Skip to content

Merkittävät julkistustilaisuudet huipentavat Työväen Musiikkitapahtuman

Tehtaan pilli soi Valkeakoskella jälleen 23.–26. heinäkuuta. Jo 44. kerran järjestettävässä Työväen Musiikkitapahtumassa kuullaan jälleen loistavia artisteja Jenni Vartiaisesta ja Maija Vilkkumaasta Popedaan ja Egotrippiin. Nelipäiväinen festivaali järjestetään tuttuun tapaan UPM:n Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon pihamaalla.

Tänä vuonna Työväen Musiikkitapahtumassa koetaan hienoja hetkiä paitsi musiikillisten elämysten myös kiinnostavien julkistustilaisuuksien ja uutuusohjelmien muodossa. Luvassa on mm. Työväen kulttuuripalkinnon jako, Reijo Frank -levykokoelman julkistus, Toverit herätkää -kirjanjulkistus ja -konsertti, Ekakerta – uusien laulujen festivaali sekä arvokeskustelu.

Työväen Kulttuuripalkinto

Kansan Sivistysrahasto jakaa festivaalilauantain juhlakonsertissaan Työväen kulttuuripalkinnot, jotka myönnetään työväenkulttuurin sekä sivistys- ja valistustyön parissa tehdystä ansiokkaasta työstä. Amadeus LundberginHilja Grönforsin ja Juha Tikan orkesterin tähdittämässä konsertissa julkistetaan myös säätiön järjestämän Onnittelulaulukilpailun voittajakappale. Kansan Sivistysrahaston juhlakonsertti kuullaan lauantaina 25.7. kello 16.45 alkaen.

Reijo Frank -levykokoelman julkistustilaisuus

Festivaalilauantaina julkistetaan työväenlaulaja Reijo Frankin levykokoelma, johon Työväen Sivistysliitto TSL yhteistyökumppaneineen on koonnut valtaosan Frankin tuotannosta. Yksi kokoelman cd-levyistä koostuu ennen julkaisemattomista kappaleista. Levykokoelman julkistamistilaisuus järjestetään lauantaina 25.7. kello 15.15

Työväenlaulujen tulkitsijana tunnetuksi tullut Frank viettää 60-vuotistaiteilijajuhlaansa vuonna 2015. Levykokoelman arvostelukappaleen voi tilata 15.7. mennessä sähköpostitse osoitteesta sanna.viljakainen@tsl.fi. Etukäteen tilatun kokoelman voi noutaa Työväen Musiikkitapahtuman pressitoimistolta festivaaliaikana.

Toverit herätkää: kirjan julkistus ja konsertti

Festivaaliperjantaina tapahtumassa julkistetaan Timo Kalevi Forssin teos Toverit herätkää – Poliittinen laululiike Suomessa. Into Kustannuksen kustantama teos johdattelee lukijansa 1800-luvun lopun vanhojen työväenlaulujen historiasta aina liikkeen kultakauteen 1970-luvulle. Julkistus- ja keskustelutilaisuus järjestetään perjantaina 24.7. kello 16.00. Teoksen arvostelukappaleen voi tilata osoitteesta arvostelukappaleet@intokustannus.fi, ja se voidaan lähettää tilaajalle postitse tai sen voi noutaa paikan päältä Työväen Musiikkitapahtumasta.

Samana iltana festivaalilla kuullaan Toverit herätkää -konsertti, jossa Ultra Brasta tunnettu Vuokko Hovatta ja Agit Prop -kvartetin keulakuva Sinikka Sokka tulkitsevat vanhoja työväen- ja rauhanlauluja modernein sovituksin. Konsertti kuullaan perjantaina 24.7. kello 19.00. Konsertti ja kirjanjulkistustilaisuus järjestetään yhteistyössä Into Kustannuksen ja Työväen Sivistysliiton kanssa.

Uutuuksia: Ekakerta-festivaali ja arvokeskustelu

Työväen Musiikkitapahtumassa järjestetään ensimmäistä kertaa uusi ohjelmakokonaisuus, Ekakerta – uusien laulujen festivaali, joka tarjoaa yleisölle kurkistuksen laulunteon ihmeelliseen maailmaan. Pääosassa ovat suurelle yleisölle tuntemattomammat lauluntekijät sekä laulunteon rakastetut konkarit kuten Kaija KärkinenMatti Johannes KoivuTimo Kiiskinen ja Heikki SaloEkakerta-festivaali järjestetään lauantaina 25.7. kello 15 alkaen.

Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmistoon kuuluu myös kiintoisa keskustelutilaisuus. Hyvä johtajuus -arvokeskustelussa ovat mukana EVA:n puheenjohtaja Matti Apunen, SDP:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Antti Rinne, TEAMin uusi puheenjohtaja Heli Puura, Koneen muotoilujohtaja Anne Stenros, BillerudKorsnäs Finlandin toimitusjohtaja Risto Hovi sekä Työhyvinvoinnin dosentti Marja-Liisa Manka. Keskustelun juontavat Arto Nyberg sekä Heikki Paavilainen, ja se järjestetään yhteistyössä Arvokeskustelijat ry:n, SAK:n ja Paperiliiton kanssa.

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.