Skip to content

Kirjazz & Bluesiin Tuomari Nurmio sekä Jukka Perko & Iiro Rantala!

Jo kahdeksatta kertaa järjestettävä Kirjazz Kirjaslammen tanssilavalla Valkeakoskella laajenee tänä vuonna kaksipäiväiseksi Kirjazz & Blues -festivaaliksi. Tunnelmallisen tapahtuman järjestää voittoa tavoittelematon Työväen Musiikkitapahtuma ry. Tapahtumaa tukevat D-Kulma ja Valkeakosken Sanomat.
Perjantaina 8.7. lavalle nousevat Tuomari Nurmio & Folk Liisa (Liisa Eskola). Pariskunnalta ilmestyi Ihmemaassa-levy tammikuussa. Upea levy sisältää rakkauslauluja Nurmion pitkän uran varrelta riisuttuina folk-versioina. Nurmion mukaan kyseessä on autenttinen duo, joka soittaa ja laulaa kaiken itse ja yhdellä kertaa paikan päällä. Kaksikko kutsuu musiikkiaan osuvasti ”keittiömusiikiksi” tai ”urbaaniksi sähköfolkiksi”.
Lauantaina 9.7. on aika hemmotella jazzin ystäviä. Pianovirtuoosi Iiro Rantala ja saksofonisti Jukka Perko julkaisivat viime vuonna duolevyn It Takes Two to Tango. Levy sisältää omaleimaisia versioita tunnetuista kappaleista aina kansanlauluista Irwin Goodmanin kautta Sibeliukseen.
Rantala tuli alun perin tunnetuksi Trio Töykeät -kokoonpanosta rajoja rikkovana säveltäjänä ja häkellyttävän taitavana muusikkona. Sittemmin hänestä on tullut koko kansan suosikki ja mediapersoona Iirottelua-, Iiro irti– jaJuhannusjuna-televisiosarjojen siivittämänä. Jukka Perko puolestaan lukeutuu Suomen kautta aikain arvostetuimpiin saksofonisteihin, mistä on todisteena muun muassa vuoden suomalaisen jazzmuusikon Yrjö-palkinto jo vuodelta 1989 ja kaksi Jazz-Emmaa vuoden kotimaisesta jazz-levystä.
Kirjazz & Bluesin muita esiintyjiä ovat roots-jytäyhtye Sydänyön Rytmi ja 22-Pistepirkosta tuttu PK Keränen soolona. Jazz-päivän ohjelmassa nähdään myös hieno ja persoonallinen jazz-trio Josén pimeä puoli, jonka päähahmo José Mäenpää on vieraillut aiemmin Kirjazzissa Dalindéon riveissä. Mäenpää soittaa myös Ricky-Tick Big Band & Julkinen  Sana -kokoonpanossa, joka saapuu kesällä Työväen Musiikkitapahtumaan.
Kirjaslammen tanssilava tarjoaa upeat puitteet huikeille musiikkielämyksille, eikä musiikista tarvitse nauttia nälkäisenä. Paikallinen lounasravintola ja pitopalvelu Nikmik loihtii paikalle jälleen kesäisen jazz-menun. Lauantaina 9.7. Hotelli Waltikka kattaa herkullisen jazz-brunssin.
Kirjazz & Blues 8.–9.7.2016
Kirjaslammen tanssilava, Valkeakoski
Pe 8.7. Tuomari Nurmio & Folk Liisa, PK Keränen, Sydänyön Rytmi
La 9.7. Iiro Rantala & Jukka Perko, Josén pimeä puoli, jazz-jamit

Ovet auki kumpanakin päivänä kello 19:00, ohjelma alkaa kello 20:00 ja pääesiintyjä n. kello 22:00.

Liput ennakkoon/ovelta: kahden päivän lippu 35€/40€, lapset 15€, yhden päivän lippu 20€/24€, lapset 8€

Tiedustelut:
Työväen Musiikkitapahtuma
Kanavanranta 3
37600 Valkeakoski
040 525 7176
info@valmu.com
www.valmu.com/kirjazzblues

LISÄÄ UUTISIA

Uusi Työväenlaulu – sävellys- ja sanoituskilpailu

Suomalainen työelämä on murroksessa. Etätyöt lisääntyvät ja vapaa-aikaankin ulottuva ajatustyö kuuluu monien arkeen. Perinteiset roolijaot ovat muuttumassa ja tietoisuus ihmisten moninaisuudesta on osa uutta työelämää. On siis tullut aika päivittää työväenlaulut uudelle tasolle!

Musarijunan kyydissä ensi kertaa Työväen Musiikkitapahtumaan!

Valkeakoskella ensi heinäkuussa järjestettävän Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmisto on täydentynyt. Luvassa on laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia, lastenohjelmaa, sirkustaidetta, yhteiskunnallisia keskusteluja, lavarunoutta sekä ilmaisohjelmaa. Valkeakoskelle pääsee nyt ensimmäistä kertaa matkustamaan myös Musarijunan kyydissä.

Jo 14. kertaa järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa rytmiherkkua luonnonkauniissa tanssilavamiljöössä

Kirjaslammen tanssilavan miljöössä Valkeakoskella järjestettävä Kirjazz & Blues -minifestivaali tarjoaa kesäkuun alussa herkkua rytmimusiikin ystäville nyt jo 14. kertaa. Jazzin, bluesin ja rytmimusiikin ystävien korvia hellivät Linda Fredriksson Juniper, Emilia Sisco sekä KQ Groove.

Työväen Musiikkitapahtuma tuo nykysirkuksen UPM Tervasaaren paperitehtaan pihaan

Jo 50 vuotta täyttänyt Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään Valkeakoskella 26.-30.7.2023. Kesän ohjelmisto on tuttuun tapaan laadukas sekoitus työväenkulttuuria, huippuartisteja, vaihtoehtomusiikkia sekä ilmaisohjelmaa lapsille ja ikäihmisille.

Ikinuoren Työväen Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhlia vietettiin monipuolisen ohjelmiston ja upeiden esiintyjien voimin!

Työväen Musiikkitapahtumassa koettiin 27. – 31.7. lukemattomia iloisia jälleentapaamisia, kun festivaalia päästiin parin vuoden tauon jälkeen vihdoin viettämään entiseen malliin.Yleisön virratessa runsaslukuisena sisään festivaalialueelle, ilo oli käsinkosketeltavaa. Musiikkitapahtuman 50-vuotisjuhliin osallistui reilusti yli 30 000 kävijää.