Skip to content

Rauhanlauluja ja yhteiskunnallista keskustelua

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai-iltapäivä on täynnä ajankohtaista asiaa. Suomessa on uusi hallitus ja hallitusohjelma, Ukrainassa jatkuu Venäjän käynnistämä hyökkäyssota. TMT Talk -paneeleissa puhutaan työelämän muutoksista ja alkavan eduskuntakauden haasteista. Työväen Sivistysliiton tilaisuus muistuttaa rauhanlauluista ja musiikin voimasta muuttaa maailmaa.

Ammattiliittojen puheenjohtajien kyselytunnilla ja kansanedustajien paneelissa kysytään, milloin päästään kiivaan, viikkoja jatkuneen ja erittäin tärkeän arvokeskustelun syövereistä käsittelemään erittäin tärkeää työllisyys- ja talouspolitiikkaa? Ehtiikö syntyä aitoa keskusteluyhteyttä, kun hallituksen tavoitteena ovat nopeat työelämäuudistukset? Miltä hallitusohjelma näyttää palkansaajien silmin? Lakkoillaanko Suomessa liikaa vai liian vähän? Mitä terveisiä liittojohtajat lähettävät kansanedustajille? Onko hyvinvointivaltiolla tulevaisuutta vai loppuuko Suomelta rahat kesken?

TMT Talk -keskustelujen juontajana on Pirkanmaalta kotoisin oleva politiikan toimittaja Jari Korkki.

Lauantaina 29.7. Sananvapauden lava, vapaa pääsy.
13.30. TMT Talk: Liittopaneeli
. Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto, Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala, Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo sekä Ammattiliitto Pron yhteiskuntasuhdejohtaja Maria Mäkynen vastaavat työmarkkinoihin ja työelämään liittyviin kysymyksiin.
14.30. TMT Talk: Kansanedustajien paneeli. Keskustelemassa SDP Antti Lindtman, Kesk. Hilkka Kemppi, Kok. Arto Satonen, Vas. Anna Kontula, Vihr. Bella Forsgrén, PS Mira Nieminen kertovat, mitä puolueet tarjoavat hintojen noususta kärsiville palkansaajille.

Rauhanlaulujen ja musiikin voimaa

Kulttuurilla ja taiteella on erityinen merkitys auttaa ihmisiä selviytymään kriisien keskellä. Työväen Sivistysliiton tilaisuudessa pohditaan, mikä merkitys rauhanlauluilla on vuonna 2023? Voiko musiikilla muuttaa maailmaa?

TSL  julkaisee heinäkuussa laulaja-lauluntekijä Minja Kosken uuden rauhanlaulun, joka kuullaan myös Rauhaa, lauluja ja musiikin voimaa -tapahtuman avauksena. Omaa musiikkiaan esittävät myös Uuna ja Musta koira. Musiikin ohessa käydään kiinnostava keskustelu rauhanlauluista ennen ja nyt. Aiheesta ovat keskustelemassa Minja Koski, taiteilija Jyrki Siukonen ja toimittaja, tietokirjailija Merja Minkkinen. Keskustelun päätteeksi kuullaan lisää musiikkia Minjalta.

Lauantaina 29.7.2022 klo 17–18, Sananvapauden lava, vapaa pääsy.