Skip to content

Timo Lassy Band saapuu Kirjazziin Valkeakoskelle

Kirjaslammen tanssilava Valkeakoskella täyttyy sykähdyttävästä musiikista lauantaina 4. heinäkuuta, kun lavalla vietetään Kirjazzia seitsemättä kertaa. Kesäisessä illassa esiintyvät kotimaisen jazz-kentän huippunimi Timo Lassy Band sekä nouseva tähti OJS solistinaan Heini Ikonen. Ilta polkaistaan käyntiin hauskoilla jameilla.

Timo Lassy Band välittää vahvoja jazz-tunnelmia

Kirjazzin pääesiintyjä Timo Lassy Band on yksi suomalaisten jazz-piirien ylistetyimmistä yhtyeistä. Viisihenkisen kokoonpanon soitossa kuuluvat 50- ja 60-luvun vaihteen sävyt, joita täydentävät soittajien omat mausteet. Yhtye julkaisi toukokuussa kehutun albuminsa Love Bullet, johon ovat ihastuneet myös jazziin tottumattomat kuulijat.

Vahvoja tunnelmia tyylillä välittävää bändiä johtaa tenorisaksofonillaan taituroiva Timo Lassy. Yhtyeeseen kuuluvat myös rumpali Teppo Mäkynen, pianisti Georgios Kontrafouris, kontrabasisti Antti Lötjönen sekä perkussionisti Abdissa ”Mamba” Assefa.

Heini Ikonen hurmaa OJS:n solistina

Timo Lassy Bandin jälkeen jazzin ystäviä tanssittaa valkeakoskelaislähtöinen OJS, jonka solistina loistaa taitavana soul-laulajana tunnettu Heini Ikonen. OJS:n musiikissa sekoittuvat popin ja funkin eläväiset rytmit sekä jazzin kiehtovat harmoniat. Yhtyettä luotsaa basisti Olli Jokinen, ja komppia rakentavat myös rumpali Eero Kokkonen, kitaristi Miko Tekoniemi, pianisti Juuso Horelli sekä kosketinsoittaja Atso Soivio.

– Olemme esiintyneet Kirjazzissa monena peräkkäisenä vuonna, mutta sanoisin, että nyt on luvassa tähän mennessä kiinnostavin vetomme, Olli Jokinen hekuttaa.

Kirjazzin yllättäjäksi voi halutessaan nousta kuka tahansa yleisöstä, sillä ilta käynnistyy kaikille avoimilla jazz-jameilla. Jamien housebändissä soittavat OJS:n nuorten lahjakkuuksien lisäksi Kirjazzin konkarit Yrjö HauskalaMika Tolvanen ja Tapio Tuomisto.

Kirjazzin järjestää Työväen Musiikkitapahtuma ry yhteistyössä Valkeakosken Osuuspankin ja Valkeakosken Sanomien kanssa. Liput voi ostaa ovelta, ja ne maksavat aikuisilta 15 euroa ja lapsilta 6 euroa. Ovet aukeavat kello 19. Kirjaslammen tanssilavalla palvelevat uusi A-oikeuksin varustettu terassi sekä NIKMIKin Kirjazz-grilli.