Skip to content

Perjantaina Työväen Musiikkitapahtumassa svengailtiin solidaarisesti

Työväen Musiikkitapahtuman festivaalialue Tervasaaren tehtaan valoissa oli perjantaina täynnä väkeä jo alkuillasta, sillä Suomen valovoimaisimpiin esiintyjiin lukeutuvan Jukka Pojan houkuttelemana paikalle virtasi erityisesti lapsiperheitä ja nuorisoa. Mies on antanut kasvot kehitysyhteistyöjärjestö Solidaarisuudelle, joka tekee tasa-arvotyötä Nicaraguassa, Ugandassa ja Somalimaassa. Tapahtuman kävijät voivat tukea järjestön toimintaa ostamalla tapahtuman solidaarisuusrannekkeen.

”Solidaarisuus merkitsee omassa pienoiskosmoksessani kohtuullisuutta sekä lähtökohtaista tasavertaisuutta muiden kanssa tekemisissä ollessa väheksymättä ketään. Laajemmassa kosmoksessa koen solidaarisuuden olevan kulttuurikysymys. Eri kulttuurien sisälläkin on erilaisia kulttuureja. Toivottavasti hamassa tulevaisuudessa pystytään solidaarisuuden kautta luomaa niille yhteistä arvopohjaa,” Jukka Poika pohti keikan jälkeen.

Solidaarisuus sopii myös tapahtumaan saapuneen työministeri Lauri Ihalaisen sanavarastoon. Tapahtumatorilla kiinnostavien keskustelujen pyörteissä iltapäiväänsä viettänyt Ihalainen iloitsee laaja-alaisesta Työväen Musiikkitapahtumasta. Ministerille illan tähti oli Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, jonka konserttia hän odotti innolla vaimonsa Marjan kanssa.

SF Blues juhlii kymmenvuotista taivaltaa tänä vuonna. Nelikymppisen Musiikkitapahtuman juhlayleisö saikin kuulla herkullisia soundeja, kun Suomen kitaristien käkikaartiin kuuluvat Heikki Silvennoinen, Dave Lindholm ja Pepe Ahlqvist pistivät parastaan. Illan tunnelmallisimmasta annista vastasivat Paperitorin lavalla esiintyneet Erin ja puolenyön aikaan aloittanut Pariisin Kevät. PAM-lavalla taas tunnelma oli dynamiittinen, kun muiden muassa Posteljoona & ystävät ja Tundramatiks laittoivat väen hytkymään ja heilumaan.

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai on täynnä kiinnostavaa koettavaa aamupäivästä yömyöhään. Päivällä Puu-salissa esitetään Sergei Eisensteinin elokuva Lakko (1924) muusikko Janne Stormin säestämänä. Myllysaaren museon pihassa oleva Tapahtumatori on täynnä puhetta ja tunnelmaa, kun paikan päällä pääsee tutustumaan niin kiinnostaviin järjestöihin kuin yrityksiinkin. Torin keskustelutilaisuudessa kuullaan muiden muassa opetusministeri Jukka Gustafssonin ja kansanedustaja Pia Viitasen näkemyksiä työväenliikkeen tulevaisuudesta. Musiikillisia elämyksiä tarjoavat Pertti Kurikan Nimipäivät, Afrocola, Haloo Helsinki! ja Michael Monroe. Keskiyöllä Kirjaslammen uimalassa lauletaan perinteiset yöyhteislaulut, minkä jälkeen juhlat jatkuvat Kirjaslammen tanssilavan työväen jatkoilla.

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.