Skip to content

Louise Distras sykähdytti upealla äänellään festivaaliperjantaina

Isosta-Britanniasta Valkeakoskelle saapunut Louise Distras säväytti konsertissaan Työväen Musiikkitapahtuman perjantai-iltana. Distras kehui keikkansa jälkeen valkeakoskelaista yleisöä, joka sai punkkarin tuntemaan olonsa lämpimästi tervetulleeksi.

Myös kuulijakunta villiintyi muusikon värikkään äänen voimasta, joka vaihtui välillä pehmeäksi ja herkäksi soundiksi. Laulujen välissä Distras kertoi taustoistaan ja ajatuksistaan, jotka tarjosivat kiinnostavan näkökulman illan aikana kuultujen kappaleiden lyriikoihin.

Nirvana innoitti nuorta punkkaria

Musiikista jo nuorella iällä innostunut Distras soitti viulua ja pianoa pienestä pitäen. 13-vuotiaana hän kuunteli Nirvanan Bleach-albumia, joka muutti nuoren tytön elämän lopullisesti. Kitaraopinnot alkoivat, ja musiikin avulla teini-ikäinen Distras sai ilmaista itseään vapaasti.

Punk vei mukanaan, ja vuosia myöhemmin, syksyllä 2013 artisti julkaisi kriitikkojen suosioon kivunneen debyyttialbuminsa Dreams from the Factory Floor.

– Laulujen teemana on ihmisten universaali unelma onnellisemmasta tulevaisuudesta, laulajatar kuvailee.

Musiikin voima on ainutlaatuinen

Työväenliike ja työntekijöiden oikeudet ovat lähellä Louise Distrasin sydäntä. Naisen mukaan työväenluokan yhtenäisyys on avain kohti nykyistä parempaa ja suvaitsevaisempaa maailmaa, jonka rakentamisessa musiikilla voi olla tärkeä rooli.

– Vaikkeivät kaikki sitä usko, musiikki voi oikeasti muuttaa maailmaa. Minun maailmani se on jo muuttanut, muusikko vakuuttaa.