Skip to content

Lauantaina Työväen Musiikkitapahtuma loppuunmyyty

Työväen Musiikkitapahtuman 40. juhlavuosi on ollut kävijämenestys. Lauantaina festivaalialueen liput myytiin loppuun hieman ennen Michael Monroen keskiöistä esiintymistä.

Tapahtumatorilla työväenliikkeen tulevaisuudesta keskustellut opetusministeri Jukka Gustafsson on laaja-alainen kulttuurin kuluttaja, joka pitää Työväen Musiikkitapahtuman harkitusti kootusta ohjelmistosta. Hän kiitteli tapahtuman kaikille avointa ilmaisohjelmaa, johon ohikulkijatkin voivat poiketa.
– Täällä keskustelua ei käydä suljettujen ovien takana, vaan kaikki ovat tervetulleita mukaan, Gustafsson summaa. Hänen mielestään yhteiskunnallisella keskustelulla on paikkansa Työväen Musiikkitapahtuman nykyisyydessä ja tulevaisuudessa.

Katri Helenan karisma ja ammattitaito lumosivat festivaalivieraat. Lauantai-illan säteilevä lavakuningatar kehui tapahtuman monipuolista ohjelmatarjontaa. Hän oli ilahtunut kuulijakunnalta saamastaan vastaanotosta.
– Yleisö oli todella hyvin mukana ja hyväksyi myös uudet lauluni. Olen ollut Valkeakoskella aiemmin 80-luvulla, ja toivon tapahtumalle menestystä jatkossa.

Asennetta ja ajateltavaa tarjosi Pertti Kurikan Nimipäivät yhteiskunnallisesti kantaaottavalla punkillaan. Kritiikin kärki kohdistui muun muassa päättäjiin ja eduskuntaan. Sympaattinen ja energiaa pursuava punkbändi veti Pam-lavan täyteen kaiken ikäistä yleisöä, joka sai myös kuulla, millaista on muiden säätelemä elämä kehitysvammaisten asuntolassa.

Michael Monroe ja hänen yhtyeensä on luokiteltu yhdeksi maailman tämän hetken parhaista rockbändeistä. Se näkyi ja kuului myös Työväen Musiikkitapahtuman 40-vuotisjuhlafestivaalissa. Valkeakoskelaisyleisöä hemmoteltiin tuhdilla setillä Michael Monroen tuotantoa usealta vuosikymmeneltä. Uusimmat kappaleet, kuten 78 ja All You Need, löytyvät viimeisimmältä Sensory Overdrive -levyltä. Demolition 23:n tuotannosta kuultiin muun muassa Nothin’s Alright ja Hammersmith Palais. Hanoi Rocks -fanit saivat myös oman osuutensa, kun Paperitorilla kuultiin Motovaitin, Taxi Driver ja Malibu Beach. Dramaattisen käänteensä keikkaan toivat salamat ja rankkasade, jotka antoivat lisäpotkua muutenkin energisen Monroen esiintymiseen.

Puu-salin teltan suojassa yön viimeinen esiintyjä Töyssy ja Takalaittomat tarjoili huiman annoksen klassikkorockia. Salamoiden välkkyessä kuultiin ammattimaisella otteella esitettynä niin Led Zeppeliniä, AC/DC:tä kuin Iron Maideniakin. Pahin ukkosmyrsky kiersi festivaalialueen siten, että yön keikat voitiin turvallisesti soittaa loppuun.

Työväen Musiikkitapahtuman ohjelma jatkui sunnuntaina helteisessä säässä. Koko perheen KumKumKummaa-rockseikkailu soi Seikkailupuistossa solisteinaan Katja Aakkula, Erin Anttila ja Ushma Karnani. Lasten riemu ja aurinkoinen sää olivat erinomainen päätös onnistuneelle Työväen Musiikkitapahtuman 40-vuotisjuhlafestivaalille.

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.