Skip to content

Perjantaina Työväen Musiikkitapahtumassa svengailtiin solidaarisesti

Työväen Musiikkitapahtuman festivaalialue Tervasaaren tehtaan valoissa oli perjantaina täynnä väkeä jo alkuillasta, sillä Suomen valovoimaisimpiin esiintyjiin lukeutuvan Jukka Pojan houkuttelemana paikalle virtasi erityisesti lapsiperheitä ja nuorisoa. Mies on antanut kasvot kehitysyhteistyöjärjestö Solidaarisuudelle, joka tekee tasa-arvotyötä Nicaraguassa, Ugandassa ja Somalimaassa. Tapahtuman kävijät voivat tukea järjestön toimintaa ostamalla tapahtuman solidaarisuusrannekkeen.

”Solidaarisuus merkitsee omassa pienoiskosmoksessani kohtuullisuutta sekä lähtökohtaista tasavertaisuutta muiden kanssa tekemisissä ollessa väheksymättä ketään. Laajemmassa kosmoksessa koen solidaarisuuden olevan kulttuurikysymys. Eri kulttuurien sisälläkin on erilaisia kulttuureja. Toivottavasti hamassa tulevaisuudessa pystytään solidaarisuuden kautta luomaa niille yhteistä arvopohjaa,” Jukka Poika pohti keikan jälkeen.

Solidaarisuus sopii myös tapahtumaan saapuneen työministeri Lauri Ihalaisen sanavarastoon. Tapahtumatorilla kiinnostavien keskustelujen pyörteissä iltapäiväänsä viettänyt Ihalainen iloitsee laaja-alaisesta Työväen Musiikkitapahtumasta. Ministerille illan tähti oli Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, jonka konserttia hän odotti innolla vaimonsa Marjan kanssa.

SF Blues juhlii kymmenvuotista taivaltaa tänä vuonna. Nelikymppisen Musiikkitapahtuman juhlayleisö saikin kuulla herkullisia soundeja, kun Suomen kitaristien käkikaartiin kuuluvat Heikki Silvennoinen, Dave Lindholm ja Pepe Ahlqvist pistivät parastaan. Illan tunnelmallisimmasta annista vastasivat Paperitorin lavalla esiintyneet Erin ja puolenyön aikaan aloittanut Pariisin Kevät. PAM-lavalla taas tunnelma oli dynamiittinen, kun muiden muassa Posteljoona & ystävät ja Tundramatiks laittoivat väen hytkymään ja heilumaan.

Työväen Musiikkitapahtuman lauantai on täynnä kiinnostavaa koettavaa aamupäivästä yömyöhään. Päivällä Puu-salissa esitetään Sergei Eisensteinin elokuva Lakko (1924) muusikko Janne Stormin säestämänä. Myllysaaren museon pihassa oleva Tapahtumatori on täynnä puhetta ja tunnelmaa, kun paikan päällä pääsee tutustumaan niin kiinnostaviin järjestöihin kuin yrityksiinkin. Torin keskustelutilaisuudessa kuullaan muiden muassa opetusministeri Jukka Gustafssonin ja kansanedustaja Pia Viitasen näkemyksiä työväenliikkeen tulevaisuudesta. Musiikillisia elämyksiä tarjoavat Pertti Kurikan Nimipäivät, Afrocola, Haloo Helsinki! ja Michael Monroe. Keskiyöllä Kirjaslammen uimalassa lauletaan perinteiset yöyhteislaulut, minkä jälkeen juhlat jatkuvat Kirjaslammen tanssilavan työväen jatkoilla.

LISÄÄ UUTISIA

Uusi Työväenlaulu – sävellys- ja sanoituskilpailu

Suomalainen työelämä on murroksessa. Etätyöt lisääntyvät ja vapaa-aikaankin ulottuva ajatustyö kuuluu monien arkeen. Perinteiset roolijaot ovat muuttumassa ja tietoisuus ihmisten moninaisuudesta on osa uutta työelämää. On siis tullut aika päivittää työväenlaulut uudelle tasolle!

Musarijunan kyydissä ensi kertaa Työväen Musiikkitapahtumaan!

Valkeakoskella ensi heinäkuussa järjestettävän Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmisto on täydentynyt. Luvassa on laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia, lastenohjelmaa, sirkustaidetta, yhteiskunnallisia keskusteluja, lavarunoutta sekä ilmaisohjelmaa. Valkeakoskelle pääsee nyt ensimmäistä kertaa matkustamaan myös Musarijunan kyydissä.

Jo 14. kertaa järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa rytmiherkkua luonnonkauniissa tanssilavamiljöössä

Kirjaslammen tanssilavan miljöössä Valkeakoskella järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa kesäkuun alussa herkkua rytmimusiikin ystäville nyt jo 14. kertaa. Jazzin, bluesin ja rytmimusiikin ystävien korvia hellivät Linda Fredriksson Juniper, Emilia Sisco sekä KQ Groove.

Työväen Musiikkitapahtuma tuo nykysirkuksen UPM Tervasaaren paperitehtaan pihaan

Jo 50 vuotta täyttänyt Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään Valkeakoskella 26.-30.7.2023. Kesän ohjelmisto on tuttuun tapaan laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia sekä ilmaisohjelmaa lapsille ja ikäihmisille.

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.