Skip to content

Rentoudu Riippukeinukahvilassa Työväen Musiikkitapahtumassa

Työväen Musiikkitapahtuman uutuuksiin kuuluu tänä kesänä mielen rauhaa tarjoava Riippukeinukahvila. Kahvilan asiakkaat voivat rentoutua riippukeinussa loikoen ja ladata akkujaan viihtyisällä keitaalla festivaalihumun ytimen liepeillä. Myös puhelimen lataus onnistuu, sillä paikallinen puhelinliike TD-Center lainaa laturit rentoutumishetkeä etsivien käyttöön. Virkistystä tarjoavat myös kahvilan herkulliset smoothiet ja muut herkut.

Nicaragualaista käsityötä

Riippukeinukahvilan veikeät loikoilualustat ovat nicaragualaista alkuperää. Riippukeinujen maahantuoja Mikko Laitamo tilaa riippumattonsa ja -keinunsa Masayan kaupungista, jossa lankoja käsissään pitelee paikallinen Wilfredo Suazo.

– Suazo on toiminut alalla koko ikänsä, ja hän tuntee riippumattojen ja -keinujen valmistamisen salat paremmin kuin kukaan, kertoo Laitamo.

Iloisenvärinen kudelma syntyy napakasta narusta, joka kierretään kestävästä puuvillakuidusta. Riippukeinut loistavat sateenkaaren kaikissa väreissä, ja lisäksi värisävyt vaihtelevat erästä toiseen.

Eniten aikaa vie verkon viittelöinti, jonka jälkeen naruista sidotaan riippumaton tai -keinun muut osat. Juuri viittelöintitekniikka nostaa lekottelumukavuuden huippuunsa, sillä solmuton kudos joustaa ja mukautuu istujansa muotoihin jakaen painon tasaisesti.

Testiryhmän arvio: ”Ihanaa lekottelua”

Työväen Musiikkitapahtuman työntekijät pääsivät kokeilemaan riippukeinuja jo etukäteen. Testiryhmä vietti iloisen tauon riippukeinuissa lekotellen, ja rentouttava tunnelma kirvoitti joukosta positiivisia kommentteja.

– Tässähän voisi vaikka nukkua, kehui tuottajaharjoittelija Tytti Tavela.

Myös tuottaja Joni Rokkanen nautti riippukeinun rauhallisesta heijauksesta, ja kertoi harkitsevansa oman keinun hankkimista.

– Sopisikohan kirkkaan sininen keinu kotikuistille? Rokkanen pohti ääneen.

Riippukeinut testattiin hyvällä menestyksellä, ja Työväen Musiikkitapahtuman väki suosittelee yksimielisesti kahvilassa poikkeamista jokaiselle festarikävijälle.

Riippukeinun voi tilata itselleen verkkokaupastamme.

LISÄÄ UUTISIA

Uusi Työväenlaulu – sävellys- ja sanoituskilpailu

Suomalainen työelämä on murroksessa. Etätyöt lisääntyvät ja vapaa-aikaankin ulottuva ajatustyö kuuluu monien arkeen. Perinteiset roolijaot ovat muuttumassa ja tietoisuus ihmisten moninaisuudesta on osa uutta työelämää. On siis tullut aika päivittää työväenlaulut uudelle tasolle!

Musarijunan kyydissä ensi kertaa Työväen Musiikkitapahtumaan!

Valkeakoskella ensi heinäkuussa järjestettävän Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmisto on täydentynyt. Luvassa on laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia, lastenohjelmaa, sirkustaidetta, yhteiskunnallisia keskusteluja, lavarunoutta sekä ilmaisohjelmaa. Valkeakoskelle pääsee nyt ensimmäistä kertaa matkustamaan myös Musarijunan kyydissä.

Jo 14. kertaa järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa rytmiherkkua luonnonkauniissa tanssilavamiljöössä

Kirjaslammen tanssilavan miljöössä Valkeakoskella järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa kesäkuun alussa herkkua rytmimusiikin ystäville nyt jo 14. kertaa. Jazzin, bluesin ja rytmimusiikin ystävien korvia hellivät Linda Fredriksson Juniper, Emilia Sisco sekä KQ Groove.

Työväen Musiikkitapahtuma tuo nykysirkuksen UPM Tervasaaren paperitehtaan pihaan

Jo 50 vuotta täyttänyt Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään Valkeakoskella 26.-30.7.2023. Kesän ohjelmisto on tuttuun tapaan laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia sekä ilmaisohjelmaa lapsille ja ikäihmisille.

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.