Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuma julkistaa lisää 50-vuotisjuhlavuotensa ohjelmistoa. Mukana omaa juhlavuottaan viettävä Hector.

Valkeakoskella 27. – 31.7.2022 järjestettävä Työväen Musiikkitapahtuma on julkistanut lisää 50-vuotisjuhlavuotensa ohjelmistoa. Perjantaipäivänä 29.7. UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon ainutlaatuisessa tapahtumamiljöössä esiintyvät Hector & His Power Band, Irina, Sir Elwoodin hiljaiset värit, Olavi Uusivirta, Antti Autio, Martti Servo & Napander, Olli Halonen ja virolainen Daniel Levi.

Paitsi Työväen Musiikkitapahtumalla, myös yhdellä sen pääesiintyjistä on tänä vuonna syytä juhlaan. Suomalaisen pop-musiikin elävä legenda Hector täyttää keväällä 75 vuotta. Myös hänen Nostalgia-esikoisalbuminsa julkaisusta tulee tänä vuonna kuluneeksi 50 vuotta.

Työväen Musiikkitapahtuma järjestää perjantaina 29.7. myös kaikille avoimen ja maksuttoman 50-vuotisjuhlakonsertin, joka toimii samalla tapahtuman virallisena avauksena. Juhlakonsertti tarjoaa upeiden solistien kera läpileikkauksen musiikkitapahtuman vuosikymmeniin. 

Juhlavuoden ohjelmistosta on jo aiemmin julkistettu torstain 28.7. artistit. Heitä ovat muun muassa Maustetytöt & Agents, Ursus Factory, Maija Vilkkumaa ja Herra Ylppö.

Loput ensi kesän Työväen Musiikkitapahtuman artisteista ja ohjelmistosta julkistetaan kevään mittaan. Luvassa on monipuolisten ja laadukkaiden konserttien lisäksi ainakin maksutonta ohjelmaa lapsille, keskustelutilaisuuksia, yhteislaulua, näyttelyitä sekä paljon varta vasten tapahtumaa varten tuotettua erikoisohjelmaa. Työväen Musiikkitapahtuma nostaa myös marginaalit valokeilaan ja innostaa yleisöäänkin osallistumaan.

Vuodesta 1972 Valkeakoskella järjestetty Työväen Musiikkitapahtuma on yksi Suomen vanhimmista musiikkifestivaaleista.


Festivaalin edullisemmat ennakkoliput ovat myynnissä nyt osoitteessa https://www.tiketti.fi/tyovaen-musiikkitapahtuma-2022-kanavanranta-3-valkeakoski-lippuja/67676

www.valmu.com #työväenmusiikkitapahtuma #valmu

Työväen Musiikkitapahtuma ry on voittoa tavoittelematon kulttuuriyhdistys, joka tuottaa musiikki- ja kulttuuritapahtumia, ylläpitää Kirjaslammen tanssilavaa sekä harjoittaa julkaisutoimintaa.

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.