Skip to content

Kirjazz kokoaa jazzin ystävät jälleen Valkeakoskelle

Kirjaslammen tanssilavalla Valkeakoskella kuullaan jazzia ensi kesänä jo seitsemännen kerran. Kesän 2015 Kirjazzia vietetään lauantaina 4. heinäkuuta. Tapahtuman pääesiintyjäksi on kiinnitetty kotimaisen jazzin elinvoimaisimpaan eliittiin lukeutuva Timo Lassy Band. Illan aikana esiintyy myös paikallinen OJS solistinaan Heini Ikonen, ja tapahtuman kruunaavat vauhdikkaat jamit.

Timo Lassy Band soittaa jazzia tyylillä

Tapahtuman vetonaulana taituroiva Timo Lassy Band on yksi suomalaisen jazz-kentän kuumimpia tekijöitä. Viisihenkinen kokoonpano soittaa menevää jazzia 50- ja 60-luvun vaihteen mausteilla, ja tyylikkyys huokuu sekä soitosta että soittajista. Yhtyeen kehuttu albumi In with Lassy koostuu linjakkaista kappaleista, joissa kekseliäisiin melodiakoukkuihin yhdistyy svengaava rytmikyys ja syke.

Saksofonisti Timo Lassy johtaa varmoin ottein yhtyettään, joka on herättänyt kansainvälisenkin jazzmaailman kiinnostuksen. Kvintetissä komppia rakentavat rumpali Teppo Mäkynen, kontrabasisti Antti Lötjönen sekä perkussionisti Abdissa ”Mamba” Assefa. Wurlitzer-pianosoundeista puolestaan vastaa Giorgos Kontrafouris.

Heini Ikonen tähdittää OJS:n levynjulkaisukeikkaa

Jazz-väkeä tanssittaa myös basisti Olli Jokisen luotsaama valkeakoskelainen OJS. Yhtye on loistanut aiemminkin yleisön suosikkina Kirjazzissa, mutta tänä vuonna kokoonpano lupaa soittavansa tähän mennessä mielenkiintoisimman vetonsa. Illan aikana kuullaan reilusti OJS:n omaa musiikkia, jossa sekoittuvat popin ja funkin rytmikkyys sekä jazzin harmoniamaailma. Solistina keikalla taituroi hurmaava Heini Ikonen.

OJS:n kevät etenee esiintymisten osalta tavallista rauhallisempana, sillä yhtye keskittyy parhaillaan studiotyöskentelyyn, säveltämiseen, sanoittamiseen sekä uusien biisien treenaamiseen. Kevään puurtamisen tuloksena bändi julkaisee EP-levyn, jonka julkaisukeikkaa vietetään Kirjazzissa.

– Bändimme tuotteliaisuus ja tiimihenki ovat nyt huipussaan. Kirjazzissa pyrimme välittämään musiikillamme sen, minkä olemme aina tienneet: olemme paljon muutakin kuin bändi, innostuu Olli Jokinen.

Edellisvuosien tavoin Kirjazz esittää yleisölleen vauhdikkaan Jazz-haasteen, jossa jokainen saa astua lavalle kokeilemaan taitojaan. Haaste on kaikille avoin, ja jamien yllättäjäksi voi halutessaan nousta yleisön joukosta kuka tahansa.

Kirjazzin järjestää Työväen Musiikkitapahtuma ry, ja tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat Valkeakosken Sanomat sekä Valkeakosken Osuuspankki. Lisätietoja, lipputiedot ja illan täydellinen ohjelma julkaistaan myöhemmin keväällä.

LISÄÄ UUTISIA

Uusi Työväenlaulu – sävellys- ja sanoituskilpailu

Suomalainen työelämä on murroksessa. Etätyöt lisääntyvät ja vapaa-aikaankin ulottuva ajatustyö kuuluu monien arkeen. Perinteiset roolijaot ovat muuttumassa ja tietoisuus ihmisten moninaisuudesta on osa uutta työelämää. On siis tullut aika päivittää työväenlaulut uudelle tasolle!

Musarijunan kyydissä ensi kertaa Työväen Musiikkitapahtumaan!

Valkeakoskella ensi heinäkuussa järjestettävän Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmisto on täydentynyt. Luvassa on laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia, lastenohjelmaa, sirkustaidetta, yhteiskunnallisia keskusteluja, lavarunoutta sekä ilmaisohjelmaa. Valkeakoskelle pääsee nyt ensimmäistä kertaa matkustamaan myös Musarijunan kyydissä.

Jo 14. kertaa järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa rytmiherkkua luonnonkauniissa tanssilavamiljöössä

Kirjaslammen tanssilavan miljöössä Valkeakoskella järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa kesäkuun alussa herkkua rytmimusiikin ystäville nyt jo 14. kertaa. Jazzin, bluesin ja rytmimusiikin ystävien korvia hellivät Linda Fredriksson Juniper, Emilia Sisco sekä KQ Groove.

Työväen Musiikkitapahtuma tuo nykysirkuksen UPM Tervasaaren paperitehtaan pihaan

Jo 50 vuotta täyttänyt Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään Valkeakoskella 26.-30.7.2023. Kesän ohjelmisto on tuttuun tapaan laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia sekä ilmaisohjelmaa lapsille ja ikäihmisille.

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.