valkeakoskella 26.-29.7.2012.

Työväen Musiikkitapahtuma on 40 vuoden aikana kasvanut koko kansan festivaaliksi kadottamatta omaleimaisuuttaan. Valkeakoskella nähdään viikonlopun aikana useita Suomen huippuartisteja, mutta myös monia tuntemattomampia lahjakkaita esiintyjiä. Pam -lavalta voi bongata vaikkapa Eva & Manun, suomalais-ranskalaisen pariskunnan, joka rakastui USA:ssa, päätti ryhtyä tekemään musiikkia reissatessaan yhdessä ympäri Eurooppaa ja ovat nyt tehneet ensimmäisen levynsä Suomessa. Laulu, trumpetti, buzuki, haitari, kontrabasso ja rummut ovat puolestaan Jaakko Laitinen & Väärä Raha –yhtyeen instrumentit. Lapista kotoisin oleva yhtye tarjoilee sekoituksen mustalaisrytmejä ja suomalaista iskelmää.

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.