Skip to content

Timo Lassy Band saapuu Kirjazziin Valkeakoskelle

Kirjaslammen tanssilava Valkeakoskella täyttyy sykähdyttävästä musiikista lauantaina 4. heinäkuuta, kun lavalla vietetään Kirjazzia seitsemättä kertaa. Kesäisessä illassa esiintyvät kotimaisen jazz-kentän huippunimi Timo Lassy Band sekä nouseva tähti OJS solistinaan Heini Ikonen. Ilta polkaistaan käyntiin hauskoilla jameilla.

Timo Lassy Band välittää vahvoja jazz-tunnelmia

Kirjazzin pääesiintyjä Timo Lassy Band on yksi suomalaisten jazz-piirien ylistetyimmistä yhtyeistä. Viisihenkisen kokoonpanon soitossa kuuluvat 50- ja 60-luvun vaihteen sävyt, joita täydentävät soittajien omat mausteet. Yhtye julkaisi toukokuussa kehutun albuminsa Love Bullet, johon ovat ihastuneet myös jazziin tottumattomat kuulijat.

Vahvoja tunnelmia tyylillä välittävää bändiä johtaa tenorisaksofonillaan taituroiva Timo Lassy. Yhtyeeseen kuuluvat myös rumpali Teppo Mäkynen, pianisti Georgios Kontrafouris, kontrabasisti Antti Lötjönen sekä perkussionisti Abdissa ”Mamba” Assefa.

Heini Ikonen hurmaa OJS:n solistina

Timo Lassy Bandin jälkeen jazzin ystäviä tanssittaa valkeakoskelaislähtöinen OJS, jonka solistina loistaa taitavana soul-laulajana tunnettu Heini Ikonen. OJS:n musiikissa sekoittuvat popin ja funkin eläväiset rytmit sekä jazzin kiehtovat harmoniat. Yhtyettä luotsaa basisti Olli Jokinen, ja komppia rakentavat myös rumpali Eero Kokkonen, kitaristi Miko Tekoniemi, pianisti Juuso Horelli sekä kosketinsoittaja Atso Soivio.

– Olemme esiintyneet Kirjazzissa monena peräkkäisenä vuonna, mutta sanoisin, että nyt on luvassa tähän mennessä kiinnostavin vetomme, Olli Jokinen hekuttaa.

Kirjazzin yllättäjäksi voi halutessaan nousta kuka tahansa yleisöstä, sillä ilta käynnistyy kaikille avoimilla jazz-jameilla. Jamien housebändissä soittavat OJS:n nuorten lahjakkuuksien lisäksi Kirjazzin konkarit Yrjö HauskalaMika Tolvanen ja Tapio Tuomisto.

Kirjazzin järjestää Työväen Musiikkitapahtuma ry yhteistyössä Valkeakosken Osuuspankin ja Valkeakosken Sanomien kanssa. Liput voi ostaa ovelta, ja ne maksavat aikuisilta 15 euroa ja lapsilta 6 euroa. Ovet aukeavat kello 19. Kirjaslammen tanssilavalla palvelevat uusi A-oikeuksin varustettu terassi sekä NIKMIKin Kirjazz-grilli.

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.