Skip to content

KUUMAA, BESS, Samuli Putro, Asa ja Opal Ocean (AUS) Työväen Musiikkitapahtumaan!

Työväen Musiikkitapahtuma on julkistanut lisää ohjelmistoa. Työväen Musiikkitapahtuman tasokasta artistilistaa jatkavat KUUMAA, BESS, Samuli Putro, Aili Järvelä, Elias Kahila, Stoned Statues, Pääesiintyjät, Asa, Los Salsanismo, Josén Pimeä Puoli sekä australialainen kitaraduo Opal Ocean.

Perinteikäs mutta jatkuvasti uudistuva festivaali tarjoaa kävijöilleen jälleen kiinnostavan, monta musiikkityyliä kattavan ohjelman. Heinäkuussa UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon pihamaan ainutlaatuisessa miljöössä kuullaan muun muassa elektropoppia, räppiä, kansanmusiikkia, poprockia, vaihtoehtometallia, salsaa sekä uunituoreita työväenlauluja. ”Yksi festivaalimme vahvuuksista onkin juuri se, että saman päivän aikana voi tanssahdella tyylilajista ja kulttuurista toiseen, nauttia rakkaista perinteistä ja innostua uudesta”, toiminnanjohtaja Marianne Haapoja kuvailee.

Opal Ocean on yllätyksellinen ja huippulahjakas, akustista progressiivista rockia soittava kitaraduo, jonka muodostavat australialaiset Alex Champ ja Nadav Tabak. Vahvan intohimonsa ja omistautumisensa ansiosta kaksikko on kulkenut huikean matkan vaatimattomista katusoittajista kansainvälisiksi tähdiksi, jotka kiertävät isoja festivaalilavoja ympäri maailman. Opal Oceanin energisillä keikoilla yhdistyvät akustinen rock, metalli sekä flamenco.

Myös kantaa ottavasta tuotannostaan tunnettu rap-muusikko Asa esiintyy tapahtumassa. Lisäksi artisti on yksi Uusi Työväenlaulu – sävellys ja sanoituskilpailun raadin tuomareista. Kilpailu on Työväen Musiikkitapahtuman ja Riihi säätiön yhteistyössä luoma konsepti, jossa haetaan inspiraatiota tämän päivän työelämästä uusiin työväenlauluihin. Kilpailuun voi osallistua kuka tahansa 1.6.2023 mennessä. Voittajat julkistetaan yleisölle Työväen Musiikkitapahtuman avajaisissa perjantaina 28.7.2023. Osallistumisohjeet ja lisätiedot kilpailusta löytyvät osoitteesta musarit.fi/laulukilpailu.

Lisää esiintyjäjulkistuksia tulossa pian.

Aiemmin ilmoitettuja Työväen Musiikkitapahtuman esiintyjiä ovat muun muassa Ismo Alanko, Anna Eriksson, J. Karjalainen, Erja Lyytinen, Liisa Tavi, Paleface ja Nyrkkitappelu. Lisää ohjelmistoa julkaistaan huhtikuun lopulla. Paperitorin päälavan lisäksi erilaisia musiikki- ja taide-elämyksiä tarjoavat Salakapakka sekä kaikille ilmainen Sananvapauden lava. Lisäksi tapahtuma aloittaa yhteistyön Saarni Sirkuksen kanssa, ja festivaalialueelle nousee sirkusteltta, joka toimii tunnelmallisena lisänäyttämönä tapahtuman artisteille sekä koko perheen sirkusesityksille.

Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään Valkeakoskella 26.-30.7.2023. Festivaalin edullisemmat ennakkoliput ovat nyt myynnissä Tiketissä.