Skip to content

Lauantain ohjelma on runsas – yli 20 eri tilaisuutta!

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa. 

Työväen Musiikkitapahtuman lauantaipäivään mahtuu yhteensä 22 eri tilaisuutta päälavan huippuartisteista keskustelutilaisuuksiin, nykysirkustaiteesta rauhanlauluihin. Koko päiväksi luvattu sade siirtää osan tilaisuuksista ulkona sijaitsevalta Sananvapauden lavalta sateen suojaan, muun muassa iltapäivän yhteiskunnalliset keskustelutilaisuudet pidetään Jylhävaarassa.

Iltapäivän kaatosade siirsi eilen avajaiset nopealla aikataululla Sananvapauden lavalta Sirkustelttaan. Äänentoistotekniikan ammattilaiset ja kokenut talkoolaisten joukko toimi saumattomasti yhteen, Valkeakosken soittokunta kantoi soittimensa sateisen alueen poikki ja porteilla yleisöä ohjailtiin teltan suuntaan yhteispelillä ja avajaisten aloitus myöhästyi alle 10 minuuttia. Avajaistunnelma ei lainkaan latistunut, pikemminkin päinvastoin. Soittokunnan avaussävelmien jälkeen kaupungin tervehdyksen toi kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja  Pekka Järvinen.

Avajaisissa jaetaan perinteisesti Valoon-stipendi nuorelle lahjakkaalle valkeakoskelaiselle musiikintekijälle tai -tekijöille. Vuoden 2023 Valoon -stipendi luovutettiin laulaja-lauluntekijä Salla Flinkmanille. Hän on ehtinyt jo 10 vuoden uransa aikana julkaista useita singlejä ja keikkaillut ahkerasti. Uutta tuotantoa on odotettavissa elokuussa. Toiminnanjohtaja Marianne Haapojan sanoin ”Salla on lahjakas ja määrätietoinen lauluntekijä, jonka elämänmakuiset ja älykkäät laulut sekä upea lavapreesens sulattaa kuulijan sydämen.”

Lauantain ohjelmaan on tulossa muutoksia paikkoihin, koska sateen takia Sananvapauden lavan tilaisuudet siirretään joko Jylhävaaraan tai Sirkustelttaan. Päivitämme tietoja kotisivuillemme www.musarit.fi ja Facebookiin: https://www.facebook.com/TyovaenMusiikkitapahtuma

 

 

LISÄÄ UUTISIA

Työväen Musiikkitapahtumassa 26 000 kävijää

Tapahtumaan myytiin lippuja viimevuotista enemmän, mutta lauantain sade verotti ilmaistapahtumien yleisöä ja kokonaiskävijämääräksi saatiin 26000

Uusi Työväenlaulu -sävellys- ja sanoituskilpailun voittajaksi Sauli Alipirjelä sävelmällään Punalaputettu

Uusi Työväenlaulu sävellys – ja sanoituskilpailun tulokset julkistettiin tänään Työväen Musiikkitapahtuman avajaisten yhteydessä. Voittajalaulun Punalaputettu on säveltänyt ja sanoittanut Sauli Alipirjelä. Toiseksi sijoittui Jani M.J. Tuovisen säveltämä ja Susanna Ågrenin sanoittama Muurahainen, ja kolmanneksi Anniina Lotvosen säveltämä ja sanoittama Ei mikään ole muuttunut. Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa kappaleille Kuolema raksalla, tekijöinä Vesa Suhonen & Veli Matti Suhonen eli Terrori-bändi ja Hei moi moi moi, sävellys ja sanoitus Laura Sippola.

Uusia työväenlauluja ja sanan vapautta perjantain ohjelmassa

Työväen Musiikkitapahtuma lähti hienosti lentoon torstai-iltana, kun portit avautuivat ja tapahtuma-alue alkoi täyttyä festivaalivieraista. Sää oli heinäkuisen lämmin ja J. Karjalaisen hitit innostivat yhteislauluun. Perjantaina 28.7. Työväen Musiikkitapahtuman runsas ohjelma pääsee täyteen laajuuteensa, kun avajaiset käynnistyvät Sananvapauden lavalla klo 17.

Työväen Musiikkitapahtuma alkoi kesäisissä sirkustunnelmissa

Aurinkoisen lämpimässä, lähes helteisessä säässä käynnistyi 51. Työväen Musiikkitapahtuma rovaniemeläisen Saarni Sirkuksen nykysirkusesityksellä. Esitykseen oli vapaa pääsy ja ennakkoliput ehtivät loppua jo aamupäivän aikana. Suuren kysynnän vuoksi telttaan kannettiin lisää penkkejä talkoolaisten voimin ja lopulta kaikki jonottamaan tulleet pääsivät katsomaan esitystä täpötäyteen, tiivistunnelmaiseen sirkustelttaan.

Sananvapauden lavalla puhetta, runoutta ja musiikkia

Työväen Musiikkitapahtuman Sananvapauden lavan ohjelma on laaja-alaisesti työväentapahtuman ydintä. Kanavan rannassa sijaitsevan tunnelmallisen, perinteistä muistuttavan nurmikentän penkeille kokoonnutaan seuraamaan avajaisia, kuulemaan rauhanlauluja, keskusteluja ja lavarunoutta ja yhteislauluun. Sananvapauden lavan alueelle on vapaa pääsy.