Skip to content

Kirjazz soi Valkeakoskella jo kuudennen kerran

Järjestyksessään kuudetta Kirjazzia vietetään lauantaina 5. heinäkuuta Kirjaslammen tanssilavalla Valkeakoskella. Pääesiintyjänä tapahtumassa esiintyy tänä kesänä kotimaisen jazzin kärkinimiin lukeutuva Dalindéo. Lisäksi Kirjazzissa tullaan näkemään muun muassa paikallinen OJS sekä viime vuosilta tutuksi tullut jazzhaaste, joka esitetään viime kesän tapaan avoimesti tapahtuman yleisölle.

Dalindéo takaa tanssit

Tapahtuman pääesiintyjäksi kiinnitetty Dalindéo on kuusihenkinen säveltäjä-kitaristi Valtteri Pöyhösen luotsaama huippukokoonpano, jonka vuonna 2013 julkaistu kolmas albumi Kallio nousi vuoden jazztapaukseksi. Albumi on kerännyt ylistäviä arvioita ja varauksetonta ihailua yli genrerajojen. Sekstetin musiikki on kiehtova sekoitus jazzia, surf-kitaroita, suomalaista tangoa ja iskelmää, salakapakkojen savuisuutta, elokuvaa ja balkan skata.

Yli 10 vuotta yhdessä soittaneen Dalindèon kokoonpano on edelleen sama; kitara ja sävellykset Valtteri Pöyhönen, saksofoni Pope Puolitaival, trumpetti Jose Mäenpää, basso Pekka Lehti, rummut Jaska Lukkarinen ja perkussiot Rasmus Pailos. Yleisön livetilanteessa kerta toisensa jälkeen valloittava yhtye tunnetaan ennen kaikkea tanssittavista rytmeistä ja vahvoista melodioista.

Jazzhaaste järjestetään myös jatkossa avoimina jameina

Viimeisten vuosien tapaan tapahtuman ohjelmaan kuuluu myös Jazzhaaste. Kirjazzin toteuttaman haasteen tarkoituksena on nostaa erityyppisiä musiikin ystäviä kokeilemaan taitojaan jazzin saralla. Viimekesäiseen tapaan haaste heitetään kaikille avoimena; jameissa lavalle voi housebändin kanssa nousta yleisöstä kuka tahansa. Haasteeseen tarttuvien kesken arvotaan tapahtumassa upeita yllätyspalkintoja. Jamien housebändissa soittavat Mika Tolvanen, Yrjö Hauskala, Tapio Tuomisto, Olli Jokinen sekä Eero Kokkonen. Jokinen ja Kokkonen esiintyvät tapahtumassa myös OJ’s Quartetista OJS:ksi nimensä vaihtaneen kokoonpanon riveissä, jossa mukana ovat myös Miko Tekoniemi sekä Juuso Horelli.

Kirjazzia vietetään lauantaina 5. heinäkuuta Kirjaslammen tanssilavalla ja sen järjestää Työväen Musiikkitapahtuma ry. Lisätietoja, lipunhintatiedot, yhteistyökumppanit ja tapahtuman täydellinen ohjelma julkaistaan lähempänä kesää.