Skip to content

Torstai täräytti Työväen Musiikkitapahtuman käyntiin

Torstai-illan pimetessä Työväen Musiikkitapahtuman 40-vuotisjuhlinnan aloitti suomalaisen sielun tulkki Arttu Wiskari. Wiskari sai yleisön innostumaan maalatessaan maalaismaiseman kuulijoiden mieliin. Sympaattinen artisti hurmasi valkeakoskelaisyleisön myös uusilla lauluillaan, mutta Tuntematon potilas ja Mökkitie olivat kuitenkin odotetuimmat kappaleet.

Illan yllättäjiä oli alkukesästä esikoislevynsä julkaissut Heli Kajo. Yleisö on ottanut jo vahvasti omakseen laulaja-lauluntekijän elämänmakuiset kappaleet:

– On mahdotonta kuvailla sitä, kuinka hieno tunne oli, kun ihmiset osasivat niin hyvin itse tekemäni sanoitukset. En ikinä unohda tätä iltaa, liikuttunut laulajatar kertoi uransa ensimmäisiin lukeutuvan festivaaliesiintymisen jälkeen.

Nousevan tähden jälkeen Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäisen illan kruunasi suomalaisen musiikkitaivaan kiintotähti Apulanta. Jo uransa alkuaikoina usein Valkeakosken nuorisotiloilla keikkaillut yhtye soitti uusimman, Kaikki kolmesta pahasta -levynsä tuotannon lisäksi myös vanhempia kappaleitaan, kuten Mato ja Käännä se pois.

Nimekkäiden koko kansan suosikkien lisäksi Työväen Musiikkitapahtuma tarjoaa kattauksessaan harvinaisempiakin herkkuja. Perjantaina esiintyvän Pirulaisen hyppysissä folk-poljento kohtaa rockin potkun. Posteljoona ja ystävät -kokoonpanon lavashow vääntää hymyn paatuneenkin rockpoliisin huulille. Yhteiskunnallisista aiheista lauluja tekevä Tundramatiks yhdistelee tuotannossaan kansanmusiikkia ja rämisevää rockia.

Perjantain viimeinen esiintyjä The Irrationals villitsee yleisön tanssimaan hip hop -mausteisella rytmimusiikillaan. Pääasiassa torvisoittajista koostuva The Petrojvic Blasting Company tarjoilee Musiikkitapahtuman juhlakansalle mustalaishenkisiä, erittäin tanssittavia ja tarttuvia rytmejä. Veljesten Justin ja Josh Petrojvicin perustama yhtye tulee Los Angelesista. Illan odotetuimpia esiintyjiä ovat lisäksi SF Blues, Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, Erin ja Pariisin Kevät.

Työväen Musiikkitapahtuman perjantaissa rajat eivät kahlitse musiikkielämystä: Myllysaaren museon pihan Rytmiringissä ei ole yleisöä ja esiintyjää, vaan kaikkien panos on merkittävä yhteisen rytmikkään taideteoksen luomisessa.

Työväen Musiikkitapahtuma Valkeakoskella juhlii nyt 40-vuotista taivaltaan. Tapahtuman teemoja ovat tänä vuonna solidaarisuus ja lähiruoka. Solidaarisuusrannekkeen ostamalla tapahtumakävijät voivat antaa tukensa kehitysyhteistyölle, jolla parannetaan erityisesti naisten ja lasten asemaa Nicaraguassa, Ugandassa ja Somalimaassa. Solidaarisuus-kehitysyhteistyöjärjestön Solidaarisuus toimii! -kampanjan keulakuvana on Työväen Musiikkitapahtumassa perjantaina 27.7. esiintyvä Jukka Poika.

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.