Skip to content

Merkittävät julkistustilaisuudet huipentavat Työväen Musiikkitapahtuman

Tehtaan pilli soi Valkeakoskella jälleen 23.–26. heinäkuuta. Jo 44. kerran järjestettävässä Työväen Musiikkitapahtumassa kuullaan jälleen loistavia artisteja Jenni Vartiaisesta ja Maija Vilkkumaasta Popedaan ja Egotrippiin. Nelipäiväinen festivaali järjestetään tuttuun tapaan UPM:n Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon pihamaalla.

Tänä vuonna Työväen Musiikkitapahtumassa koetaan hienoja hetkiä paitsi musiikillisten elämysten myös kiinnostavien julkistustilaisuuksien ja uutuusohjelmien muodossa. Luvassa on mm. Työväen kulttuuripalkinnon jako, Reijo Frank -levykokoelman julkistus, Toverit herätkää -kirjanjulkistus ja -konsertti, Ekakerta – uusien laulujen festivaali sekä arvokeskustelu.

Työväen Kulttuuripalkinto

Kansan Sivistysrahasto jakaa festivaalilauantain juhlakonsertissaan Työväen kulttuuripalkinnot, jotka myönnetään työväenkulttuurin sekä sivistys- ja valistustyön parissa tehdystä ansiokkaasta työstä. Amadeus LundberginHilja Grönforsin ja Juha Tikan orkesterin tähdittämässä konsertissa julkistetaan myös säätiön järjestämän Onnittelulaulukilpailun voittajakappale. Kansan Sivistysrahaston juhlakonsertti kuullaan lauantaina 25.7. kello 16.45 alkaen.

Reijo Frank -levykokoelman julkistustilaisuus

Festivaalilauantaina julkistetaan työväenlaulaja Reijo Frankin levykokoelma, johon Työväen Sivistysliitto TSL yhteistyökumppaneineen on koonnut valtaosan Frankin tuotannosta. Yksi kokoelman cd-levyistä koostuu ennen julkaisemattomista kappaleista. Levykokoelman julkistamistilaisuus järjestetään lauantaina 25.7. kello 15.15

Työväenlaulujen tulkitsijana tunnetuksi tullut Frank viettää 60-vuotistaiteilijajuhlaansa vuonna 2015. Levykokoelman arvostelukappaleen voi tilata 15.7. mennessä sähköpostitse osoitteesta sanna.viljakainen@tsl.fi. Etukäteen tilatun kokoelman voi noutaa Työväen Musiikkitapahtuman pressitoimistolta festivaaliaikana.

Toverit herätkää: kirjan julkistus ja konsertti

Festivaaliperjantaina tapahtumassa julkistetaan Timo Kalevi Forssin teos Toverit herätkää – Poliittinen laululiike Suomessa. Into Kustannuksen kustantama teos johdattelee lukijansa 1800-luvun lopun vanhojen työväenlaulujen historiasta aina liikkeen kultakauteen 1970-luvulle. Julkistus- ja keskustelutilaisuus järjestetään perjantaina 24.7. kello 16.00. Teoksen arvostelukappaleen voi tilata osoitteesta arvostelukappaleet@intokustannus.fi, ja se voidaan lähettää tilaajalle postitse tai sen voi noutaa paikan päältä Työväen Musiikkitapahtumasta.

Samana iltana festivaalilla kuullaan Toverit herätkää -konsertti, jossa Ultra Brasta tunnettu Vuokko Hovatta ja Agit Prop -kvartetin keulakuva Sinikka Sokka tulkitsevat vanhoja työväen- ja rauhanlauluja modernein sovituksin. Konsertti kuullaan perjantaina 24.7. kello 19.00. Konsertti ja kirjanjulkistustilaisuus järjestetään yhteistyössä Into Kustannuksen ja Työväen Sivistysliiton kanssa.

Uutuuksia: Ekakerta-festivaali ja arvokeskustelu

Työväen Musiikkitapahtumassa järjestetään ensimmäistä kertaa uusi ohjelmakokonaisuus, Ekakerta – uusien laulujen festivaali, joka tarjoaa yleisölle kurkistuksen laulunteon ihmeelliseen maailmaan. Pääosassa ovat suurelle yleisölle tuntemattomammat lauluntekijät sekä laulunteon rakastetut konkarit kuten Kaija KärkinenMatti Johannes KoivuTimo Kiiskinen ja Heikki SaloEkakerta-festivaali järjestetään lauantaina 25.7. kello 15 alkaen.

Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmistoon kuuluu myös kiintoisa keskustelutilaisuus. Hyvä johtajuus -arvokeskustelussa ovat mukana EVA:n puheenjohtaja Matti Apunen, SDP:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Antti Rinne, TEAMin uusi puheenjohtaja Heli Puura, Koneen muotoilujohtaja Anne Stenros, BillerudKorsnäs Finlandin toimitusjohtaja Risto Hovi sekä Työhyvinvoinnin dosentti Marja-Liisa Manka. Keskustelun juontavat Arto Nyberg sekä Heikki Paavilainen, ja se järjestetään yhteistyössä Arvokeskustelijat ry:n, SAK:n ja Paperiliiton kanssa.

LISÄÄ UUTISIA

Uusi Työväenlaulu – sävellys- ja sanoituskilpailu

Suomalainen työelämä on murroksessa. Etätyöt lisääntyvät ja vapaa-aikaankin ulottuva ajatustyö kuuluu monien arkeen. Perinteiset roolijaot ovat muuttumassa ja tietoisuus ihmisten moninaisuudesta on osa uutta työelämää. On siis tullut aika päivittää työväenlaulut uudelle tasolle!

Musarijunan kyydissä ensi kertaa Työväen Musiikkitapahtumaan!

Valkeakoskella ensi heinäkuussa järjestettävän Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmisto on täydentynyt. Luvassa on laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia, lastenohjelmaa, sirkustaidetta, yhteiskunnallisia keskusteluja, lavarunoutta sekä ilmaisohjelmaa. Valkeakoskelle pääsee nyt ensimmäistä kertaa matkustamaan myös Musarijunan kyydissä.

Jo 14. kertaa järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa rytmiherkkua luonnonkauniissa tanssilavamiljöössä

Kirjaslammen tanssilavan miljöössä Valkeakoskella järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa kesäkuun alussa herkkua rytmimusiikin ystäville nyt jo 14. kertaa. Jazzin, bluesin ja rytmimusiikin ystävien korvia hellivät Linda Fredriksson Juniper, Emilia Sisco sekä KQ Groove.

Työväen Musiikkitapahtuma tuo nykysirkuksen UPM Tervasaaren paperitehtaan pihaan

Jo 50 vuotta täyttänyt Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään Valkeakoskella 26.-30.7.2023. Kesän ohjelmisto on tuttuun tapaan laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia sekä ilmaisohjelmaa lapsille ja ikäihmisille.

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.