Skip to content

Tehtaan pilli soi torstaina Työväen Musiikkitapahtumassa

Festaritunnelma täyttää Valkeakosken torstaina 23.7., kun Työväen Musiikkitapahtuma käynnistyy jo 44. kerran. Festivaali järjestetään jälleen UPM:n Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon pihamaalla, aivan Valkeakosken keskustassa. Tapahtumaan odotetaan kymmeniätuhansia kävijöitä.

Tähtiartisteja, teemakonsertteja ja katusoittoa

Odotetussa kesätapahtumassa kuullaan monenlaista musiikkia suomirockista ja -popista kansanmusiikkiin ja lastenlauluihin sekä räppiin ja työväenmusiikkiin.
Nelipäiväisellä festivaalilla esiintyvät muun muassa Jenni Vartiainen, Popeda, Maija Vilkkumaa, Egotrippi, Pete Parkkonen, Atomirotta sekä Viikate. Kuten tapahtuman perinteisiin kuuluu, ohjelmassa on myös työväenmusiikkia: työväen- ja rauhanlaulujen parhaimmistoa kuullaan esimerkiksi Toverit herätkää -konsertissa Vuokko Hovatan ja Sinikka Sokan tulkitsemana. Lasten ja nuorten iloksi festivaalisunnuntain koko perheen konsertissa lavalle nousevat Kengurumeininki ja Satin Circus.
Luvassa on hienoja teemakonsertteja kuten Punatukkaiselle tytölleni – Olavi Virta 100 vuotta, jossa solisteina taituroivat Jonna Pirttijoki, Tommi Soidinmäki ja Hannu Lehtonen Valkeakosken soittokunnan säestyksellä. Tapahtumassa järjestetään myös bluesintäyteinen Paperiblues, jota tähdittää Dave Lindholm. Kiinnostavana uutuutena on Ekakerta – uusien laulujen festivaali, joka on uusia lauluntekijöitä ja uutta musiikkia esittelevä ohjelmakokonaisuus.
Tänä vuonna Työväen Musiikkitapahtuma levittäytyy aivan Valkeakosken sydämeen, jossa katusoittajat kansanmuusikko Emilia Lajusesta fillaripianisti Aarno Paakkariin ilostuttavat kaupungin kulkijoita. Festivaali näkyy myös keskustan ravintoloissa, joissa asiakkaat voivat hyödyntää erityisiä festariherkkutarjouksia.

Ohjelmassa myös elokuvaa, arvokeskustelua ja pomppulinna

Tapahtuma tarjoaa kävijöilleen konserttien ohella monenlaista muuta ohjelmaa. Festivaaliperjantaina järjestetään Hyvä johtajuus -arvokeskustelu, jossa näkemyksiään esittävät muun muassa EVA:n puheenjohtaja Matti Apunen sekä SDP:n kansanedustaja Antti Rinne. Keskustelun juontavat Arto Nyberg ja Heikki Paavilainen.
Festivaalilauantaina tapahtumassa jaetaan Työväen kulttuuripalkinnot sekä julkistetaan työväenlaulaja Reijo Frankin juhlalevy. Festivaalilla julkistetaan myös Timo Kalevi Forssin kirja Toverit herätkää – poliittinen laululiike Suomessa.
Lisäksi tapahtumassa nähdään kehuttu ja palkittu Hyvästi Afrikka -elokuva, joka kertoo suomalaisen Riitan ja ugandalaisen Catherinen ystävyydestä sekä ristiriidoista, joita he kohtaavat työssään. Paikalle saapuvat ohjaaja Iiris Härmä sekä toinen päähenkilö Riitta Kujala.
Festivaalialueelle kohoaa myös tapahtumatori, jolla eri järjestöt esittelevät toimintaansa ja jonka kupeessa lapsia viihdyttää maksuton pomppulinna.

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.