Skip to content

Metsäkansan laulu keräsi ennätysyleisön Työväen Musiikkitapahtumaan

Valkeakoskella järjestettävä Työväen Musiikkitapahtuma huipentuu tänään. Superpäivänä vietetään festarihäitä, nautitaan musiikista, keskustellaan ja salsataan hiki päässä. Perinteiseen tapaan tapahtuma huipentuu yöyhteislauluihin Kirjaslammen lavan tunnelmallisessa metsämiljöössä.

Teollisuussalin ohjelman aloittanut Leif Segerstamin ja Martti SuosalonMetsäkansan laulu” keräsi lähes kuusisataapäisen yleisön. Esitystä luonnehdittiin realistiseksi ja toivoa herättäväksi kuvaukseksi sodasta ja rauhasta. Tekstin teokseen on kirjoittanut Arto Seppälä, ohjauksesta vastasi Leena Salonen ja valosuunnittelusta Max Wikström.

 

Perjantain ohjelma kävi jalalle

Työväen Musiikkitapahtuman Salakapakka on tullut tutuksi lavana, joka yllättää joka kerta. Erityisesti Duunari Stand-upiin osallistunut Fathi Ahmed sai yleisön ulvomaan naurusta ja tamperelainen Minä ja Nieminen varmisti, ettei yleisö jäänyt stand upin jälkeenkään kylmäksi. Bändin solisti Henrika Nieminen intoutui jopa stage divingiin Salakapakan innokkaan yleisön kanssa.

Myös Teollisuussalissa laitettiin jalalla koreasti, kun Jaakko Laitinen & Väärä raha tempaisi yleisön syleilyynsä. Yhtyeen musiikki on erikoislaatuinen cocktail, jossa yhdistyvät Balkanin tuliset mustalaisrytmit, venäläisten romanssien tunteikkuus ja suomalaisten iskelmien hikinen kaiho. Muiden muassa Olavi Uusivirta ja Happoradio huolehtivat siitä, että meininki ei hyytynyt torillakaan. Illan aikana kuultiin myös Olavi Uusivirran ja Laura Moision ainutkertainen versio Anna Järvisen kappaleesta Nuori ja kaunis.

Häämarssi ja työväenlaulut sulassa sovussa

Lauantaina Työväen Musiikkitapahtumassa vietetään ensimmäistä kertaa festarihäitä, kun kangasalalaiset Tiia Silvennoinen ja Joonas Salonen saavat toisensa. Vihkiminen tapahtuu festareiden päälavalla ja seremonian jälkeen hääparin onnittelulaulun esittää Juha Tapio.

Päivän aikana ehditään nauttia musiikista genrerajoja tuntematta. Lavalla nähdään mm. Värttinän ja Palefacen ainutlaatuinen yhteiskeikka sekä Työväenlaulu ENNEN ja NYT -kokoonpano, jonka solisteja ovat Yona, Paleface, Jukka TakaloTyöväen tytöt ja Mikko Salmi. Salakapakan viikonloppu huipentuu jo toista vuotta peräkkäin Los Salsanismonlattaribileisiin, joissa hiki virtaa ja kuumat rytmit keikuttavat lanteita. Päälavoilla taas juhlitaan aamun sarastukseen saakka Scandinavian Music GroupinDumarin & Spugejen, Reino Nordinin ja Gasellien kanssa.

Ohjelma 28.7.2018

SANANVAPAUDEN TORI
Vapaa pääsy
11.00 Katti Matikainen & Nakkirakki Yhteistyössä JHL
14.30 Korkeakoulutus 2030- miten HAMK tähän vastaa? Yhteistyössä HAMK
20.30 Sitku
PAPERITORI
Päivä- tai tapahtumaranneke
14.30 Sisun vieroitusoireet- konsertti. Ruotsinsuomalaiset taiteilijat laulavat vanhoja suomalaisia iskelmiä ja iskevät tarinaa suomalaisesta sisusta. Yhteistyössä KSR:n Kristiina ja Ulf Sundqvistin rahasto, Riihisäätiö sekä Pohjola-Norden 17.00 Matti ja Teppo
19.00 Festarihäät Tiia ja Joonas sanovat tahdon. Yhteistyössä Sääksmäen seurakunta, Valkeakosken Sanomat, UPM Tervasaari sekä Valkeakosken kaupunki.
19.30 Juha Tapio
22.15 Scandinavian Music Group
00.15 Reino Nordin
TEOLLISUUSSALI
Päivä- tai tapahtumaranneke
13.00 Metsäkansan laulu- ooppera
16.00 Brel, Suosalo ja Tegelman
18.00 Työväenlaulu ENNEN Ja NYT Solisteina Yona, Jukka Takalo ja Paleface. Vierailijana Työväen tytöt. Yhteistyössä Demokraatti
21.00 Värttinä feat. Paleface Yhteistyössä Rakennusliitto
23.15 Dumari & Spuget
01.15 Gasellit
SALAKAPAKKA
Päivä- tai tapahtumaranneke
18.00 Juurakko
20.30 “Minun Amerikkani” Pekka Tegelman band
22.00 Los Salsanismo Lattaribileet!
JYLHÄVAARA
Vapaa pääsy
11.30 Heikki Heino kertoo Valkeakosken 1918 synkistä tapahtumista
15.00 Tulevaisuus haastaa historian, eläydy ja opi vanhasta! Seminaarin teemoissa esillä vuosi 1918 sekä “työläisnaisliikkeen äidin” Hilja Pärssisen elämä. Asiantuntijana Pärssisen elämästä kirjoittanut dos. Markaliisa Hentilä. Yhteistyössä Pirkanmaan Demarinaiset. Seminaarin musiikkiosuus: Senfi, Ismaila ja Outi Sane.
KIRJASLAMMEN TANSSILAVA
Tanssilippu 12 € / päivä- tai tapahtumaranneke
19.30 Aleksi Aava Band
KIRJASLAMMEN UIMALA
Vapaa pääsy
23.00 Yöyhteislaulut: Laulun ja valon juhlaa lammen rannalla. Työväenlauluja laulattavat Reino Bäckström ja Tipi Tuovinen. Mukana Työväen Tytöt. Illan isäntänä Mikko Salmi. Yhteistyössä Demokraatti.