Skip to content

Työväen Baarikatukierros sykähdytti Koskin kevättä helatorstain aattona

Valkeakosken keskustassa keskiviikkona 13.5. järjestetty Työväen Baarikatukierros piristi kaupungin kevättä sateisesta säästä huolimatta. Illan aikana kolme esiintyjää kiersivät kolmessa paikallisessa ravintolassa vetäen keikan kussakin kohteessa. Yleisö sai valintansa mukaan kuunnella kaikki esiintyjät yhdessä baarissa tai seurata suosikkiyhtyettään eri ravintoloihin.

Työväen Baarikatukierros oli jatkoa muutaman vuoden taukoa pitäneelle Yöväen Baarikatukierrokselle, joka järjestettiin edellisen kerran heinäkuussa 2009 osana Työväen Musiikkitapahtumaa. Tänä keväänä Työväen Musiikkitapahtuma herätti Baarikatukierroksen henkiin yhteistyössä Mama’s Barin, Pub Stellan sekä Rokkibaari Roudarin kanssa.

– Halusimme tuoda eloa Koskin kulttuurilliseen ilta-elämään sekä lisätä yhteistyötä paikallisten yrittäjien kanssa, kertoi Työväen Musiikkitapahtuman toiminnanjohtaja Marianne Haapoja tapahtuman taustoista.

Kitarat soivat ja yleisö viihtyi

Työväen Baarikatukierroksella esiintyivät tamperelainen rock-duo H.H.B., amerikkalaisesta juurimusiikista ammentava laulaja-kitaristi Nicky Rothen sekä Koskin oma The Starving Men.

H.H.B.:n keulakuva Heikki Haapaniemi kehui Baarikatukierroksen ideaa, ja iloitsi siitä, että saman illan aikana useampi bändi pääsee esiintymisen makuun.

– Ja ainahan on mukavaa saada aplodeja, Haapaniemi nauroi.

Tapahtuman lämminhenkistä tunnelmaa kiitteli myös Nicky Rothen, jonka keikkakalenteriin Baarikatukierros oli lisätty vain muutaman tunnin varoitusajalla. Sairastapauksen vuoksi viime hetkellä peruuttanutta Manzanaa tuuraamaan saapunut Rothen oli tyytyväinen ex tempore -esiintymiseensä ja niin oli miehen huikeasta kitarataituruudesta vaikuttunut yleisökin.

Jesse Forsströmin ja Anssi Sillanpään muodostama The Starving Men coveroi Baarikadulla akustisesti muun muassa Eppu Normaalin ja Bon Jovin hittejä, jotka saivat ravintolakansan hyräilemään ja laulamaan mukana.

– On todella hienoa, että tällaisia tapahtumia järjestetään Valkeakoskella. Näitä lisää!, toivoivat Forsström ja Sillanpää.

Baarikatukierrokselle toivotaan jatkoa

Baarikatukierros ja sen ohjelmisto kirvoittivat positiivista palautetta niin yleisöltä kuin ravintoloiltakin.

– Hyvä, että ravintolayrittäjät tekevät tällaista yhteistyötä keskenään. Tulevaisuudessa Baarikatukierrosta voisi laajentaa entisestään useampaan ravintolaan, pohti Valkeakoskelle vastikään muuttanut Mallu.

– Väkeä olisi voinut olla vielä enemmänkin, mutta menoa ja meininkiä riitti silti hienosti, fiilistelivät The Starving Meniä kuuntelemaan tulleet Anna ja Terhi.

Ilta sujui mukavasti myös Mama’sin, Stellan ja Roudarin henkilökunnan puolesta. Ihmiset viihtyivät, esiintyjät olivat taitavia ja tapahtuma houkutti liikkeelle myös uusia asiakkaita.

– Elävää musiikkia ei voi koskaan olla liikaa, Roudarissa todettiin.

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.