Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuma alkaa tänään Valkeakoskella

Vuoden odotetuin päivä Valkeakoskella koitti vihdoin, kun Työväen Musiikkitapahtuma alkaa tänään torstaina. 42. kertaa järjestettävän tapahtuman avaa kolme hyvin erilaista konserttia. Tapahtuman ensimmäinen esiintyjä on Suomen virallisen albumilistan ykkösenäkin ollut Jesse Kaikuranta, joka on valloittanut suomalaisten sydämet vaikuttavalla tavallaan tulkita laulutekstejä.

Herkkyys vaihtuu vauhtiin, kun ”Suomen erikoisimmaksi orkesteriksi” itseään kuvaava Kaukolasipartio tuo energisen show’nsa Puu-Saliin. Illan päättää Paperitori-lavan valoihin Neljä Ruusua, jonka keikalla saa varmasti osumia hittibingossa: pitkän uran tehneellä orkesterilla on mahdollisuus kajauttaa ilmoille muun muassa ”Juppihippipunkkari”, ”Poplaulajan vapaapäivä” ja ”Valuva taivas”.

Tänä vuonna 70 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille festivaalikävijöille on tarjottu ilmainen tapahtumaranneke, jolla pääsee osalliseksi kaikista Työväen Musiikkitapahtuman tilaisuuksista. Työväen Musiikkitapahtuman toiminnanjohtajan Marianne Haapojan mukaan positiivista palautetta on tullut runsaasti.
– Meitä on haluttu tulla henkilökohtaisesti kiittämään tästä huomionosoituksesta vanhempaa väkeä kohtaan. Eläkeläislippujen suosio on yllättänyt iloisesti meidät järjestäjätkin, Haapoja kertoo.

Ennakkomyynti on sujunut hyvin, ja Haapoja suosittelee muitakin tapahtumaan haluavia ostamaan lippunsa hyvissä ajoin. Näin vieraat varmistavat paikan haluamilleen keikoille ja välttävät ruuhkat, joita on viime vuosina kertynyt lipunmyyntiin ennen suosituimpien artistien esiintymistä.

LISÄÄ UUTISIA

Uusi Työväenlaulu – sävellys- ja sanoituskilpailu

Suomalainen työelämä on murroksessa. Etätyöt lisääntyvät ja vapaa-aikaankin ulottuva ajatustyö kuuluu monien arkeen. Perinteiset roolijaot ovat muuttumassa ja tietoisuus ihmisten moninaisuudesta on osa uutta työelämää. On siis tullut aika päivittää työväenlaulut uudelle tasolle!

Musarijunan kyydissä ensi kertaa Työväen Musiikkitapahtumaan!

Valkeakoskella ensi heinäkuussa järjestettävän Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmisto on täydentynyt. Luvassa on laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia, lastenohjelmaa, sirkustaidetta, yhteiskunnallisia keskusteluja, lavarunoutta sekä ilmaisohjelmaa. Valkeakoskelle pääsee nyt ensimmäistä kertaa matkustamaan myös Musarijunan kyydissä.

Jo 14. kertaa järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa rytmiherkkua luonnonkauniissa tanssilavamiljöössä

Kirjaslammen tanssilavan miljöössä Valkeakoskella järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa kesäkuun alussa herkkua rytmimusiikin ystäville nyt jo 14. kertaa. Jazzin, bluesin ja rytmimusiikin ystävien korvia hellivät Linda Fredriksson Juniper, Emilia Sisco sekä KQ Groove.

Työväen Musiikkitapahtuma tuo nykysirkuksen UPM Tervasaaren paperitehtaan pihaan

Jo 50 vuotta täyttänyt Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään Valkeakoskella 26.-30.7.2023. Kesän ohjelmisto on tuttuun tapaan laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia sekä ilmaisohjelmaa lapsille ja ikäihmisille.

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.