Skip to content

Työväen Musiikkitapahtuma alkaa 26.7.

Keskiviikkona 26.7. alkaa Työväen Musiikkitapahtuma Valkeakoskella 51. kerran! Tapahtumassa on ainutlaatuisen laaja artistikattaus, tärkeitä ajankohtaisia keskusteluja, aivan uusia työväenlauluja ja mm. nykysirkusta, lavarunoutta ja yhteislaulua.

Keskiviikkona 26.7. käynnistyy Työväen Musiikkitapahtuma Valkeakoskella 51. kerran, kun Saarni Sirkuksen nykyteatteriesitys alkaa klo 18. Torstaista lauantaihin yli 30 artistia ja bändiä takaavat ohjelman monipuolisuuden, tehtaan pihalla kuullaan tuttuja hittejä, sytyttäviä uutuuksia ja persoonallisia tekijöitä. Musiikin ohella yleisö pääsee kuuntelemaan ajankohtaisia yhteiskunnallisia TMT Talk -keskusteluja, tuoreita uusia työväen- ja rauhanlauluja, lavarunoutta ja . Festivaaliviikko huipentuu perinteisesti koko perheen tapahtumaan ja jalkapallo-otteluun FC Haka-FC Lahti Tehtaan kentällä sunnuntaina 30.7. klo 14 alkaen.

Festivaali rakentuu yli 150 talkoolaisen voimin

Työväen Musiikkitapahtuman toiminnanjohtaja Marianne Haapoja vietti kiireisten järjestelyjen lomassa 50-vuotissyntymäpäiväänsä perjantaina 21.7. Kirjaslammen tanssilavalla pidetyissä juhlissa oli suuri määrä ystäviä ja yhteistyökumppaneita. Maanantaina alueelle rakentuu Saarni sirkuksen sirkusteltta, kokeneet ja ensikertalaiset talkoolaiset tekevät pitkiä päiviä koko alkuviikon. Festarihenki on hektinen ja – simsalabim! – kaikki on lopulta valmista, kun portit avataan. Toiminnanjohtaja Marianne luotsaa kokonaisuutta 26 vuoden kokemuksella. ”Olen aina sanonut, että Musarit on vähän kuin minun lapseni. Työporukka ja talkoolaiset ovat minulle kuin perhettä”, hän toteaa Aamulehden syntymäpäivähaastattelussa (AL 21.7.23).

Minä ja Nieminen viime hetken lisäyksenä lauantaina ohjelmaan

Ohjelmisto on täydentynyt Minä ja Nieminen -bändillä! Minä ja Nieminen soittaa elektronista indie-iskelmää, joka iskee vahvasti rytmihermoon. Henrika Niemisen ja Teemu Kiiskilän musiikissa yhdistyvät kekseliäästi erilaiset elektronisen musiikin alalajit, funk, urbaani iskelmä ja rock.
Minä ja Nieminen esiintyy Salakapakassa lauantaina 29.7. klo 23.00.

Lippuja ja majoitusta vielä saatavilla

Lipunmyynti on ollut vilkasta, mutta kaikkiin tapahtumapäiviin on vielä lippuja saatavilla. Myös VIP-lippuja kaksikerroksiseen D-Kulma Loungeen on vielä myynnissä. VIP-lippuihin sisältyy mm. lämmin buffetruokailu, ruokajuoma ja pientä suolaista ja makeaa purtavaa sekä loistava näköala Paperitorin päälavalle. Majoitusta löytyy mm. Mökkikylästä Tietolan koulun pihasta, n. 700 metrin päässä tapahtuma-alueelta.
Tietoa VIP-passista ja majoituksesta: https://www.musarit.fi/info/#vip

www.musarit.fi

Ohjelma ja aikataulu: https://www.musarit.fi/ohjelma/

Liput: https://www.tiketti.fi/tyovaen-musiikkitapahtuma-2023-valkeakoski-lippuja/83930

Lisätietoja
Sohvi Sirkesalo, tiedottaja
Työväen Musiikkitapahtuma

tiedottaja@musarit.fi

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.