Skip to content

Maija Vilkkumaa ja Popeda käynnistävät Työväen Musiikkitapahtuman 2015

Valkeakoski täyttyy tänään iloisesta festaritunnelmasta, kun Työväen Musiikkitapahtuma polkaistaan käyntiin jo 44. kerran. Nelipäiväisen tapahtuman ensimmäisenä iltana yleisö pääsee nauttimaan neljästä hienosta konsertista.

Festivaalin aloittaa lähes neljän vuoden keikkatauolta palaava Maija Vilkkumaa. Urallaan yli 300 000 albumia myynyt artisti julkaisi toukokuussa uuden singlensä Lissu ja mä, ja syksyllä luvassa on kokonainen uusi albumi. Illan keikalla kuullaan monipuolinen läpileikkaus Vilkkumaan uralta, ja luvassa on myös maistiaisia uudelta levyltä.
Festarikävijät saavat myös täyden annoksen manserockia, jota kuullaan kahdelta bändiltä. Tampereen Pispalasta kotoisin oleva Hauli Bros lämmittelee yleisön manserock-tunnelmiin itse kehittämänsä ”harjurockin” sävelin. Illan huipentaa legendaarinen Popeda, joka kuuluu festivaalin odotetuimpiin bändeihin.
Tapahtuman torstai-ilta päättyy jatkoihin, joita vietetään festivaaliravintola Salakapakan kieltolakihenkisissä 1920-luvun tunnelmissa. Salakapakan jatkoja tähdittää Jukka & Jytämimmit, joka on yksi tämän hetken seuratuimmista kokoonpanoista. Suomirockin räjäyttäjäksi tituleeratun Jukka Nousiaisen luotsaama bändi tarjoaa yleisölleen menevää rokkia ja vauhdikasta lavaenergiaa.

Festivaalivieraiden suositellaan hankkivan liput ajoissa

Festivaalijärjestelyt ovat edenneet hyvin, ja tapahtuman tekijät odottavat ensimmäistä iltaa innolla. Pitkälti vapaaehtoisvoimin rakennetun festivaalin yli 200-henkisestä talkooporukasta osa on paiskinut töitä jo toista viikkoa.
– En muista, milloin tapahtuman alku olisi jännittänyt näin paljon. Toivotaan hyvää säätä, niin ihmiset lähtisivät liikkeelle! kuvaili tunnelmiaan festivaalin toiminnanjohtaja Marianne Haapoja.
Festareille saapuvien suositellaan hankkimaan lippunsa hyvissä ajoin, jotta suosituimpien esiintyjien keikkoja ei tarvitse kuunnella lippujonosta käsin. Portit avataan kello 19. Lipunmyynti palvelee festivaalialueen kupeessa lipunmyyntikopilla torstaina alkuiltaan saakka, ja kello 18 jälkeen liput voi hankkia portilta. Portin lipunmyyntipiste on avoinna iltaan asti perjantaina klo 9 alkaen ja lauantaina klo 10.30 alkaen.

Musiikkia ja muuta ohjelmaa sunnuntaihin asti

Festivaali jatkuu aina sunnuntaihin saakka. Lavalla nähdään tulevina päivinä mm. Jenni Vartiainen, Egotrippi, Pete Parkkonen, Atomirotta, Teflon Brothers, Amadeus Lundberg, Vuokko Hovatta ja Sinikka Sokka, Satin Circus ja Kengurumeininki. Tehtaan pilli soi Työväen Musiikkitapahtumassa 23.–26.7.2015!

LISÄÄ UUTISIA

Uusi Työväenlaulu – sävellys- ja sanoituskilpailu

Suomalainen työelämä on murroksessa. Etätyöt lisääntyvät ja vapaa-aikaankin ulottuva ajatustyö kuuluu monien arkeen. Perinteiset roolijaot ovat muuttumassa ja tietoisuus ihmisten moninaisuudesta on osa uutta työelämää. On siis tullut aika päivittää työväenlaulut uudelle tasolle!

Musarijunan kyydissä ensi kertaa Työväen Musiikkitapahtumaan!

Valkeakoskella ensi heinäkuussa järjestettävän Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmisto on täydentynyt. Luvassa on laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia, lastenohjelmaa, sirkustaidetta, yhteiskunnallisia keskusteluja, lavarunoutta sekä ilmaisohjelmaa. Valkeakoskelle pääsee nyt ensimmäistä kertaa matkustamaan myös Musarijunan kyydissä.

Jo 14. kertaa järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa rytmiherkkua luonnonkauniissa tanssilavamiljöössä

Kirjaslammen tanssilavan miljöössä Valkeakoskella järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa kesäkuun alussa herkkua rytmimusiikin ystäville nyt jo 14. kertaa. Jazzin, bluesin ja rytmimusiikin ystävien korvia hellivät Linda Fredriksson Juniper, Emilia Sisco sekä KQ Groove.

Työväen Musiikkitapahtuma tuo nykysirkuksen UPM Tervasaaren paperitehtaan pihaan

Jo 50 vuotta täyttänyt Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään Valkeakoskella 26.-30.7.2023. Kesän ohjelmisto on tuttuun tapaan laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia sekä ilmaisohjelmaa lapsille ja ikäihmisille.

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.