Skip to content

Torstai täräytti Työväen Musiikkitapahtuman käyntiin

Torstai-illan pimetessä Työväen Musiikkitapahtuman 40-vuotisjuhlinnan aloitti suomalaisen sielun tulkki Arttu Wiskari. Wiskari sai yleisön innostumaan maalatessaan maalaismaiseman kuulijoiden mieliin. Sympaattinen artisti hurmasi valkeakoskelaisyleisön myös uusilla lauluillaan, mutta Tuntematon potilas ja Mökkitie olivat kuitenkin odotetuimmat kappaleet.

Illan yllättäjiä oli alkukesästä esikoislevynsä julkaissut Heli Kajo. Yleisö on ottanut jo vahvasti omakseen laulaja-lauluntekijän elämänmakuiset kappaleet:

– On mahdotonta kuvailla sitä, kuinka hieno tunne oli, kun ihmiset osasivat niin hyvin itse tekemäni sanoitukset. En ikinä unohda tätä iltaa, liikuttunut laulajatar kertoi uransa ensimmäisiin lukeutuvan festivaaliesiintymisen jälkeen.

Nousevan tähden jälkeen Työväen Musiikkitapahtuman ensimmäisen illan kruunasi suomalaisen musiikkitaivaan kiintotähti Apulanta. Jo uransa alkuaikoina usein Valkeakosken nuorisotiloilla keikkaillut yhtye soitti uusimman, Kaikki kolmesta pahasta -levynsä tuotannon lisäksi myös vanhempia kappaleitaan, kuten Mato ja Käännä se pois.

Nimekkäiden koko kansan suosikkien lisäksi Työväen Musiikkitapahtuma tarjoaa kattauksessaan harvinaisempiakin herkkuja. Perjantaina esiintyvän Pirulaisen hyppysissä folk-poljento kohtaa rockin potkun. Posteljoona ja ystävät -kokoonpanon lavashow vääntää hymyn paatuneenkin rockpoliisin huulille. Yhteiskunnallisista aiheista lauluja tekevä Tundramatiks yhdistelee tuotannossaan kansanmusiikkia ja rämisevää rockia.

Perjantain viimeinen esiintyjä The Irrationals villitsee yleisön tanssimaan hip hop -mausteisella rytmimusiikillaan. Pääasiassa torvisoittajista koostuva The Petrojvic Blasting Company tarjoilee Musiikkitapahtuman juhlakansalle mustalaishenkisiä, erittäin tanssittavia ja tarttuvia rytmejä. Veljesten Justin ja Josh Petrojvicin perustama yhtye tulee Los Angelesista. Illan odotetuimpia esiintyjiä ovat lisäksi SF Blues, Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, Erin ja Pariisin Kevät.

Työväen Musiikkitapahtuman perjantaissa rajat eivät kahlitse musiikkielämystä: Myllysaaren museon pihan Rytmiringissä ei ole yleisöä ja esiintyjää, vaan kaikkien panos on merkittävä yhteisen rytmikkään taideteoksen luomisessa.

Työväen Musiikkitapahtuma Valkeakoskella juhlii nyt 40-vuotista taivaltaan. Tapahtuman teemoja ovat tänä vuonna solidaarisuus ja lähiruoka. Solidaarisuusrannekkeen ostamalla tapahtumakävijät voivat antaa tukensa kehitysyhteistyölle, jolla parannetaan erityisesti naisten ja lasten asemaa Nicaraguassa, Ugandassa ja Somalimaassa. Solidaarisuus-kehitysyhteistyöjärjestön Solidaarisuus toimii! -kampanjan keulakuvana on Työväen Musiikkitapahtumassa perjantaina 27.7. esiintyvä Jukka Poika.

LISÄÄ UUTISIA

Uusi Työväenlaulu – sävellys- ja sanoituskilpailu

Suomalainen työelämä on murroksessa. Etätyöt lisääntyvät ja vapaa-aikaankin ulottuva ajatustyö kuuluu monien arkeen. Perinteiset roolijaot ovat muuttumassa ja tietoisuus ihmisten moninaisuudesta on osa uutta työelämää. On siis tullut aika päivittää työväenlaulut uudelle tasolle!

Musarijunan kyydissä ensi kertaa Työväen Musiikkitapahtumaan!

Valkeakoskella ensi heinäkuussa järjestettävän Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmisto on täydentynyt. Luvassa on laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia, lastenohjelmaa, sirkustaidetta, yhteiskunnallisia keskusteluja, lavarunoutta sekä ilmaisohjelmaa. Valkeakoskelle pääsee nyt ensimmäistä kertaa matkustamaan myös Musarijunan kyydissä.

Jo 14. kertaa järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa rytmiherkkua luonnonkauniissa tanssilavamiljöössä

Kirjaslammen tanssilavan miljöössä Valkeakoskella järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa kesäkuun alussa herkkua rytmimusiikin ystäville nyt jo 14. kertaa. Jazzin, bluesin ja rytmimusiikin ystävien korvia hellivät Linda Fredriksson Juniper, Emilia Sisco sekä KQ Groove.

Työväen Musiikkitapahtuma tuo nykysirkuksen UPM Tervasaaren paperitehtaan pihaan

Jo 50 vuotta täyttänyt Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään Valkeakoskella 26.-30.7.2023. Kesän ohjelmisto on tuttuun tapaan laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia sekä ilmaisohjelmaa lapsille ja ikäihmisille.

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.