Skip to content

Kirjazziin esiintymään huippumuusikoita läheltä ja kaukaa

Humppa vaihtuu jazziin Kirjaslammen tanssilavalla jo neljännen kerran Kirjaslammen tanssilavalla Valkeakoskella lauantaina 7. heinäkuuta järjestettävä Kirjazz – tapahtuma on julkaissut ohjelmistonsa. Pääesiintyjänä neljännen kerran järjestettävässä Kirjazzissa nähdään suomalaisen rytmimusiikin uusi mahtikokoonpano The Northern Governors. Lisäksi illan aikana lavalle nousevat paikallisista nuorista kyvyistä koottu OJ’s Family sekä edellisiltä vuosilta tuttu jazzhaaste.

The Northern Governorsin soittajalistan selaaminen on kuin lukisi suomalaisen jazzin ja soulin kuka kukin on- listaa. Kyseessä on ultralahjakas ”musiikillinen verilinja”, joka syntyi kun muusikkoserkut päätyivät soittamaan keskenään ja huomasivat, että homma toimii paremmin kuin hyvin. Seitsenhenkisessä yhtyeessä vaikuttavat muun muassa suomalaisen soulin ykkösmies Tuomo Prättälä, kitaravirtuoosi Petteri Sariola, monilahjakas Osmo Ikonen sekä useita kansainvälisiä palkintoja kahminut Jorma Kalevi Louhivuori.

Ennen The Northern Governorsin esiintymistä saadaan nauttia paikallisten tähtien rytmi-ilottelusta, kun lavalle nousee OJ’s Quartetista OJ’s Familyksi kasvanut yli kymmenhenkinen kokoonpano. OJ’s Quartetista tutut Olli Jokinen (basso), Eero Kokkonen (Rummut), Juuso Horelli (Piano, koskettimet) ja Miko Tekoniemi (Kitara) saavat nyt lavalla seurakseen myös torvi – ja laulusektion. Pääasiallisena laulusolistina on tamperelainen, todellinen kultakurkku, Pia Wijerama. Valkeakoskelaiset juuret omaava yhtye lupaa Kirjazzissa yleisölle paljon tunnettuja isoja soulklassikoita Stevie Wonderista modernimpaan souliin.

OJ’s Family myös luotsaa viimeisiltä vuosilta tuttua jazzhaastetta. Kirjazzin toteuttaman jazzhaasteen tarkoituksena on nostaa erityyppisiä musiikin ystäviä kokeilemaan taitojaan jazzin saralla. Haasteen on tänä kesänä ottanut vastaan värikäs kolmikko Valtteri Sahala, Marika Järvinen ja Sanna Saarinen.

Kirjazz – tapahtuman järjestää Työväen Musiikkitapahtuma ry yhteistyössä Valkeakosken Sanomien kanssa. Tapahtumaa tukee Pirkanmaan taidetoimikunta.