Skip to content

Rentoudu Riippukeinukahvilassa Työväen Musiikkitapahtumassa

Työväen Musiikkitapahtuman uutuuksiin kuuluu tänä kesänä mielen rauhaa tarjoava Riippukeinukahvila. Kahvilan asiakkaat voivat rentoutua riippukeinussa loikoen ja ladata akkujaan viihtyisällä keitaalla festivaalihumun ytimen liepeillä. Myös puhelimen lataus onnistuu, sillä paikallinen puhelinliike TD-Center lainaa laturit rentoutumishetkeä etsivien käyttöön. Virkistystä tarjoavat myös kahvilan herkulliset smoothiet ja muut herkut.

Nicaragualaista käsityötä

Riippukeinukahvilan veikeät loikoilualustat ovat nicaragualaista alkuperää. Riippukeinujen maahantuoja Mikko Laitamo tilaa riippumattonsa ja -keinunsa Masayan kaupungista, jossa lankoja käsissään pitelee paikallinen Wilfredo Suazo.

– Suazo on toiminut alalla koko ikänsä, ja hän tuntee riippumattojen ja -keinujen valmistamisen salat paremmin kuin kukaan, kertoo Laitamo.

Iloisenvärinen kudelma syntyy napakasta narusta, joka kierretään kestävästä puuvillakuidusta. Riippukeinut loistavat sateenkaaren kaikissa väreissä, ja lisäksi värisävyt vaihtelevat erästä toiseen.

Eniten aikaa vie verkon viittelöinti, jonka jälkeen naruista sidotaan riippumaton tai -keinun muut osat. Juuri viittelöintitekniikka nostaa lekottelumukavuuden huippuunsa, sillä solmuton kudos joustaa ja mukautuu istujansa muotoihin jakaen painon tasaisesti.

Testiryhmän arvio: ”Ihanaa lekottelua”

Työväen Musiikkitapahtuman työntekijät pääsivät kokeilemaan riippukeinuja jo etukäteen. Testiryhmä vietti iloisen tauon riippukeinuissa lekotellen, ja rentouttava tunnelma kirvoitti joukosta positiivisia kommentteja.

– Tässähän voisi vaikka nukkua, kehui tuottajaharjoittelija Tytti Tavela.

Myös tuottaja Joni Rokkanen nautti riippukeinun rauhallisesta heijauksesta, ja kertoi harkitsevansa oman keinun hankkimista.

– Sopisikohan kirkkaan sininen keinu kotikuistille? Rokkanen pohti ääneen.

Riippukeinut testattiin hyvällä menestyksellä, ja Työväen Musiikkitapahtuman väki suosittelee yksimielisesti kahvilassa poikkeamista jokaiselle festarikävijälle.

Riippukeinun voi tilata itselleen verkkokaupastamme.

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.