Skip to content

Pepe Willberg, Ellinoora, Pyhimys ja keskiyön salsabileet – Työväen Musiikkitapahtuman lauantai takaa, että keikalla tekee mieli tanssia

Perjantaina vietettiin festivaalin toista päivää. Paperitorille suurimman yleisön keräsivät Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana ja Vesterinen Yhtyeineen. Illan yllättäjä oli Maustetytöt, joka veti myöhäisestä soittoajasta huolimatta Salakapakan tupaten täyteen ja tanssitti festivaalikansaa aamunkoittoon. 

Työväen Musiikkitapahtuma huipentuu lauantain keikkatykitykseen. Tänä vuonna lavalla nähdään yli 25 artistia mitä kiinnostavimmissa kokoonpanoissa. Tarjolla on niin työväenlaulujazzia UMO Helsinki Jazz Orchestran säveltämänä kuin vauvapalstalta  innoituksen saaneita kappaleita Kalevauva.fi:n esittämänä.
Ajankohtaiset aiheet ovat esillä niin musiikissa kuin keskusteluissa. Ilmastonmuutosta käsitellään sekä Ilmastococktailissa että Ilmastonmuutos ja talouspolitiikka -keskustelussa. Seksiä ja seksipositiivisuutta taas käsitellään Kiihkeät tuulet – naiset ja erotiikka teemakonsertissa, jonka solisteina kuullaan Mari Rantasila, Erin, Mira LuotijaHenrika Nieminen. Eivätkä leipäjonotkaan jää käsittelemättä, kun Pettuleivästä leipäjoonon kartoittaa Suomen nälkäjonoja ja köyhyyttä naimattomien naisten ja piikojen näkökulmasta. 
Jo kolmatta kertaa järjestettävän Los Salsanismon salsabileet takaavat jälleen tiiviin ja hikisen tunnelman. Demokraatin keskiyön salsabileistä on tullut kiinteä osa Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmaa. Heinäkuun pimenevä ilta ja kuumat salsarytmit tuovat palan latinalaista Amerikkaa suoraan Valkeakoskelle. 
Lauantain kaikki esiintyjät: Ellinoora, Pepe Willberg, Pyhimys, UMO Helsinki Jazz Orchestra solisteinaan Vuokko Hovatta, Jesse Kaikuranta & Juha Viitala, Mokoma, Pää Kii, Kalevauva.fi, Kiihkeät tuulet: Mari Rantasila, Erin, Mira Luoti ja Henrika Nieminen, Pauliina Kokkonen, Ruusut, Minä & Nieminen, Los Salsanismo, Ida Elina, Kikattava Kakkiainen, Jonna Pirttijoki, Duo Leppäset, Trio RRR, John Westmoreland (USA), Jonna Pirttijoki, Yöyhteislaulut 
Katso koko ohjelma: https://www.musarit.fi/ohjelma/

LISÄÄ UUTISIA

Uusi Työväenlaulu – sävellys- ja sanoituskilpailu

Suomalainen työelämä on murroksessa. Etätyöt lisääntyvät ja vapaa-aikaankin ulottuva ajatustyö kuuluu monien arkeen. Perinteiset roolijaot ovat muuttumassa ja tietoisuus ihmisten moninaisuudesta on osa uutta työelämää. On siis tullut aika päivittää työväenlaulut uudelle tasolle!

Musarijunan kyydissä ensi kertaa Työväen Musiikkitapahtumaan!

Valkeakoskella ensi heinäkuussa järjestettävän Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmisto on täydentynyt. Luvassa on laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia, lastenohjelmaa, sirkustaidetta, yhteiskunnallisia keskusteluja, lavarunoutta sekä ilmaisohjelmaa. Valkeakoskelle pääsee nyt ensimmäistä kertaa matkustamaan myös Musarijunan kyydissä.

Jo 14. kertaa järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa rytmiherkkua luonnonkauniissa tanssilavamiljöössä

Kirjaslammen tanssilavan miljöössä Valkeakoskella järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa kesäkuun alussa herkkua rytmimusiikin ystäville nyt jo 14. kertaa. Jazzin, bluesin ja rytmimusiikin ystävien korvia hellivät Linda Fredriksson Juniper, Emilia Sisco sekä KQ Groove.

Työväen Musiikkitapahtuma tuo nykysirkuksen UPM Tervasaaren paperitehtaan pihaan

Jo 50 vuotta täyttänyt Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään Valkeakoskella 26.-30.7.2023. Kesän ohjelmisto on tuttuun tapaan laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia sekä ilmaisohjelmaa lapsille ja ikäihmisille.

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.