Skip to content

Työväen Baarikatukierros sykähdytti Koskin kevättä helatorstain aattona

Valkeakosken keskustassa keskiviikkona 13.5. järjestetty Työväen Baarikatukierros piristi kaupungin kevättä sateisesta säästä huolimatta. Illan aikana kolme esiintyjää kiersivät kolmessa paikallisessa ravintolassa vetäen keikan kussakin kohteessa. Yleisö sai valintansa mukaan kuunnella kaikki esiintyjät yhdessä baarissa tai seurata suosikkiyhtyettään eri ravintoloihin.

Työväen Baarikatukierros oli jatkoa muutaman vuoden taukoa pitäneelle Yöväen Baarikatukierrokselle, joka järjestettiin edellisen kerran heinäkuussa 2009 osana Työväen Musiikkitapahtumaa. Tänä keväänä Työväen Musiikkitapahtuma herätti Baarikatukierroksen henkiin yhteistyössä Mama’s Barin, Pub Stellan sekä Rokkibaari Roudarin kanssa.

– Halusimme tuoda eloa Koskin kulttuurilliseen ilta-elämään sekä lisätä yhteistyötä paikallisten yrittäjien kanssa, kertoi Työväen Musiikkitapahtuman toiminnanjohtaja Marianne Haapoja tapahtuman taustoista.

Kitarat soivat ja yleisö viihtyi

Työväen Baarikatukierroksella esiintyivät tamperelainen rock-duo H.H.B., amerikkalaisesta juurimusiikista ammentava laulaja-kitaristi Nicky Rothen sekä Koskin oma The Starving Men.

H.H.B.:n keulakuva Heikki Haapaniemi kehui Baarikatukierroksen ideaa, ja iloitsi siitä, että saman illan aikana useampi bändi pääsee esiintymisen makuun.

– Ja ainahan on mukavaa saada aplodeja, Haapaniemi nauroi.

Tapahtuman lämminhenkistä tunnelmaa kiitteli myös Nicky Rothen, jonka keikkakalenteriin Baarikatukierros oli lisätty vain muutaman tunnin varoitusajalla. Sairastapauksen vuoksi viime hetkellä peruuttanutta Manzanaa tuuraamaan saapunut Rothen oli tyytyväinen ex tempore -esiintymiseensä ja niin oli miehen huikeasta kitarataituruudesta vaikuttunut yleisökin.

Jesse Forsströmin ja Anssi Sillanpään muodostama The Starving Men coveroi Baarikadulla akustisesti muun muassa Eppu Normaalin ja Bon Jovin hittejä, jotka saivat ravintolakansan hyräilemään ja laulamaan mukana.

– On todella hienoa, että tällaisia tapahtumia järjestetään Valkeakoskella. Näitä lisää!, toivoivat Forsström ja Sillanpää.

Baarikatukierrokselle toivotaan jatkoa

Baarikatukierros ja sen ohjelmisto kirvoittivat positiivista palautetta niin yleisöltä kuin ravintoloiltakin.

– Hyvä, että ravintolayrittäjät tekevät tällaista yhteistyötä keskenään. Tulevaisuudessa Baarikatukierrosta voisi laajentaa entisestään useampaan ravintolaan, pohti Valkeakoskelle vastikään muuttanut Mallu.

– Väkeä olisi voinut olla vielä enemmänkin, mutta menoa ja meininkiä riitti silti hienosti, fiilistelivät The Starving Meniä kuuntelemaan tulleet Anna ja Terhi.

Ilta sujui mukavasti myös Mama’sin, Stellan ja Roudarin henkilökunnan puolesta. Ihmiset viihtyivät, esiintyjät olivat taitavia ja tapahtuma houkutti liikkeelle myös uusia asiakkaita.

– Elävää musiikkia ei voi koskaan olla liikaa, Roudarissa todettiin.